ÖNCE ESAD VE RUSYA'YA ÇAĞRI YAPIN... RUSYA'YA BOMBARDIMANI DURDURMASINI SÖYLEYİN

BM'den Türkiye'ye önemli çağrı
Birleşmiş Milletler, Suriye’nin Halep kenti yakınlarında Rus ve Esad güçlerinin artan bombardımanın etkisiyle sınıra dayanan mülteciler için Türkiye’ye çağrıda bulundu.
Birleşmiş Milletler (BM), hali hazırda yaklaşık 2.5 milyon Suriyeli göçmene ev sahipliği yapan Türkiye'ye çağrıda bulundu. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Türkiye'den, uluslararası yükümlülükler kapsamında sınırı açmasını istedi.
UNHCR sözcüsü William Spindler, Türkiye'nin hali hazırda Suriyeli mültecilere yardım etmekte olduğunu ifade ederek, "Türkiye zor durumdakiler ve yaralıların ülkeye girmesine izin verdi. Ancak sınırı geçmesine izin verilmeyen çok sayıda insan var. Türkiye'ye, daha önce de yaptıkları gibi, tehlikeden kaçan, uluslararası korumaya muhtaç Suriyeli sivillere sınırlarını açması çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Spindler, "Türkiye'nin büyük bir yük sırtlandığını biliyoruz. Uluslararası topluma Türkiye'nin yükünü hafifletme çağrısında bulunuyoruz" dedi.
DAVUTOĞLU: 70 BİN SURİYELİ GELEBİLİR
TBMM’deki grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halep'te bomba atanların tarih önünde hesap vereceklerini belirterek, “Sınırlarımıza dayanan 70 bin Suriyelinin ülkemize gelme ihtimali var” demişti.
ÇAVUŞOĞLU: 1 MİLYONU AŞABİLİR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Budapeşte'de Macar mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında, Rus ve rejim güçlerinin operasyonlarının sürmesi halinde son mülteci akınında Türkiye sınırına dayanan Suriyeli sayısının 1 milyonu aşabileceğini ifade etti.
HALEP'TE NE OLDU?
Rus bombardımanı desteğinde yapılan Halep saldırısı sonrası hafta sonundan bu yana yeni bir göç dalgası başladı. 15 bin kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı biliniyor. Sınırın hemen dışında ise 25 bin ile 30 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Suriyeliler Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısına kurulan çadırkentlere yerleştirildi.
Alıntı


RUSYA'YA BOMBARDIMANI DURDURMASINI SÖYLEYİN.
RUSYA - ABD Ortadoğuyu yeniden şekillendirirken??? bize milyonlarca insana bakma işini ihale etti.
Suriye'nin Türkiye dışında 4 ülkeyle daha sınırı var BM niçin onlara çağrı yapmıyor.
ABD ile AB'nin işi budur. Onlar hep kendilerini düşünür. Ekonomik sıkıntı yaşarlar Afrika'dan köle getirir yeraltı kaynaklarını sömürürler. Almanya çocukları sakat bırakan ilaçları Afrika'ya satar. Bir yere savaş açmak istedikleri zaman da bizim gibi ülkelerin sırtını sıvazlarlar.
BM, neden barış gücü göndermiyor bölgeye. Türkiye'nin istediği güvenli bölge, mülteciler için yaşam alanı BM tarafından neden yapılmıyor. Savaş istenmiyorsa, göç istenmiyorsa ülkeler birbirine güvenmiyorsa gelsin BM yapsın. Yıllardır Kıbrıs'ta duruyor. Bosna'da savaş devam ederken gitmedi mi? Somali'de aynı şekilde gitti.
Herkes sadece akıl veriyor.
Peki uluslararası yükümlülükler kapsamında birleşen bu milletlerin kalanı neyi yerine getiriyor? İğnenin ucu onlara batarsa uluslararası yükümlülükleri hatırlamak akıllarına geliyor.
Paraya hayır, girenlerin bir kısmını alın hayır, BM kendisi ne dediğini, ne yapacağını bilmiyor. Eğer bu insanları düşünüyorlarsa savaşı durdursunlar.
Suriye'yi karıştıranların yanlış politikaları ülkelerin başına bela oldu.
Önce Esad ve Rusya'ya çağrı yapsınlar.
Buna sebep olan Rusya neden sorumluluk almıyor hiç. Bizim ülkemizde 3 milyon Suriyeli oldu. Bence bunun 1 milyonu Avrupa'ya, 1 milyonu Rusya'ya gönderilmeli. Rusya ve Avrupa bu kadar kolay hareket edebilecek mi bakalım?
Tüm yük ve sorumluluğu bize yükleyip, sürekli silah sevkiyatı yapanlara BM'den söz yok. Bu nasıl iki yüzlülük. Kendi ülkelerine almadıkları insanlar için ülkemize sınırı açın çağrısı yapıyorlar. Bu insanlık dramının baş aktörü sizlersiniz. Terörü desteklememiş olsaydınız kimse yerinden, yurdundan olmazdı ve hala da devam ediyor destekleriniz.
BM askerleri gelip koruyabilirler.
Hala kendileri "sınırlarından kaçak geçiş yapan mülteciler vurulmalı mı, vurulmamalı mı" tartışmasını yapıyorlar.
Haydi BM gönderin uzmanlarınızı, gemilerinizi, uçaklarınızı. Mültecilerin yükünü paylaşalım. Uygar ülkelerinizin modern imkanlarıyla 2,5 milyonunu da Almanya'ya, Fransa'ya, İsveç'e, ABD'ye, Kanada'ya vs.'' taşıyalım.
İsteyen ülke uçak göndersin ve alsın.
Biz her türlü yardımı yaparız. Sınır açılmamalı. AB ikiyüzlülüğü bırakmalı artık.
BM isteseydi orada güvenli bölge oluşturabilirdi. Dertleri mültecileri Türkiye'ye yıkıp, hem Türkiye'ye ağır darbe vurmak, hem de işin içinden sıkıntısız sıyrılmak. BM önce Avrupalı ülkelere ve Rusya'ya baskı yapsın bombalamaları durdurmak için. Neredeyse 3 milyon Suriyeli var Türkiye de. Daha ne kadar alacağız, bu bir çözüm değil. Siz üretemiyorsanız Türkiye'nin çözüm önerilerini dinleyeceksiniz. Türkiye sizin mülteci kampınız, kapı uşağınız değil.
Suriyeliler suç işlediklerinde zaman bir cezai yaptırımı yok ne yazık ki. Biz de üzülüyoruz fakat bu tür şeylerin ciddi bir takip içerisinde yapılması gerekiyor. Sınırdan geçenin ne yaptığını, nerede olduğunu, neler yaptığını takip etmek gerekiyor. Kötü niyetli insanlar da bu durumdan yararlanarak sınırlarımızdan girip terör eylemi gerçekleştirebilir. Kime ne kadar güvenebiliriz ki.
Suriye'deki savaşı başlatmaya değil durdurmaya yönelik bir politikamız olsaydı, hem 300,000 insan ölmemiş olurdu, hem milyonlarca insan göç edip yollarda ölmezdi, hem Suriye halkı ile emperyalizme karşı dik durmuş olur, İran-Rusya-Suriye, Irak ile ilişkilerimiz ve ticaretimiz devam ederdi.


Esad giderse çözülür. Yani benim istediğim olursa çözülür. Bu adaletli mi. Eğer insanları gerçekten düşünüyorsanız uzlaşmacı olmak, çözüm için bazı isteklerden vaz geçmek gerekir.
Aslında üstü kapalı stratejik hedefler güdülmese çözüm kolay. BM askerleri gelsin orada onları korusun.
Kendi yaptıkları çalışmaların cezasını çeksin. Geri kabul anlaşmasını da imzaladılar. AB Temmuzdan itibaren kabul etmediği sığınmacıları Türkiye'ye geri göndermeye başlayacak. 79 milyonda + 5 milyon mülteciyle mi yaşayacağız?
AKP'nin dış politikaları yüzünden içler acısı bir durumdayız. Rus uçağı düştüğünde neden daha önceden bir B planı yapılmadı.
BM yükümüzü nasıl hafifletebilir ki?
Bu dalga ile birlikte toplam nüfusun 20 de biri Suriyeli oluyor. 1.300 Liralık asgari ücretin yarısına çalışmaya hazırlar. Diğerleri de tüm köşe başlarında dileniyor. Esnaflık yapanlarında kaydı yok. Bize bundan sonra ancak Allah yardım eder.
BM'ye keşke Türkiye'den şöyle bir cevap gitse. Tamam Edirne kapılarını sonuna kadar açtım :) :(

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir