MÜLTECİ KOZUNUN BİZİM ELİMİZDE OLDUĞUNU BİLİYORLAR...


Türkiye tarafından PKK’ya yönelik tavrı nedeniyle sıkça eleştirilen Avrupa Birliği’nden bu konuda net bir açıklama geldi.
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bu konudaki pozisyonlarının son derece açık olduğunu belirterek, PKK’yı terör örgütü olarak gördüklerini söyledi.
Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda (AFET) konuşan Mogherini,
“AB’nin pozisyonu son derece açık. Bunu Ankara’da da dile getirdim. AB mümkün olan her yolla her terör eylemini kınıyor ve PKK’yı bir terör örgütü olarak görüyor. Diğer yandan terör eylemlerini kınama
konusunda birleşmiş olduğumuz kadar Türkiye’deki Kürt sorununu çözme yolunun bir barış sürecinden geçtiğine inanıyoruz” dedi.
Çözüm sürecini birkaç yıl önce mevcut hükümetin başlattığını hatırlatan Mogherini, “Yolun bu olduğuna inanmayı sürdürüyoruz ve bunu hem Türk yetkililere hem de Kürtlere söyledik” diye konuştu.
Kürt sorununun bölgesel boyutuna da değinen Mogherini, “AB, ister Türkiye’de olsun ister Irak ve Suriye’de olsun Kürtler için herhangi bir ayrılıkçı gündemi desteklemiyor” ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte “haklara hem Kürtler tarafından saygı gösterilmesi hem de Kürtlerin haklarına saygı gösterilmesi” gereği üzerinde duran Mogherini, Bölgede bir sorun değilmiş gibi yaklaşmak imkânsız. Bu bir sorun ve makul, haklara ve uluslararası hukuka saygı gösterilen bir şekilde yaklaşılmadığı sürece ciddiyetle üstesinden gelinemez. Üstesinden gelinmesi en zor sorunlardan biri” dedi.
SICAK SAVAŞ OLASILIĞI
AFET üyesi parlamenterlerin Rusya-Türkiye gerilimi konusundaki bir sorusunu da yanıtlayan Mogherini, Suriye’nin farklı bir vekâleten savaş sahnesi olmasını engellemek için gerginlikleri mümkün olduğu kadar düşürüp kontrol altında tutmak gerektiğini söyledi.
Suriye’ye atıfta bulunurken genelde bölgesel aktörlerin vekâleten savaş yürütmesinden bahsedildiğinin altını çizen Mogherini, “Vekaleten savaştan daha büyük bir şey haline dönüşme riski var” dedi.
Mogherini, “Soğuk Savaş olacağını düşünmüyorum. Hep aralarında savaş olacağını düşündüğümüz aktörlerden farklı aktörler arasında sıcak savaş riskiyle karşı karşıyayız. Mutlaka Rusya ile ABD arasında olacak değil, Rusya ile Türkiye arasında olabilir” ifadelerini kullandı.
Alıntı

Avrupa Birliği’nin Bağrına Taş Düştü!                                                                                               MÜLTECİ KOZUNUN BİZİM ELİMİZDE OLDUĞUNU BİLİYORLAR..
Niye tonlarca silah ve cephane yolluyorsunuz o zaman PKK'ya?
Mültecileri kabul edelim diye vizeyi kaldırıyorlar. Şimdilik böyle davranıyorlar. Şaşılacak bir şey yok. AB de, ABD de kedinin fareyle oynadığı gibi bizimle oynuyorlar. Kirli senaryo yazarları hepsi.
Bir taraftan gaz diğer taraftan destek gaz veriyorlar. Ama Kürtlere veriyorlar. Bu zamana kadar bu ülke de kürtler için her hangi bir ayrımcılık veya ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını görmedik. Milletvekili desen oldular. Cumhurbaşkanı dahi oldular. Hala kürtlerle açılım diyorlar. Bu açılımı önce bir kendileri yapsınlar. Surıyelilere sınılarını açsınlar. Onlarda orada ülke kursun.
Kendileri konuşuyor, kendileri dinliyor ve kendileri inanıyor. Federica Mogherini'nin
sözleri açık net ülkeyi savaşa sürüklüyorlar. Rusya ile Türkiye savaşından bahsediyor. Ne alaka kendileri savaşsınlar. Ülkenin savaşa girmesi batının hedefleri içinde yıllardır. Ancak öyle Türkiye'yi bölebilirler.
Bütün AVRUPA ÜLKELERİN DE PKK temsilcikleri var. Merkezleri var. PKK için para toplayan PKK'lıler var.
Şimdi bu AB ÜLKELERİ PKK'yı terör örgütü görüp buna göz yumuyorsa ne kadar inandırıcı oldukları belli oluyor. Önce Avrupa'daki PKK YÖNETİCİLERİNİ tutuklayıp merkezlerini kapatın görelim samimiyetinizi.
Madem PKK, AB için bir terör örgütü, Biz de soruyoruz?
Terör örgütü gördüğünüz PKK'ya neden AVRUPA her konuda destek çıkıyor?
Neden silah veriyorsunuz?
İlaç veriyorsunuz?
Avrupa'nın bütün şehirlerin de yürüyüş izni veriyorsunuz?
Yiyeceklerini veriyorsunuz?
Giyeceklerini veriyorsunuz?
İş yeri açmalarına izin veriyorsunuz? Eylem yapmalarına izin veriyorsunuz? Hatta dağdaki PKK'lılara çikolata dahi gönderiyorsunuz?
Madem PKK'yı TERÖR ÖRGÜTÜ olarak tanımıyorsanız hepsini tutuklayın. Cezalarını verin.
Öyle söz de PKK'yı terör örgütü olarak tanıyoruz demekle olmuyor!
Hiç de inandırıcı değil sizin bu sözleriniz.
Biz TÜRKLER çok safız gerçi inanırız.
AVRUPA PKK'yı TERÖRİST diye kabul etmiş. ABD çok önceden kabul etmişti. Ne oldu? PKK'ya her türlü yardımı yapmıyor muydu? Şimdi de ismini değiştirmesini istedi. Çünkü PKK'ya yardıma devam etmek için. Hem de açık seçik. Bunlar da bir sürü isim altında toplandılar.
Biz TÜRKİYE olarak PKK ile yıllardır savaşıyoruz.
Şimdi mi AB fark etti bunu?
TÜRK MİLLETİ ile resmen dalga geçiyorlar.
AVRUPA BİRLİĞİNDEN çekilmeliyiz. İngiltere çıkmak için bin takla atıyor. Bu kadar mülteci rahatsız etti çünkü İNGİLTERE'yi. AB'ye girersek tüm mültecileri bize yıkacaklar/verecekler.
Göçmen Suriyeliler AVRUPA kapısına dayansınlar. SURİYELİ MÜLTECİLERİ alırlar içeri herhalde.
Bize insan hakları dersi veriyorlardı. Yıllardır gülerek bizi seyrediyorlar ve bir yandan da PKK'ya destek veriyorlardı.
AÇIN KAPILARI AVRUPA'YA GÖÇ BAŞLASIN :( :)
Mogherini, ÖZETLE DİYOR Kİ;
Biz 100 yıl önce tasarladığımız planın üzerinde çalışıyoruz.
Biz Kürt Irkçılarını Irak'ı bölmek için. Suriye'yi de Türkiye'yi bölmek için kullanıyoruz.
Onlara Devlet kurmayacağız ama öyle zannetsinler.
Bizim şu an IRAK VE TÜRKİYE'NİN parçalanması için bir MAŞAYA ihtiyacımız var.
İstediğimiz olduktan sonra da MAŞALARIMIZI kendimiz yok edeceğiz.

DÜNYANIN BAKIŞ AÇISI Bu işte.
Biz uyuyan bunlar da uyanık halk :(

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta