Burada Söz Bitti!

AKP'ye geri adım attıran konuşma!
AKP “çocuk istismarının önlenmesine ilişkin komisyonu“ reddetti ortalık karıştı. CHP'li Lale Karabıyık'ın konuşması dünya çapında bir kampanyaya dönüştü. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından dün akşam  Meclis'e sunulan "çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önergesi" AKP'nin oylarıyla reddedildi. Önerge ile ilgili CHP grubu adına söz alan CHP Bursa milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın konuyla ilgili konuşması ise dünya çapında bir kampanyaya dönüştü. Önergenin AKP oylarıyla redddedilmesi sonrası twitter'da başlatılan "Türkiye'deki çocuk istismarı son bulsun" kampanyası sonrası AKP geri adım atmak zorunda kaldı.
AKP'ye geri adım attıran konuşma!
CHP Bursa milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık dün Meclis'te görüşülen "çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önergesi" ile ilgili tarihi bir konuşmaya imza attı. CHP'li Karabıyık konuşmasına; Karaman'da yaşanan ve 10 çocuğun bir öğretmen tarafından 3 yıl boyunca istismar edildiği iğrenç olayla ilgili başladı. Dosyayı incelediğinde hüngür hüngür ağladığını söyleyen Karabıyık, konuşması ensanında da zor anlar yaşadı. Karabıyık'ın önerge öncesi yaptığı  konuşma önce Meclis salonunda ardından Türkiye'de saatler sonra ise dünyada geniş yankı buldu. Söz konusu önerge AKP'nin oylarıyla reddedilince de Karaman'daki iğrenç olaya tepkiler, AKP aleyhine dönüşen dünya çapında bir kampanyaya dönüştü.
AKP'nin söz konusu önergeyi reddetmesi akıllara Meclis'te AKP oylarıyla reddedilen diğer komisyonları getirdi. AKP, daha önce de kadın cinayetlerinden, maden kazalarına, nükleer santralin etkilerinden Cumhurbaşkanı'nın harcamalarına kadar, muhalefet tarafından araştırılması istenen pekçok konuyu reddetti.

İşte AKP'li milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu'nda araştırılmasına engel koyulan Türkiye'nin sorunları;
* Maden kazaları * Kadın cinayetleri
* TRT ve AA'nın tarafsızlığı * ÖSYM'deki usulsüzlükler * İmar işlerindeki rant, yolsuzluk, rüşvet iddiaları * Elektrik ve doğalgaz zamları * Tutuklu gazeteciler * Terör olaylarının araştırılması * Faiz lobisinin araştırılması * vatandaşların artan borçları * Cumhurbaşkanı'nın harcamaları * Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama ve konuşmalarının ekonomiye etkileri * Nükleer santrallerin çevreye ve insanlara etkilere * Son olarak da, nitelikli çocuk istismarlarının araştırılması.


Muhalefet partisi, vekiller ders alsınlar Bayan vekilin konuşmasından. Tebrik ediyorum sayın vekilimizi. Güzel insan çok iyi konuştunuz. Siyasetten öte  vicdanlara dokundu konuşmanız. Sizi canı gönülden kutluyorum. Yüreğinize sağlık. Altına imza atılacak bir konuşma. Anlayana! Doğruları duymak işlerine gelmiyor. Bunu meclise kendilerinin getirmesi ve sorgusuz sualsiz geçirmeleri gerekirdi. Ama önce meclistekilerin zihniyetinin değişmesi lazım :(
Acaba daha ne olması gerekiyor insanların gerçekleri görmesi için?
Karaman halkının ENSAR Vakfını şimdiye kadar yerle bir etmesi lazımdı. Öyle bir birlik olacaklardı ki. Türkiye sallanacaktı. Ama demek ki normal görüyorlar bu durumu. İnsanlar artık öyle bir kutuplaşmış ki, eğer Ensar vakfındaki bu sapıklığı protesto edersek AKP zarar görür diye sesleri çıkarmıyorlar. Bu da apayrı bir ahlaksızlıktır. Evladınız öncelik, gerisi cart curt, fasa, fiso.
Yıllarca baş örtüsü zulmüne uğradık diye ağıt yaktılar. Hala bunun serbestliği ile övünüyorlar. Erkek çocuklar CHP'li bayan vekilin utancından açıklayamadığı şekilde tecavüze uğramışlar. Bunu kapatmaya çalışıyorlar. Dindarlıklarına zararı dokunur çünkü. Cahil halkın oyunu alamazlar sonra. Bu olay araştırılmasın diyen tüm AKP milletvekilleri bu vebalin altındadır. Korkuları da ahiret değildir. Çoğu vakıflardan, yurtlardan gelmelerdir.
Bir kereden bir şey olmaz diyen bakan ona da yaşatsalar ne düşünür dü acaba? Bir kereden neler olmaz ki? Ve bu bayan Anne öyle mi? Kaskatı kesildim izlerken. Ve böylesi bir acının üstü örtüldü/örtülmeye çalışıldı :(
Kalbiniz dayanıklı ise dinleyin. Ülkemizin çocuklarının hayatları nasıl karartılıyor. Bir de düşünün! Bu çocuklar yarın nasıl birer yetişkin olacaklar?
Hiç mi utanma yok? Çocuklarınıza ne diyeceksiniz?
Çocuk istismarı denilen şey çocuğa CİNSEL TECAVÜZDÜR.!
İstismar kelimesi nezaketen kullanılmıştır. Kendi geleceğini bilmeyen toplum çocuklarına ne verebilir ki? Peki oradaki çocukların psikolojisi ne olacak? Bu cinsel tecavüz mağduru çocukların ömür boyu taşıyacağı psikolojik sorunları, bir nevi onların ömür boyu ölümlerini hiçe sayan, ve CHP'nin bu tecavüz olaylarının araştırılması yönündeki teklifine red oyu veren bütün AKP milletvekillerini, onlar gibi düşünen ve onlara destek veren herkesi KINIYORUM.
Red gerekçeleri nedir? Bu tam bir rezalet bunu araştırmamak başka bir rezalet. Red ettiler çünkü olayın ucu onlara dokunuyor. O çocukların çoğunluğu onlara oy verenlerin çocukları. Sorsanız bütün AKP'liler herkesten çok müslümandır. Tecavüzcüleri korumaya hiç utanmıyorlar mı acaba? 14 yıldır memleketi ağlatıyorlar. Çocuk, yaşlı fark eder mi onlar için?
Bu ülke de bakanı bir kereden bir şey olmaz der. Diyanet öz kızına şehvet duyar. Mankeni terör uzmanı kesilir.   Üniversite hocası cahilliği savunur. Suçlular dışarı da suçsuzlar içeri de.!
Konuşmadan etkilendiklerini sanmıyorum. Sosyal medya baskısından ve dünya da büyük bir yankı yapmış olmasından çekinmişlerdir.
Sanmayın ki vicdana geldiler! Sanmayın ki utanıp arlandılar! Sadece toplumun ÇOCUK kavramı hassasiyeti ve tepkisinden korktular! Ve yine sanmayın ki, kendi sapıklarına dokunacaklar!
Ensar vakfın da yaşananlar ve Bakanın açıklamalarındaki utanç AKP tarihine işlenmiş en rezil suçtur. İki öpüşen çift görse, Ülkeyi kaosa çevirenler! 45 çocuğa tecavüz edilmesine bir kereden bir şey olmaz dedi. Ve çocuk suistimali önergesini reddetti. AKP müslümanlıkdan/islamdan bahsetmesin bundan sonra.
Geri adım atmadılar, hedefleri şaşmaz. Önce topluca reddettiler. Mahkeme raporları sağlam. Tecavüz 2 yıl sürüyor. Göz yudumluyor. Toplum büyük tepki gösterdi. Komisyon kurulacak, milletin tepkisi kaybolacak, komisyonun çalışması zorlanacak, sulandırılacak, zamanla olay unutturulacak.

Demek ki!
Muhalefet biraz dişli olması gerekiyor. Gerçekten CHP'li milletvekillini kutluyorum. Ülkemiz de büyük bir muhalefet boşluğu olduğunun da bir örneğini görmüş olduk böylece. Sesinizi,  gücünüzü daha çok duyurun. Uyuşukluk içindeki halkı tutup çıkarın ki, yeni nesiller bunları yaşamasınlar.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta