Cennetin Dünyaya Yansıması... Altınsız Olur ama ARTVİN'siz Olmaz

Bir kızılderili atasözü derki;
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak".
Her fırsatta Artvini turizm şehri yapacaklarını söyleyen yetkililer bugünden itibaren kayak merkezinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
Ayrıca yandaş medyada bir resim var. Bir ağaç ve arasında Artvin halkı. Madene çıkılmasını önlemek adına.
Medya haberi ARTVİN halkı kendisi ağaç kesti diye vermiş. Çocuk işi haber. Benim babam senin babanı döver :)
Nedir bu?
Neyin bedeli?
Ucunda ne var?
Son nokta yeminle.
Bilmeyen anlayamaz o ağacın yeni kesilip kesilmedigini. Kar veya Heyalanla yıkılmış bir ağaç o. Anlamasa bile resme iyice baksa görecek ki; çürümeye yüz tutmuş. Ne güzel dövüyor babası :(
Politik değil çevre düşmanlığına karşı birlik ve beraberliğin güzel bir örneği ARTVİN direnişi. YURTSEVERLİK, MİLLİYETÇİLİK. Ama BÖLÜCÜLÜK değil.
HDP Milletvekilleri Artvin'e giremediler. Geldikleri gibi gittiler. Bu mesele Artvin'linin meselesi. Siyasi bir mesele değil. Yaşam hakkı savunmasıdır. Hiç bir Karadenizli vatan hainleri ile işbirliği yapmaz.
Kesin ve Net. İSTİSNASI yok bunun.
O yüzden HDP kendine prim yapmak için geldi veya CENGİZ HOLDINGİN YASAL OLMAYAN MADEN AÇMA çalışmasını destekleyen Devlet tarafından özellikle gönderildi!! Kendilerini bir şekilde haklı çıkartmak için.
Ayrıca Artvin de polisimize, askerimize taş atanlar da Artvinli değiller. Artvinli dolayısı ile KARADENİZLİ gaz bombası atsa bile polis ve askerimize taş atmaz. Çünkü bilir ki, onlara da; yani polisimiz ve askerimize de EMİR yukarıdan geliyor. Başka bölgelere benzemez Karadeniz. NOKTA NOKTA NOKTA.


Hiç kimse Artvin'i, Artvin'liyi, KARADENİZLİYİ bilmeden konuşmasın. Etrafındaki Melez Karadenizliler ile karıştırmasın. Ağzını açmadan önce;
Şartlarında hiç yaşam sürdün mü? İnsanlarıyla zaman geçirdin mi?
Bunlara verilen cevap evet olsaydı. Bu yaşananlar zaten yaşanmazdı.
Maden kurmak isteyen şirket sahibi de Melez bir Karadenizli. Yani başka bölgelerle karışmış. Ne demek istediğimi şimdi daha iyi anladığınızı düşünüyorum.
Artvin insanı memleket milliyetçisidir. Çekilen sefalete, sıkıntıya direnip elhamdülillah diyendir.
Hiç DEVLET BİZE BAHMİR diye yaygara koparan, devlete küfreden, bir ARTVİNLİ ve KARADENİZLİ duydunuz mu? Gördünüz mü?
Tanıdınız mı?
Karadeniz ve Artvin de okuma oranları neden yüksek?
Mesleği ne olursa olsun, hangi mevkide olursa olsun, tatil için memleketlerinden başka alternatif tanımazlar. O kadar severler, hayrandırlar memleketlerine.
Artvin'den yeşili, çamı kükneri, soçu, kızılağacı vs. alırsan, onun derelerini çoruhtan ayırırsan geriye hiç birşey kalmaz. Endemik bitki çeşitliliği bakımından dünyanın sayılı yerlerinden birisidir. (Detaylı yazdım diğer yazımda o yüzden detaya girmiyorum.)
Destekçidir ama bu gözü kapalı itaatçi değildir. Yanlışına yanlış der. Doğrusunda da arkasından gider.
Hiç kimseye ödün vermez. Aklı ve vicdanını peşkeş çekmez.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta