ADIM ADIM BATAKLIĞIN İÇİNE DOĞRU GİDİYORUZ...


Geri kabul merkezi Dikili!!!
NATO gemileri Ege sularında göreve başladı. Ancak Ege’de hava durumunun da yazı aratmaması nedeniyle geçişler hız kesmedi. Şubat’ta Türkiye kıyılarından Yunanistan’a geçen mülteci sayısı 55 bin 222’ye ulaştı. Böylece 2016’nın ilk iki ayında Yunanistan’a deniz yoluyla ulaşan mülteci sayısı 122 bin 637 oldu. Gözler Türkiye ile AB’nin yaptığı anlaşma sonrası Avrupa’dan göçmenleri Türkiye’ye geri gönderme sürecinin nasıl işleyeceği üzerindeyken Hürriyet, “Geri Kabul Merkezi” yapılması planlanan yerle ilgili ipucuna ulaştı. Adres Dikili’ye bağlı Çandarlı. Ancak merkezin mültecilerin en çok tercih ettiği kaçış noktalarından biri ve ayrıca turistik bir ilçe olan Dikili’ye yapılma planları ilçede tepkiye de neden oldu.
İsmini açıklamak istemeyen yetkililer Dikili’ye bağlı Çandarlı Demirtaş köyündeki  dev ormanlık alanın Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan  İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne gizli tahsisle devredildiğini onayladı. Bölgenin geri kabul edilen göçmenleri Midilli’den giriş yapar yapmaz en yakın mesafe olduğu için düşünüldüğü belirtildi.
BAŞKAN TOSUN: 'AKLA FİKRE AYKIRI'
Dikili ilçesine mülteci geri dönüşüm kampı yapılacağı iddialarına Dikili’den de tepki geldi. Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun, böyle bir girişimin düşüncesini bile reddettiklerini ifade etti.
Tosun olası bir mülteci geri dönüşüm kampı kurulması sonrasında ilçenin geleceğine, turizm değerlerine ve huzuruna dair olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Son iki yılın verilerini incelediğimizde kentimiz güneşiyle, deniziyle ve kumsallarıyla olduğu kadar doğasıyla, tarihiyle, kültürel yapısıyla yılın her ayında turizm potansiyeli yüksek bir kenttir. Maalesef son dönemde Midilli Adası’na yasa dışı geçişlerde yaşanan mülteci ölümlerinden dolayı ilçemiz çok zor süreçler yaşanmıştı. Şimdi de böyle kampın yapılma fikri bile ilçemiz için büyük bir kaosa meydan verecektir. Eğer iddialar doğru ise bu kampın Dikili’ye yapılması plansızlıktır. Geleceği görmemezliktir, kentimize, bölgemize ve bizlerin emeklerine ihanettir. Çünkü bugüne kadar ülkemizde kamp yapılan bölgelerdeki güvenlikle ilgili sorunlar, salgın hastalıklar ve denetimsizlikler ortadayken ayrıca mültecilerle ilgili yapılan her projenin sonunda acıların yaşanmışken, adı sevgiyle özdeşleşen ve huzurun kenti olan Dikili’de böyle bir kampın yapılması akla, fikre ve insanlığa aykırıdır. Bunun adı düpedüz Dikili’ye ihanettir, Dikili’yi en az 30 yıl geriye götürmektedir. Bir yandan Çandarlı’ya Avrupa’nın sayılı limanını yapıyorum diyeceksin, bir yandan burada ilçenin huzur ve sükûnunu bozacak çağ dışı bir icraata yelken açacaksın. Olmaz, olamaz, bu maceradan en kısa zamanda geri dönülmeli. Dikili halkı asla böyle bir olumsuzluğu, kötülüğü, ihaneti hak etmiyor.”
NATO GEMİLERİ GÖREVDE
Ege’de yürütülecek operasyonlarla ilgili varılan mutabakatın ardından NATO Daimi Deniz Görev Grubu 48 saat içinde Ege Denizi'ne vardı. Geçen hafta başlayan faaliyetler kapsamında  NATO Daimi Deniz Görev Grubu; keşif, izleme ve gözetleme faaliyetlerinde bulunuyor. Gemiler Yunan ve Türk yetkililere ve sahil güvenlik birimlerine bilgi sağlıyor. Aynı zamanda AB sınır ajansı Frontex'le doğrudan bir bağ da kuruluyor. Ege Denizi'nde görev yapan NATO komutanları, Yunanistan ve Türkiye ile koordinasyon içinde operasyonel olacakları alanları kendileri belirleyecek. NATO gemileri, Yunanistan ve Türkiye'nin kara sularında konuşlanabilecek. Yunan ve Türk güçleri ise, birbirlerinin kara suları ve hava sahasında operasyonel olmayacak. NATO'nun görevinin botları geri çevirmek olmayacak. Türkiye'den hareket eden kişilerin kurtarılması durumunda bunlar Türkiye'ye götürülecek.
Ancak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre NATO gemilerinin göreve başlaması bile mülteci akınını durdurmamış görünüyor.
İŞTE NATO GEMİLERİNE RAĞMEN SON DÖNEMDE TÜRKİYE’DEN YUNANİSTAN KIYILARINA GÜN GÜN ULAŞANLARIN BİLANÇOSU
GÜN GÜN MÜLTECİ SAYISI;
21 Şubat: 1.618  22 Şubat: 2.545
23 Şubat: 3.474  24 Şubat: 2.044
25 Şubat: 1.675  26 Şubat: 3.021
27 Şubat: 1.355  28 Şubat: 3.651
29 Şubat: 2.072
TOPLAM: 17.984
Alıntı
Bunların Ülkelerine bile hayırları olmamış. İlk zorlukta kaçmışlar. Bize ne hayırları olacak?
Kurtuluş Savaşın da cepheye mermi taşıyan, savaşan vs. kadınlarımıza bakın, sonra da kendilerine erkek (sadece organını taşıyan) diyen Suriyelilere.
"Acıma acınacak hale düşersin" diye boşuna dememiş atalarımız.
Suriye'de sulh sağlanıp hepsi de ülkelerine gönderilmeli bir şekilde.

Dikili'den AKP'ye oy çıkmıyor. İzmir belediyesini bu yolla ele geçirmek mi niyet acaba? Nerede bir düzenbaz var İzmir'e gönderiliyor.
AKP'li BELEDİYELERİN olduğu ilçelere neden bırakmıyorlar?
Nasıl olsa oturma izni aldıklarında AKP'ye oy verecekler çünkü.

4-5 milyon SURİYELİ ileride başımıza bela olacak. Oy derdi yüzünde TÜRKİYE'NİN geleceğini bitiriyorlar. Bir kaç yıl sonra bu insanların sesleri çıkmaya başlıyacak. İş bulamayanlar daha çok suç işlemeye başlayacak. Örgütlenip TERÖR ÖRGÜTÜ olursa/olacak ne olacak? Bunu da düşünmüşlerdir herhalde?
Nüfusumuz 80 milyon ve 5 milyon= 85 milyon. Vay ki ne vay.
Göz göre göre ülke kaosa sürükleniyor. Hangi arada, hangi derede? Hiç durmadan çoğalıyorlar. Türkiye'ye iltica ettikten sonra doğan SURİYELİ ÇOCUK sayısı = 152 bin. Yani rahat rahat!
Tam istenen gibi nüfusumuz bir anda 5 milyon arttı. 3 çocuktan daha güzelmiş bu metod. Hızlı ve pratik. Ne ala zevki keyf. Kimse rahatsız etmesin sessizlik çocuk yapacaklar.

Gelelim en mühim meseleye.
GERİ KABUL MERKEZİ NEDİR?
BU MÜTECİLER TÜRK MÜ?
Biz niye alıyoruz. Gitsinler ülkeleri için savaşsınlar. Avrupa'da yaşasınlar. Biz istemiyoruz burada daha fazla mülteci.

AB tek kuruş vermeden bu işi bizim sırtımıza yıkacak.
Gitsinler de AVRUPA, ABD, RUSYA, İSRAİL, VS. karışmasına sebep oldukları ülkenin cefasını biraz sürsün. Hep sefa sürmekle olmaz bu işler.

Mültecilerin, Makedonya sınırında polislere nasıl saldırdıklarını gördünüz! Bunu bile bile mültecilere sahip çıkmak niye?
Bunlar çoğalacaklar başımıza bela olacaklar.
Bizim canımız Avrupalıların canından daha mı az değerli?
Bunun acısını çocuklarımız çekecek.
Bu insanlar yakında vatandaşlığa da geçecek ve pençelerini çıkaracaklar.

Antalya'ya turist bu yıl az gelecek!
Avrupa bize boş kalan yatak sayısı kadar mülteci gönderir artık!
Bir daha da turist zor görürüz o zaman.
Yazık! Acı çekmiş mülteciler yaz tatili yapabilsinler. Tüm sahil şeritlerine ve turistik yerlerimize yerleştirin. Oradaki halkı da gönderin Suriye'ye. Savaşsınlar!

UYU TURİZM UYU. FOSİLLERİNİN BAŞKANLIĞIN DA UYU. ARTIK FİKİR ÜRETME SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ! SADECE KENDİSİ VE BAZILARI İÇİN ÇALIŞAN FOSİLLER EŞLİĞİNDE UYU! Halka uyan demeden önce...
KİME NE SÖYLÜYORSUN Kİ?
AKILLI VE UYANIKSIN SEN?

Hintli, sudii vs. turistler yeterli değil.
Bari Karadenizi değerlendirin.
Otelciler oralara yatırım yapmalı.
Kumarhane (gazino) Turizmini serbest bırakıp, alternatif üretin.
Deniz, kum, güneş bu yıl fazla getiri getirmeyecek görünüyor.
Oteller kendi liderleri sayesin de, tanıtım çabası içerisin de. Onlar da iyiki var.
İyi ki kendisi, çalışanı, ülkesi vs. için çabalıyorlar.

Durmak yok gaza devam.
IMF'ye borç verecek seviyeye gelmiş bir ülkeyiz biz?
Bu kadar küçük şeyleri dert etmeyiz.
Avrupalılara yazık? Çok fakir ve parasızlar çünkü :(
Bizim alnımız da enayi yazmıyor diyorlar bize. Siz zengin bir ülkesiniz. Buyurun bakın mültecilere :(

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir