Suriye, Irak yol geçen hanı olmuş ama dertleri TÜRK ASKERİ

Şam'dan "Türk askerleri Suriye'ye girdi" iddiası
Türkiye, Suriye sınırı yakınındaki YPG pozisyonlarını vururken, Şam'dan bir iddia geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın BM Güvenlik Konseyi'ne yazdığı mektupta, Suriye'ye giren 100 kişilik silahlı bir grubun içinde "Türk güçlerinin" de olduğu öne sürüldü.
Reuters haber ajansına göre; Şam hükümeti, "100 kişilik silahlı bir grubun" Cumartesi günü kamyonetlerle Suriye'ye girdiğini iddia etti. Mektupta, söz konusu 100 kişinin içinde "Türk güçleri ve paralı askerlerinin de olduğuna inanıldığı" belirtildi. Kamyonetlerde de ağır makineli silahların olduğu iddia edildi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Kilis'in karşısındaki Beb es Salame Sınır Kapısı'ndan da Azez bölgesine "silah ve cephane yardımının sürdüğünü" iddia etti.
Alıntı

 Bir yanlışınız var. Biz girersek kamyonetlerle değil, tanklarla gireriz. Tenekeler içinde savaş yapılmayacağını bilecek kadar çok savaş atlatmış bir Ulusuz biz. Ayrıca kamyonetlere ne kadar ağır silah koyabilirsiniz ki?
Varsayımlar doğru olsa idi, ışık hızının aşıldığı da bir varsayım oda doğru olurdu o zaman. Hadi ışınlanarak girelim Suriye'ye. Türkiye'den bu yana doğru 100 tane ışık düştü :) desinler.
Suriye'de az sayıda olan Türkmenler savaş başladığı zaman sığınmacı olarak bize ve başka ülkelere dağıldılar. Orada savaşanlar şeriatçılar Türkmen falan değil. Yani yine doğruluğu olmayan varsayım. Suriye'nin dibindeki İran ülkesindeki Afgan mültecileri zorla Suriye'ye sürüyor, kimseden ses yok. 911 km sınırı olan Türkiye bir şeyler yapınca Dünya ayakta hemen. Ayrıca Türk askeri değil girenler, Suriyenin kendi muhalefetinden kişiler.
Dünya da Araplar kadar yalan söyleyen, Türkler kadar da bu yalana inanan bir ırk yok. (Avrupa atasözü) Adamların yediği içtiği yalan. Türkler'de (ben de öyleyim ondan çok iyi biliyorum) gözümüz gördüğü halde karşımızdakinin dediğine inanırız. Göz göre göre yalan söylüyor, Atasözü bu yüzden Türkiye'den çıkmış işte.
Merhamet, vicdan, doğruluk bize özgü duygular. ABD, RUSYA, AVRUPA, AB, ARAPLAR, YAHUDİLER vs. önüne gelen duygusallığımızdan dolayı çok güzel bizi kullanıyorlar.
Bir koltuk sevdası almış başını gidiyor.
Suriye dolayısıyla Esad, 11 milyon insanın ülkeni terk etti. Bırak koltuk sevdasını, savaşı. Hem ülkene, hem de dünyaya barış gelsin/getir.
Cennet, cehennem kavramına en çok biz Müslümanlar inanırız. Ama şimdiye kadar çıkan tüm diktatörler Müslüman. Bu nasıl su? tuzlu su! sen içemezsin ben içerim o suyu. Acaba KURANI KERİM'DE bu dünya da kim en çok zulüm, cinayet, hırsızlık, yalan, yolsuzluk, fuhuş, hak yemek gibi bir çok bizce suç olan, ama onlar tarafından onurlu bir davranış şekli imiş gibi görünen hareketlerin, öldükten sonra ödülü mü var ki??? Bu kadar pislik çıkıyor. Anlamış değilim. Anlayabileceğimi de sanmıyorum.
Esad yönetimi günde onlarca insanı yok eden bir cellada dönüşmüş. Bu işe bir de Ruslar eklenince artık iş çığrığından çıktı. Rusya, Avrupa, ABD vs. binlerce km'den gelip dibimizi şekillendirirken yeteri kadar seyirci kaldık. Dur denilmesi gerekiyor bir şekilde. Avrupa istediği zaman kendilerine zarar verenleri, birleşip ortadan kaldırıyor. Hitler örneği gibi. Şimdi de Esad'a karşı birleşip barış getirebilirler. Ama bunun biraz daha zamanı var. Daha zarar görmediler. Zararı biz ve Suriye halkı görüyor. Onlara da sıçrayacak mutlaka. İşte o zaman birleşip bitirirler. Şimdilik bizi yem olarak kullanıyorlar. Kafalarından geçen gerçekleşmediği zaman olanca suçu bize yıkıp, birleşecek ve savaşı bitirecekler. NATO üyesi Fransa, Türkiye'ye saldırılarını durdur diyor. Yani saldırgan görünen Türkiye. Tüm suçun bize yıkılması an meselesi. Suriye ve Rusya sürekli Türkiye'nin saldırılarını (yarısı hayal ürünü) BM ve Dünyaya duyuruyor. Sonunda saldıracaklar ve günlerdir Türkiye'nin saldırılarına dikkat çekmiştik, yapacak bir şey kalmamıştı diyecekler. Bu durumda saldırgan Türkiye göründüğü için NATO, ABD, BM, Avrupa vs. bize destek vermeyeceklerdir.
Rusya ve ABD Suriye konusunda anlaşmalarına devam ediyorlar.
ABD'nin derdi Kobani ve Teröristleri kurtarmak. Rusya istediği gibi olaylara yön veriyor. Akdeniz'de üsler yaratıyor. 
Dünya birleşmiş, Kürdistan Devletini  kurmaya çalışıyor. Neden??? Yeraltı zenginlikleri ve İsrail projesi için olabilir mi? Türkiye, Esad ve Rusya ile acil bir anlaşma yapmalıdır. Rusya - ABD anlaşması netlik kazanmadan önce.
Atatürk daha 1918'de Suriye ve Halep bataklığını görmüş ve Hatay-İskenderun bölgesini korumaya çalışmış. Atatürk'ün savaş tanımı; Savaş ancak  hayati tehlike altında iken zorunlu olmalıdır. Suriye ile ne alıp veremediğimiz  var bizim. Mezhep odaklı dış politika ülkemizi Ortadoğu'nun bataklığına doğru sürüklüyor. Suriye savaşını Kıbrıs ve Hatay'la karşılaştıracak kadar tarih bilmeyen insanlar. Suriye'deki savaş Türkiye'nin savaşı değildi.
Yurtta Sulh, Cihanda Sulh. Kahramanlık destanı ve hikayeleriyle büyümüş bizler bunun anlamının ne olduğunu bilmiyoruz. Savaşı oyun sanıyoruz. Suriyeli boşuna mı sığınmacı oldu. Savaşlar güçlü devletlerde bile derin yaralar bırakıyor. Ekonomimiz pamuk ipliğine bağlı zaten.
Üretim olmayacak, elektrik, su, ilaç, yiyecek, giyecek (ben yağ, tüp ve ekmek kuyruklarında çok bekledim çocukken, karne ile satın alabilirdiniz, ailede kaç kişi varsa. Paranız olmadığından değil, üretim olmadığı için, tüketecek malzeme olmadığı için. Allah o günleri bir daha kimseye göstermesin) İNTERNET kısaca hiç bir şey. Sadece ölüm ve yaşam mücadelesi. Acı. Savaş topraklarımız tehlikeye girdiği zaman farzdır ama bizi ilgilendirmeyen bir dava bu.

Ülkemizde en az 500 bin genç eli silah tutan Suriyeli erkek var. Bunlar gidip savaşsın kurtarsınlar vatanlarını değil mi? 
Kim ne karışır kendi vatanı için çarpışan Suriyelilere. 
Girmesen korkak derler, girsen memleket elden gidiyor. Ülke yönetmek zor iş :(

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta