Güzel bir hamle! Kuralları yıkarken, kurallara uymak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara saldırısı açıklaması.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Gerek PKK gerekse PYD'nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgiler, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir" dedi.


Başbakan Davutoğlu Ankara saldırısının failini açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalar yapan Başbakan Davutoğlu, ''Şu anda olayın failleri konusu, tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır" dedi. Davutoğlu, saldırıyı 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişinin gerçekleştirdiğini belirtti.
ARTVİN ormanlarına değil. ANKARA yollarına polis lazım. Bu arada Artvin ORMANLARI da  kim vurduya gitti. Artvin terörünü yıkacağınız bir PYD de yok. Herkes her şeyi gördü. Görmedim, duymadım, yapmadım, bilmiyorum diyemezsiniz de. AKP'li CENGİZ HOLDİNG vurdu baltayı ağaçlara. Bu da devlet terörü olsa gerek değil mi?
Artvin niye geldi aklıma. ÇÜNKÜ PATLAMANIN ARDINDAN İLK AÇIKLAMA Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından yapılmıştı. Zar zor girebildiğim internet ve haber programlarından takip ettiğim kadarıyla. Olması ve açıklama yapması gereken yerde değil en alkasız yerde. Ülkenin Başbakanı, İçişleri Bakanı dururken?
Neyse... Bir terör örgütü bir eylemi üstlenmek için yapar değil mi? Yapmadım diyorsa da yapmamıştır. Bunu bilmek için dahi olmak gerekmiyor, yoksa gerekiyor mu? PYD Türkiye düşmanımız değil ve PKK ile alakamız yok diyor ve Türkiye'yi üzerine çekmek istemiyor. Türkiye üzerine giderse PYD kazanır mı/kaybeder mi?
Müslim, Sky News’a yaptığı açıklamada “Ankara saldırısıyla uzaktan yakından hiçbir ilgimiz yok” dedi. Müslim açıklamasında, Türkiye’ye yönelik hiçbir saldırıda bulunmadıklarını öne sürerek, Ankara saldırısında PYD’nin suçlanmasının, TSK’nın Suriye’deki Kürt bölgesine yönelik saldırı bahanesi olduğunu iddia etti...
Türkiye tarafından düşman ilan edilmişken yaptıkları eylemi üstlenmemeleri normal değil bence. Normal mi yoksa?
PKK değil de YPG deniyorsa bunu yapan İŞİD'dir.
Peki neden PYD olamaz?
Çünkü böyle bir eylem için ön hazırlık yapmak gerekir. 2 ay öncesine kadar PYD ve YPG hükümetle görüşüyorlardı. PYD daha yenilerde terörist olarak kabul edilmeye başlandı. Bu yüzden PYD olamaz diye düşünüyorum. 
Güneydoğu'da operasyon yapılıyor. Sınırda İŞİD ve PYD ile savaşılıyor. İŞİD teröristleri, PKK teröristleri içimizde, büyük şehirlerde yaşıyor.
Suriye sorununa karıştığımızdan beri Ülkenin huzuru kaçtı. Rusya bir tarafta, PKK öbür tarafta, PYD, YPG, İŞİD, Esad ayrı bir sorun. Tam bir kaosun içine doğru çekiliyoruz.
Suriyeli kardeşimiz diye çağırdığımız bu insanların içerisinde Allah bilir daha kimler var. İleride başımıza bakalım neler gelecek.
2014'de Türkiye'ye giriş yapmış. Parmak izi, belgeler, fotoğraflar, YPG bağlantısı biliniyor. Ama yurtiçinde, yurtdışında elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Asıl başa ulaşmak için bile izleyebilirdiniz. Hem bağlantıları belli, hem de potansiyel terörist ve suçlu. İçişleri ve istihbarat birimlerinin başındakiler, görülüyor ki, Devlet hizmetinden çok siyasi hizmet içindeler.
Her taraf kimliksiz Suriyeli dolu. Din kardeşi ayağına ülke kevgir gibi oldu. Adamlar Suriye sınırından giriyor Üsküdardan çıkıyor. Türkiye'ye giriyor, çıkıyor ve tekrar giriyorlar.
Ayrıca canlı bombanın kullandığı araba İzmir'den çalınıp Ankara'ya getirilmiş. Arabanın eşgali belli. Sadece bu bile patlamayı önlemeye yeterdi.
Bizim İstihbaratın önleme kapasitesi yok ama kimin yaptığına dair bilgileri hep var. Avrupa ve Dünya'da bunun tam tersi oysa ki. Önceden biliyorlarsa önlüyorlar. Olay olduğu zaman araştırmadan kimin yaptığını bilemiyorlar. Halbuki bizimkiler hemen bilebiliyor...
Olayı aydınlatan Emniyet ve İstihbarat birimlerinden çok, olayı engelleyen Emniyet ve İstihbarat birimlerine ihtiyaç var gibi geliyor bana. Her işimiz ters :(
Neden bu kadar tedbirsiz bir ülkeyiz?
Mültecileri kontrolsüzce alırken canlı bombalara da sınır kapılarını açmış olduğumuz bilinmiyor mu?
Bir teröristin en başta hedef alacağı belli olan bir yerde neden hiç önlem yok?
O kadar servis aracı neden birikiyor bir noktada?
Neden servis kullanılıyor?
Terör Ülkemizdeyken askerin servis kullanması garip değil mi?
Maaşlarına yol gideri eklenip sivil gelip gitmeleri neden sağlanmamış?
Bunu sıradan bir insan olarak ben düşünebiliyorken, görevi bunları düşünmek olan görevliler neden düşünemiyorlar?
Doğuda verilen şehitlerin yerini şehirlerin göbeğinde toplu şehitler aldı. Katliam gibi. Babalarını, kocalarını, oğullarını kaybeden acılı insanların yüzüne bakın yeter. Vaad edilen istikrar ülkeye hakim durumda. İstikrarlı bir şekilde bombalar patlıyor şehitler veriyoruz. Dün Ankara'da, bugün Diyarbakır'da. Sebepsiz yere. Allah sevenlerine ve ailelerine sabır versin. Ülkemize ve halkımıza da akıl versin.
Hiç bir şeyden haberi olmayan, gazete okumayan, saçma sapan adı eğlence olan programlar, diziler ve futboldan başka bir şey izlemeyen, ne söylenirse ona inanan. Asla sorgulamayan. AVM ve  yol yapımı ile geliştiğini düşünen, hakkını arayanları Terörist olarak gören, ama Terör Örgütüyle masaya oturanları göklere çıkartan % 49 bir Halk kitlesiyle bu Ülke daha neler görür neler.
Suriyeli erkeklerin beslenmeye ihtiyaçları var. Maaşlarının artması lazım. Malum durmadan çocuk yapıyorlar ya o bakımdan. Onlar gezsin, dolaşsın semirsin.Türk askeri savaşa onlar için, soyları devam etsin diye gider. Rahat olsunlar, üremeye devam Suriyeli...
Suriye'nin güvenliğinden önce ülke güvenliği sağlansa keşke.
Suriyeliler ülkemizde doğum rekoru kırarken, Askerimiz de onların ülkesi için savaşacak öylemi? Gitsinler kendi vatanlarını kendileri savunsunlar.
X bir yönetici diplomaları, başarıları, tecrübeleri ne olursa olsun şirketini zarara uğratıyorsa, personelini yönetemiyor ve iş yerinde huzuru sağlayamıyorsa, aldığı kararlar, şirketi için kardan çok zarar getiriyorsa bu demektir ki, yönetemiyor. Ekibiyle beraber istifa eder, değil mi?
Ülkede patlayan beş bombanın hepsini de kınadınız. Sabrımızı, gücümüzü test etmeyin dediniz.
Kaç aile parçalandı şimdi? Acılarını dindirebilecek gücünüz var mı? Onu söyleyin? Kınamaktan başka ne yaptınız?
Tamam siz kınayın üzülün. Biz istifa edelim o zaman...

6 ülkenin Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı, bilgilendirme için ABD Büyükelçisi John Bass, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Çin Büyükelçisi Yu Hong Yang, AB Dönem Başkanı Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'e davette bulundu.    

Her bilgiyi vermeye mecbur muyuz? Kime neyi anlatıyoruz?  Yaşasın tam bağımlı Türkiye. Bağımsız olan Ülke bağımlı bir hale geldi. Hesap veriyor.
Sınırlarımızın içini bile kontrol edemezken, sınır ötesine müdahale etmek komik, kendimize destekçi bulmaya çalışmak da ayrı komik.

İstanbul polisinde Ankara saldırısı alarmı.
Ankara ve Diyarbakır ’da yaşanan bombalı saldırıların ardından Atatürk Havalananında da güvenlik önlemleri arttırıldı...
Hani terör eylemi gerçekleştirenlerin yerini, yurdunu biliyordunuz. Ama suç işlemedikleri için bir şey yapamıyordunuz. Tamam yapamıyorsunuz diyelim. Neden takip altında tutmadınız peki? Neden halkın güvenliğini sağlamadınız?
Hava-limanları, Metrolar önemli ama en büyük açık ne yazık ki metrobüs duraklarında. Hiç bir güvenlik önlemi yok.  Elini, kolunu sallayarak normal olarak girebilirsin. Kullanmak herkesin hakkı sonuçta. Her gün binlerce insan bu ulaşım yolunu kullanıyor.
PKK'yı Türkiye içinde barındırmaya devam ederek, arama tarama yapsanız neye yarar. ÜLKEMİZDE TÜRK VATANDAŞI OLARAK SURİYELİ İSTEMİYORUZ.
HER ŞEY İÇİN MİLLETE GİDİLİYOR, BUNUN İÇİN DE GİDİLSİN. Kimse istemeyecektir. Ve DÜNYAYA KARŞI SAVUNMANIZ OLUR. BENİM VATANDAŞIM MÜLTECİ İSTEMİYOR. ONLAR İÇİN İLK OLACAĞI İÇİN DEVREYE BARIŞ ÖRGÜTÜ, BM vs. girecektir. Bu aşamada da BM, Suriyelileri ya Ülkelere dağıtacak, ya da kamplar kurup bakacaktır. BM ve Dünya devreye girince bir şekilde terörde duracaktır. Bu durgunlukta da içeride kalan terör temizlenir ve dışarıdaki için mantıklı çözümler üretilebilir.
BULMAK İSTEDİKTEN SONRA ÇÖZÜM ÇOK. O kadar zeki, ileri görüşlü, danışmanlarınız var sonuçta!?!
Önlemler mutlaka alınmalı ama sadece bunlarla önleyemezsiniz olayları. En önemlisi önleyici istihbarattır. Olaydan hemen sonra eylemcinin bütün künyesini dökebildiklerine göre, bilgi var ama takip yok demek ki. Terör meselesi küresel bir sorun. Her şey birbiri ile bağlantılı. Dünyanın en ücra köşesinde bile olsa yaprak kıpırdayınca haberimiz olmalı. Başkent olmak daha fazla itina istiyor. Yaşananlar Başkent ekiplerinin çalışmadığını veya iyi çalışmadığını gösteriyor. Terörle mücadelede en önemli konu istihbarattır. Bir istihbarat sorunumuz olduğu açık seçik ortada.
Genelkurmayın gözü kulağı olan GES Komutanlığının (Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı=Elektronik İstihbarat faaliyetlerinden sorumlu birim. Bir nevi ABD'nin NSA=National Security Acenty kurumunun Türk muadilidir.), MİT'e devri 2012'de tamamlandı. Şu anda askeri istihbarat ciddi sıkıntı içinde. GES Komutanlığı elinde olmadığı için TSK'de istihbarat normal olarak yapamaz. GES KOMUTANLIĞI TSK'ne acilen geri verilmelidir. İstihbaratın düzgün yapılabilmesi için bu gereklidir.
Terörün, durduk yerde kaybedilen canların, sönen ocakların, anasız, babasız kalan çocukların, kısacası yaşanan tüm bu olumsuzlukların sonu ne zaman gelecek? Allah ülkemizin ve milletimizin yardımcısı olsun.
KOALİSYON NEREDE acaba? Tüh onlarda uyuya kalmışlar, şşşşşşş sessiz olun uyanmasınlar. BAŞKANLIK olsa ne farklı olmayacak ki! O zaman da TEK ADAM. Şimdi de TEK ADAM...

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir