Çocuğunu Kaybetmek Ne Demektir? Hangi Acıyla kıyaslanabilir?


Bir hiç uğruna! 
Çocuğunu Kaybetmek Ne Demektir? Hangi Acıyla kıyaslanabilir?
Tarifi yok, ilacı yok! Söylenecek söz de yok!
Bu ülke bu acıları hak etmiyor. Gencecik çocuklarımız yitiriliyor! Kimbilir ne hayalleri/beklentileri vardı hepsinin de?
Benim de çocuklarım var. Her türlü iyi veya kötü fark etmez direk aklıma ikisi geliyor. Yüreğim sıkılıyor. Allah yapanların da, bunlara fırsat verenlerin de cezasını versin. Hayatta yapmadığım şeylerden birisi de beddua okumaktır. Bu dünya da cezalandırıldıklarını göremesek de, söz de affetsekte ALLAH'IM cezalarını affetme kendi ellerinle ver. Bu sözü söylediğim kişiler var bunca yaşanmışlıkta. Beddua okumadan ve asla ağzımı bozmadan. O seviyeye hiç düşmedim şimdiye kadar, umarım şimdiden sonra da düşmem. İnanın hiç yanıltmadı Allah'ım beni. Burada da söylüyorum. Yine yanıltmayacak. Eminim bundan!
Bir evlat çok zor büyütülüyor, hayatın gidiyor. Bire bir tek başına savaşan ve iki çocuğunu da büyütmüş bir anneyim. Gerçekten bin bir emekle, zorlukla, fedakarlıkla. Hayatım gitti, neredeyse bitti. Geleceklerini, mutluluklarını, çocuklarını, aklınıza gelebilecek her her herşeyi görmek istiyorsunuz. Derken pat. Yoklar, neredeler, ben neredeyim. Yarabbim yaşatma hiç kimseye, düşünmesi bile felç, tarifsiz. Hiç bir acıya benzemez ki. Dilerim bunu yapanların/yaptıranların/göz yumanların yanlarına kar kalmadığını bu dünya da görürsünüz.
Analar, babalar canlı cenaze gibiler. Nasıl baş edilir, nasıl yaşanır? Aldığın nefese hayat denir mi? Böyle bir acıdan sonra? Allah yardımcısı olsun tüm ailelerin. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Başınız/başımız sağolsun.
Bazı kayıplar şahsen yaşanmadıktan sonra, çekilen acıyı da bilemez ve ölçemeyiz. Basmakalıp cümlelerden ileriye gidemeyiz. Söylenebilecek fazla bir şey yok. Allah sabırlar versin.

Terörle istediğini alacağını sanan ahmaklar, insan muamelesi gören caniler, elinize ne geçti? Şimdi ne kazandınız?
Teröre karşı ortak bir duruş yok toplum da. İktidarından, muhalefetine kadar hala siyasi rant elde etme telaşı sürüyor. Ona yakın terörist, buna yakın terörist vs. Birleşilmesi gereken ortak nokta TERÖR'dür. Ona buna yakınlığı, iyi kötü derecesi olmaz. Dini dili olmaz. Ülkesi olmaz. Hep beraber ortadan kaldırmak için birlik, beraberlik olmalı. Yoksa bu acılar her an tekrar edebilir. Görmemezliğe gelen insancıklar! Sizi de bulabilir.
Üzüntüsüz, sıkıntısız günümüz geçmez oldu. Tesadüfen yaşıyoruz.
Olay Kızılay'da Ankara'nın göbeğin de meydana geliyor. Kimse bir açıklama yapmıyor. Nihayet yapılan ??YAZILI?? açıklama sonrasında da kendilerini aklıyorlar.
KİMSENİN SUÇU YOK?
YAŞANMADI BÖYLE BİR ŞEY?
BİZLERİN BEYNİ ÜRETTİ?
Kimlik tespiti yapılamıyor! Ailelerinin hali nasıldır? Ateş düştüğü yeri yakıyor...
Emperyalist ülkelerin ve şahsi çıkarlarının uğruna! Ülkemizi ateş çemberine ve kan gölüne çevirenler karşısında vicdan ve sağduyu sahibi insanlar ezilmiyor, aksine güçleniyor! Uyuyan uyanıyor yavaş da olsa. Millet bölünmeyecek/yıkılmayacak aksine birlik olacak...

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta