Tanrılar Savaşıyor? ABD TANRISI Ben Doğururum! RUSYA TANRISI Ben Öldürürüm!

ABD ve Rusya, "Suriye'de ateşkes tarihi" için anlaştı.
Rusya ve ABD'nin ortak yaptığı açıklamada, Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması konusunda anlaştıklarını duyurdu.
Rusya ve ABD'den Suriye'de ateşkes konusunda ortak açıklama geldi. Ortak açıklamada, iki ülkenin Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması konusunda anlaştıkları belirtildi. Açıklamada, Birleşmiş Milletler'in terör listesinde yer alan El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve IŞİD'in ateşkes kapsamına alınmayacağının ifade edildi.
Reuters'ın haberine göre, anlaşma kapsamında ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye ve Rusya'nın IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer 'terör örgütlerine' karşı askeri operasyonları sürecek. Açıklamada, tarafların 26 Şubat'ta, Şam saatiyle öğlen 12'ye kadar 'şiddetin durması' anlaşmasına katılıp katılmadıkları konusunu bildirmeleri çağrısı yapıldı.
Suriyeli muhaliflerin ana temsilcisi konumundaki Yüksek Müzakere Komitesi'nin koordinatörü Riyad Hicab, geçici ateşkes konusunda şartlı bir anlaşma sağlandığını belirtti. Suriye eski Başbakanı Hicab, anlaşmanın, "uluslararası güvenceler" çerçevesinde olacağını sözlerine ekledi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, taraflara, anlaşmayı kabul etme ve uygulama çağrısında bulundu. Al Jazeera, akşam saatlerinde anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
BM MEMNUNİYETLE KARŞILADI
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Mun'un ABD ve Rusya arasındaki Suriye için varılan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığı belirtildi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric tüm taraflara, ateşkese uyma çağrısında bulundu. Dujarric varılan anlaşmanın daha sağlam bir ateşkesin 'ilk adımı' olduğunu söyledi.
DÜN KAN GÖLÜNE DÖNMÜŞTÜ
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la telefonda görüştüğünü ve iki ülkenin taraflar nezdinde temaslarda bulunacağını söylemişti. Kerry'nin açıklamayı yaptığı gün, başkent Şam ile Humus'ta düzenlenen ve IŞİD'in üstlendiği intihar saldırılarında en az 179 kişi yaşamını yitirdi.
Bu ayın başında BM öncülüğünde İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen barış görüşmeleri, başladıktan kısa süre sonra çökmüştü.
Suriye'de yaklaşık beş yıldır süren savaşta, bugüne kadar 260 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, 11 milyondan fazla kişi yaşadığı ayrılmak zorunda kaldı.
Suudi destekli Yüksek Müzakere Komitesi, Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği toplantıda, ABD ve Rusya'nın sunduğu ateşkes planını görüşüyordu.
Alıntı

Neden şimdi değil peki?
5 günde ne gibi bir kazançları olacak?
Neden 2 dünya lideri anlaşıyor?
Neden bizim 3. dünya liderimiz aralarında yok?
Ateş edenler dahil değil ise, kim kiminle ateşkes yapıyor?
Biz daha girmeye çalışıyorduk ne olacak şimdi?
ABD ve Rusya ateşkes yapmış? Suriye'deki savaşın nedeni ABD ve Rusya o zaman mı?
İsrail nerede? Vaz mı geçti?
Yoksa yeni bir stratejimi uygulanacak?
Yoksa yoksa istihbarat servisleri İsrail'in zarar görmesini mi istemiyor?
Bir de İŞİD ile bağımızı koparın. Hep beraber huzura erelim.
Ateşi kesecekler sonra kesilen ateşler tekrar alev püskürtecek yani ne için imzalandı?
OFFF YİNE KAFAM DA DELİ SORULAR??
Anlaşmaya göre Suriye Ordusu ve müttefiklerine ateş açan herkes terörist sayılıyor. Olan yine bize olacak galiba. Rusya ile ABD bile anlaşılıyor. Ama biz kimseyle anlaşamıyoruz.
Bu işin içinde iş var. ABD ve RUSYA anlaştıysa bizi zor günler bekliyor demektir.
Görünüşte ateşkes ama ne tür pazarlıklar döndü?
Biz bu pazarlığın neresindeyiz?
Üzerimiz de neler döndü?
Göreceğiz. Allah milletimizin yardımcısı olsun.
Anlaşmaları çok önceden yapıldı. Daha önceki yazılarımda detaylarıyla bahsettim.
ABD'nin istediği üç ülkeyi içine alan Kürt devleti. Aldı.
Karşılığında Rusya Esad'ın yönetiminin devam etmesini elde etti.
ÖNEMLİ SORU NEDEN?
Neyin ateşkesi bu?
PYD'de, Rusya'da zaten El Nusracı diye Türkmen dağını bombalamıyor mu? Zaten Afrin'e El Nusracı diye saldırmıyorlar mı?
Zaten Azez'i El Nusracı ilan etmediler mi? Güçlerini pekiştirip resmen saldıracaklar Azez'e. Bu ateşkes falan değil. Topluca Azeze saldırmak için ittifak anlaşması...
Şam ve Humus'ta İŞİD intihar eylemiyle 180 kişiyi katletti kimseden ses çıkmadı. Rejim tarafından yapılan saldırıda 3 kişi öldü diye havuzdakiler ortalığı ayağa kaldırdı.
Ateşkes şimdi neden?
İŞİD'İN gücü azaldı. Saldırı durdulacak. İŞİD, EL KAİDE, EL NUSRA vs. beslencek, güçlendirilecek, silahlandırılacak ve tekrar saldırıcaklar.
PLAN BU.
Putin'nin olduğu yerde ateşkes olmaz. NOKTA. NEDEN?
ÇÜNKÜ Ruslar anlaşma yapmazlar. Sadece istediklerini alana kadar anlaşma masasında oylama yaparlar.
Rusya Ukrayna’da kabul ettiği ateşkes anlaşmasının hiç bir hükmüne uymadı/uydu mu?
EL NUSRA ve İŞİD arada bir muhalifleri ve Türkmenleri bombalayabilir. Zaten en başından beri Türkmenleri, El NUSRA bunlar diyerek bombalıyor.
Şimdi de YPG ve İŞİD ile savaşıyorum diyerek toprak genişletecek biz de izleyeceğiz.

ÖZETLE;
İŞİD ve EL NUSRA ile ateşkes olmazsa nasıl olacak bu iş? Zaten millet İŞİD'İ bombalayacağım diye Türkmenleri bombalıyor. İŞİD'e bir şey yapan yok ki.
Neyi kapsıyor bu ateşkes?
TÜRKİYE Suriye’de savaşın devamından yana. Yani stratejik ve taktiksel olarak çatışmaların sürmesinden tarafa. Şimdilik. ABD ve Rusya aslında ateşkes ile Türkiye'nin aniden Suriye'ye girmesini önlemek için bu anlaşmayı yaptı/Ateşkes yaptı. Türkiye top atışlarına devam ederse ABD ve RUSYA bize karşı BM'de karar alacaklar. Umarım oyunu birileri de anlayıp, görür. Tuzağa düşmeyiz. Bizim de iç ve dış güvenliğinimiz için YPD, PYG, PKK, Rusya tehdidine karşı Esad'la anlaşma yapmamız gerekir. ABD ve Rusya anlaştığı için bu şart.

İnşallah bundan sonra karıştıracakları yer hakkında anlaşmamışlardır :)

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta