"Basın Özgürlüğü Kırmızı Çizgimizdir" Ahmet Davutoğlu


Zaman Gazetesi'ne kayyum
İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına karar verdi.
Zaman Gazetesi önünde şemsiyeli zincirli kayyum önlemi.
Zaman Gazetesi'ne İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafıdan kayyum atandı.
Zaman Gazetesi önünde toplanmalar başladı. Yenibosna'daki binanın kapısı zincirlendi.
KILIÇDAROĞLU: KAYYUM KARARI, MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNE YÖNELİK HUKUKİ BİR İHLALDİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesi ve bağlı kuruluşlarına kayyum atanması ile Boydak Holding'e yönelik operasyonu değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu, " Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin ihtiraslarına ve beklentilerine hizmet etmek amacıyla yargı organlarının bir kısmının aldığı kayyum kararı, medya özgürlüğüne yönelik hukuki bir ihlaldir" dedi. CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri şöyle:  "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Zaman Gazetesi ve bağlı kuruluşlarına kayyum atanmıştır. Bu kayyum kararı, son yıllarda ülkemizde sıkça görülen medya özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına dönük uygulamaların yeni bir örneğidir.
Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin ihtiraslarına ve beklentilerine hizmet etmek amacıyla yargı organlarının bir kısmının aldığı kayyum kararı, medya özgürlüğüne yönelik hukuki bir ihlaldir.
Öte yandan, daha önceki deneyimler göstermiştir ki kayyum kararları, kayyum atanan medya organlarının yönetimini öngörmemektedir. Kayyum heyetleri, kayyum atanan kuruluşları yönetmek yerine tasfiyeleri doğrultusunda adımlar atmaktadır.
Bu kararlar, Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin, kendisine muhalif tüm sesleri birer suç örgütü olarak gören diktacı ve otoriter yaklaşımlarının kanıtıdır. Ancak yönetim erkinin talepleri doğrultusunda hangi adımlar atılmış olursa olsun, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların değerli kamuoyunca bilinmesi engellenemeyecektir. Öte yandan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine yönelik operasyonu da iş dünyamıza yönelik yeni bir sindirme girişimi olarak görüyorum. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden Boydak Ailesi'nin yaşadığı mağduriyetin en kısa sürede son bulmasını diliyorum."
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, "Kayyum atama sistemi medyayı susturmanın yeni aracı oldu" denildi.
TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:
"İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasına karar verdi. Gözaltılar, tutuklamalar, internet erişiminin engellenmesi ve ağır para cezalarıyla basını susturan zihniyet, şimdi de kayyumlar eliyle gazete ve televizyonların içini boşaltıp yok ediyor. Basın sektöründe işsiz gazetecilerin sayısı da her gün biraz daha artıyor. Halkın haber almadaki çeşitlilik kanalları hızla tüketiliyor. Hatırlanacağı üzere İpek Medya Grubu’na atanan kayyumlar kısa sürede basın şirketlerinin tümünün kapısına kilit vurdu. Aynı akıbetin Zaman Gazetesi için de söz konusu olmayacağını umuyoruz. İktidara, görüşlerini benimsemediği medya kuruluşlarına müdahale ederken, binlerce basın emekçisinin işsiz kalmasına neden olduğunu da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."
İSİMLER BELLİ OLDU
Bu arada Zaman Gazetesinin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan, kayyum olarak atandığı öğrenildi.
Alıntı

KAYYUM NEDİR?
Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselere kayyum denir. Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.
Usülsüzlük yapıldığı iddiasıyla özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticiye kayyum denir. Kayyum'un görevi şirket ya da kuruluşu yönetmek, suç unsuru mahkeme kararı ile sabit olana kadar ya da suçlamalardan söz konusu şirket ya da kuruluş aklanana kadar kurum ya da şirketi idare etmektir. Bu kapsamda her türlü kararı alarak uygulamak, yeni yönetim belirlemek, suçlamalara konu olan faaliyetler varsa bunları sonlandırmaktır.

"Basın Özgürlüğü Kırmızı Çizgimizdir" Ahmet Davutoğlu

Sizin yanınız da olmayan bütün gazeteleri, görsel ve işitsel medyayı kapatın. Halkı yandaş medya izlemek ve dinlemek zorunda bırakın. Ama basın özgürlüğü demeyin! Güldürmeyin dünya alemi bize.
Ne olacak? Bütün maşetler Hükümet taraftarı olarak atılınca ülke daha mı adil, güllük, gülistanlık görünecek?
Beraber büyüttüler. Ve el koydular! Ultra large büyütecekleri yeni ortaklara devrederler artık!

Kayyum=kapıya kilit vurulacak
Türkiye Kayyum Cumhuriyeti!

En basit bir meseleyi bile konuşamayan, anlayamayan bir milletiz. Şimdi demokrasi, hukuk, insan hak ve özgürlükleri, ifade özgürlüğü desen matamatik problemi sormuşsun gibi yüzüne bakarlar. Bu olanlar Milletçe gerçekte ne kadar bilgiye sahip olduğumuzu anlatır nitelikte.
Medya böylesine bir baskıyı hiç görmemişti. Bunu yapanlar 28 Şubat mağduru olduğunu söyleyen ve yapılanlara zulüm diyen insanlar.
Zaman gazetesini ve yayın politikasını beğenmiyor olabiliriz/olabilirim. Ama demokratik bir ülke de basına yapılan bu muamele de doğru değildir.
Ülkemiz de demokrasi eline gücü geçirene kadar. Daha sonrası fark etmiyor işleri nasıl yürürse/gelirse!
Her gün, demokratik hukuk devleti olmaktan biraz daha uzaklaşıyoruz. Son hızla uçuruma doğru ilerliyoruz.

Zaman Gazetesi X köşe yazarı Fethullah Gülen'in 12 Eylül askeri darbesinden önce Haziran 1980 yılın da yayınladığı yazıyı köşesin de tekrar yayınlamıştı. Gülen bu mesajın da kurtuluşun yakın olduğunu, yani askerin yönetime el koymasının yakın olduğunu söylüyor. Bu da hükümeti rahatsız ediyor. Nasıl verdiysek öyle de geri alırız diyorlar.
Şimdi bu şirketlere el koyanlar, bir kaç hafta sonra KUTLU DOĞUM HAFTASI diye FETHULLAH GÜLEN'İN doğum gününü kutlarlar. Birbirlerini bitirene kadar böyle devam edecek/ederler.

Zaman Gazetesinin AKP hakkında, AKP'nin Zaman Gazetesi hakkında sarfettikleri sözler, yazılar vs. gibi şeyler doğrudur. Çünkü birbirlerini çok iyi tanıyorlar.
2012 yılının ocak ayında Zaman Gazetesi’nin 25. yıl kutlamasına katılan dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan, Zaman Gazetesi’nin yaş günü pastasını da kesmiş ve konuşma yapmıştır.
Konuşması; '1980 müdahalesinin ağır havası Türkiye’nin üzerinde iken Zaman ateşte açan bir çiçek gibi Ankara Rüzgarlı Sokak’tan, Türkiye’nin fikir ve medya dünyasına renk kattı. Zaman sadece bir gazete olmadı, bin yılın birikimiyle bu toprakların sesi, nefesi olarak Türkiye’nin son 25 yılına şahitlik yaptı.'

Hayat böyledir işte, her şeyi elde ettim dersin? Bir de bakmışsın ki elindekiler de gidivermiş!
Bu herkes ve her şey için geçerli! Etme bulma dünyası...
Yarını bilemezsin?

ATATÜRK 'din ile devlet işlerini birbirine karıştırmayın' derken içinde bulunduğumuz gibi bir durumu kastettmiştir. Şimdi neden olduğunu anladınız mı?

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir