72 şart!


Avrupa Birliği'ne vizesiz seyahatte işte bunlar değişecek..
Brüksel'de 18 Mart'ta yapılan Türkiye ve Avrupa Birliği Zirvesi'nde varılan mutabakatta, Haziran 2016 sonuna kadar Türkiye vatandaşlarına Avrupa'ya vizesiz seyahat imkanı için 72 şartın yerine getirilmesi isteniyor. Vize serbestisi yol haritasında, "belge güvenliği", "göç ve sınır yönetimi", "kamu düzeni ve güvenliği" ve "temel haklar" alanlarında AB tarafının Türkiye'den beklentileri sıralanıyor. Türkiye, vize serbestisi için 72 şarttan 37'sini yerine getirirken, geri kalan 35 kriterin karşılanması için hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda 4 Mayıs'a kadar gerekli yasal düzenlemenin Meclis'ten geçirilmesi planlanıyor. PASAPORTLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKECEK.
HANGİ ÜLKELERE GİDİLEBİLECEK?
Vize muafiyeti suriyeliyle, biyometrik pasaport sahibi tüm vatandaşlar, Schengen bölgesindeki Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'a 3 aylık vizesiz giriş yapabilecek. Vize diyalog sürecinin öngörülen sürede vize muafiyetiyle sonuçlanmaması halinde ise Türkiye'nin anlaşmayı tek taraflı feshetme hakkı bulunuyor.     
Alıntı 

Yaşadığımız şehir de sokağa çıkamıyoruz. Ama olsun Avrupa'da vizesiz dolaşacağız. 72 kriter yerine getiremeyecegimiz için bunu Avrupa'lılarda biliyor zaten. 72 madde yerine getirilirse AB üyeleri toplanacak ve hiçbir Üye veto etmezse biz serbestçe dolaşacağız. Şimdiden 5 ülke bunu veto edeceğini ilan etti. Bu arada da Suriyeliler ne olursa olsun gelmeye devam edecekler. Ne kadar iyi bir anlaşma değil mi? Hava da bulut vizesiz seyahati unut. Haziran 2016 sonuna kadar, 72 tane şartın 7 tanesi bile yerine getirilemez! Uyutmayın milleti, vazgeçin artık.
Türkiye'de Suriyeli ve diğer Arap sığınmacıları görmek istemiyoruz. Avrupa sizin olsun.
Parası olana vize sıkıntı değil. Çok kişiden zaten vize istenmiyor. Serbest olunca ne olacağı sanılıyorsa artık. Avrupa da gezmek kaç para biliyor musunuz?
İngiltere yok. Yeşil pasaportu olanların değiştirmesine de gerek yok. Bir pasaport kazığı daha! Her şey Klasik Türk işi. Bu kafayla mı Avrupa? 72 kriteri anlatsanıza millete? Vizesiz Avrupa'nın hayal olduğunu anlasınlar.
Ayrıca o 72 şart halka açıklansın.
Tüm Avrupa Birliği ülkelerine tek vize rejimi uygulanması demek! Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin fiilen tanınması demektir. Kıbrıs'lı Rumlara havaalanlarını açmak, Kıbrıs Rum pasaportlarını kabul etmek demektir. Yani Kıbrısı kaybedeceğiz demektir. Vize için! Değer mi?
Türkiye'de kaç kişi gidiş dönüş uçak bileti alabilacek ki? Bu ülkelere gidebilsin.
Vize kolaylığı sağlayacaklar diye ülkemiz de her gün canlı bomba patlıyor! Türk halkına soran oldu mu? Korkudan dışarı çıkamıyoruz. Halkın güvenliği huzuru mu önemli, yoksa vize kolaylığı mı?
Ülkeden Suriyeli canlı bombaları ve İŞİD'li psikopatları temizlesinler yeter ki! Vatandaşlarımız ölmesin/ölmeyelim. Canlı bomba mı? Vize mi? Hangisini tercih edersiniz?
İngiltere dahil değil? Avrupa Birliğin de neden oldukları da tartışılır (uzun hikaye/ileri de kitaplaştıracağım). Parayı kullanmazlar? Beraber hareket etmezler? Sözde Avrupa topluluğundalar. Haziran da referandum var. Çıksalar Avrupa topluluğundan da, muhabbeti de bitse, biz de kurtulsak. Zaten bizi Avrupa topluluğuna almayacaklar. 3 aylık vize için şartlara bak.
AB'nin bize attığı mültecilere kimlik ver sonra da vizesiz seyahati bekle. Verir mi o adam sana vizesiz özgürlük?
Bunlar hep devletin duruşu, hükümetin basiretiyle alakalı gelişmeler. Tüm Avrupa'yı karşına alıp öneri paketiyle şartlarını dikte ettirmek her babayiğidin harcı değildir.

AKP Hükumeti sadece Türk Halkını oyalamak, gündem değiştirmek için bunlarla uğraşıyor. Gerçekte ne Türkiye AB’ne alınacak, ne de vize muafiyeti sağlanacak.
60 yılda gerçekleştirilemeyen 72 kriter 45 gün de mi gerçekleşecek?
Türkiye’nin AB’nde yeri yok. Yapılması gereken AB’ne giriş başvurusunu geri çekmek.
Bu konu kapatılmalı ve Gümrük Birliği anlaşması da tek taraflı fesh edilmeli. Türkiye ulusal ve tam bağımsız bir ülke olmalı.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta