Çok rahat Millete gidelim deniliyor. Bu neyin rahatlığı olabilir acaba???

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öyleyse haydi millete gidelim".
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda vali yardımcıları ve kaymakamlara hitap etti. Erdoğan, yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin de hayata geçeceğini belirterek "Öyleyse haydi millete gidelim, 'Millet bu kararı versin" dedi.
'YENİ ANAYASAMIZI DA ÇIKARTACAĞIZ'
"Yeni Türkiye'nin inşası çerçevesinde yeni anayasamızı da çıkartacağız. Başkanlık sistemi de inşallah bu şekilde hayata geçecektir. Benim milletim başkanlık sistemini istemiyorsa, bizim milletimize söyleyecek hiçbir şeyimiz yoktur, onu da öper başımıza koyarız. Olay bu kadar basittir."
"(Yeni anayasa çalışmaları) Ey Parlamento'daki saygın üyeler, değerli arkadaşlarım, gelin bir karar alın. Deyin ki 'Biz millete gideceğiz'. Millete gidin. Bakın bakalım millet size ne diyor. Hazırlayın, sunun millete. Millet 'evet' diyorsa, egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Siz Atatürkçü değil miydiniz? Atatürkçü olduğunuza göre, Gazi Mustafa Kemal ne diyor? 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Öyleyse haydi millete gidelim, 'Millet bu kararı versin' diyelim. Milletin verdiği karara da uyalım."
ANAYASA KOMİSYONU ÇALIŞMALARI
"(Anayasa Mutabakat Komisyonu'na ilişkin gelişmeler) İpe un sermek denir buna. Bunların iş yapmak, iş üretmek diye bir derdi yok. Bu sadece ülkeyi kilitlemektir. Bunlardan bir şey çıkmaz. Öyle veya böyle ben inanıyorum ki aklı selim sahibi olan parlamentonun diğer üyeleri kesinlikle bu işe kararlı bir şekilde yürürlerse masadan çekilenlere de 'hayırlı olsun' demekten başka söyleyecekleri bir şey yok."
Alıntı  (özet)


DEMEK neymiş :) Konumuz Anayasa değişikliği DEĞİLMİŞ :)
Millete gidilecekse buna MİLLETİN MECLİSİ karar verir.
TBMM'deki MİLLETVEKİLLERİNİ BOŞA SEÇMEDİ BU HALK.
Sürekli olarak millete gidilmesinden Millet yoruldu artık. Milletvekilleri ve parlamentonun yapacağı her işi biz yapacaksak onları niçin seçiyoruz.
Önce Cumhurbaşkanını halk doğrudan seçsin diye halka gidildi. Şimdi de beş yıl bile geçmeden Başkan seçmek için halka gidelim deniyor. Halkın sorunları ise çok farklı. Terör, işsizlik, hayat pahalılığı vs.
Sayın Cumhurbaşkanım her gün şehit veriyoruz. Sınırımıza savaş gelmiş dayanmış, Artvin'de halka gaz bombası atıp, jop kullanılıyor yandaş şirket CENGİZ HOLDİNG maden açsın para kazansın diye. İşsizlik almış başını gidiyor. Çünkü her yer iflasın eşiğinde, neredeyse çalışacak yer kalmadı. Mülteciler bizim haklarımızı kullandığı için açlık ve yokluk başladı. Terör neremizde belli değil, kim kimdir millet kuşku ve korku içinde. Vvvvsssss.
Derdimiz Başkanlık veya Anayasa değil kısacası. Derdimiz Barış ve Huzur.
Kenan Evren'de Millete gitmişti. Hayal meyal hatırlıyorum. Yeni Anayasa ve kendisi %92 oy almıştı. Millet coşkuyla vermişti oyları. Peki ne oldu? Hepimizin gelmişini geçmişini....öptü yanaklarından Kenan Evren Paşa.
Ülkenin her yeri çözüm bekliyor. Turizm bitmiş, sanayi zaten yok, işsizlik had safhada, iflaslar artmış, dost ülke kalmamış, savaşa girsek ülke elden gidecek ama sanki hava güzel su tatlı başkanlık da başkanlık. Sorunlarımız bitecek, ülke güllük gülistanlık mı olacak? TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEMİYOR. Memleketin hali ortadayken başkanlığa evet diyecek kişilerin aklına şaşarım.
Ben şunu da bir türlü anlamıyorum. Dediğim gibi (ve hep diyeceğim galiba bu gidişle) gerizekalıyım çünkü. Yıllardır başkanlık sistemi diyorsunuz. Türkiye için şöyle iyi böyle iyi diyorsunuz. Peki o zaman bir metin gösterin bize.
Ben Başkanlık sisteminde ne uygulamak istiyorsunuz? bilmiyorum :)
TBMM'ne elinizde Başkanlık Sistemi ile ilgili bir metinle çıkın.
Hiç bir hazırlığınız yok. Siz daha hala Başkanlık Sistemini halka anlatamadık diyorsunuz. Ne hazırladınız da anlatamadınız. Önce TBMM'DEKİ milletvekilillerimize anlatın. (Halk anladı anlayacağını kaç yıldır.) Meclis onaylar ise halka da anlatırsınız.
Başkanlık sistemi nedir ve nasıldır? Soru bu kadar basit.
Referandumun kuralları bellidir. Bulursun 330'u gidersin halka sorarsın.
Diğer seçenek %51'in oyuyla, % 49'u ezmekdir. Bu da demokrasi değildir. Yani %60'lık barajı %51'e çekemezsiniz. Görünen o ki, eğer yıllardır olduğu gibi çevir gazı yanmasın değilse bile (ama öyle olduğunu da düşünüyorum) zaten %50 ve belki de daha fazlası çoktan ayarlanmıştır. Çok rahat millete gidelim diyorlar bu neyin rahatlığı olabilir acaba???
Ülkede iç karışıklıklar ve isyanlar bu yüzden çıkıyor işte. Böyle davranarak ülkeyi bölüp, din, dil, ırk, cinsiyet vs. ayrımı ile insanları birbirine düşman haline getirip kutuplaştırıyorsunuz.
Sorun Başkanlık Sisteminin olmayışı mı? Başkanlık Sistemi kabul edildi ve Başkan oldunuz diyelim :(
Değişen ne olacak? Terör sona mı erecek? İşsizlik mi bitecek? Savaş sona mı erecek? Şehit vermeyecek miyiz? Komşularla ilişkilerimiz mi düzelecek? Geçim derdi sona mı erecek? Ne olacak? Hak, Adalet, Yaşam kalitesi mi düzelecek? Sadece tek adam olacak.
Başkanlık Sistemi sonu sadece ve sadece bu işte!?!

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta