Bize göre kasap! Onlara göre Kahraman!


Bosna kasabı Radovan Karadzic'in adı bir öğrenci yurduna verildi.
Bosnalı Sırplar, Başkent Saraybosna'nın güneydoğusundaki Pale kasabasında bir öğrenci yurduna 'Bosna kasabı' olarak anılan Radovan Karadzic'in adını verdi.1992-1995 yılları arasındaki savaş sırasında Bosnalı Sırpların kalesi olan Pale'deki açılışta konuşan Dodik, "Bu yeri şüphesiz ki Republika Srpska'nın temelini atan -ilk cumhurbaşkanı- Radovan Karadzic'e adadık" dedi. Karadzic, 100 bin kişinin hayatına mâl olan, 4 milyon Bosnalının evsiz kalmasına yol açan savaştaki rolü nedeniyle savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım ile suçlanıyor. Karadzic'in yargılandığı Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni sert bir şekilde eleştiren Dodik, açılışın mahkemenin kararını vereceği dönemde yapılmasını "güçlü bir sembolizm" olarak değerlendirdi.70 yaşındaki Karadzic, savaştan sonra 13 yıl kaçmış, sonunda 2008 yılında Belgrad'da yakalanmış ve yargı önüne çıkarılmıştı. Karadzic, Srebrenica'da 8 bin Müslüman'ın katledilmesinin de baş sorumlusu...
Alınt

Suçlu ABD, NATO, BM'dir! Radovan Karadzic sadece baş uygulayıcıdır.
Boşnaklara (tıpkı kürt sorunun da bize oynadıkları oyun gibi) barış olacak diye Hollandalı BM yetkililerine silahları teslim etmeleri söylendi! Sonra silahsız kalan Boşnak Halkını kasaplar öldürdüler! Hollandalılar, BM, NATO, ABD'liler seyretti! Katliam bitince! Yalandan duruma el koydular!
Utanç insanlara özgü bir şeydir/kavramdır. Şaşırmamak lazım.
Hiç bir zaman hiç birşey değişmez. Hiçbir ateş tamamen sönmez. Sadece harını yitirir. Sırplar her zaman müslüman ve Türk düşmanı olacaklardır. Ortak bir devlet bile bu hislerini yok etmeye yetmez. Sırplar, Yunanlılar, Ermeniler ve PKK'lılar en iflah olmaz Türk düşmanıdır.

İsim vermek konusu farklı ama. Uzağa gitmeye de gerek yok. Ülkemizin sokaklarının, caddelerinin vs. adını böyle insanların isimleri gibi isimlerle değiştirdiler :(

Türk ve Müslüman düşmanlığı resmi ideolojileri. Bunu bile bile hala dostane ilişkiler için de olma saflığı da bizim ideolojimiz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta