Her kulvarda ve ligde, Avrupa'da zirveye oynayan bir kulüp...



Fenerbahçe, Avrupa'daki yenilmezlik serisini 8 maça çıkararak kulüp rekoru kırdı.
Son 16 turu ilk maçında evinde Portekiz temsilcisi Braga'yı yenen Fenerbahçe'nin Avrupa'da bileği bükülmüyor. Oynadığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, tarihlerinde Avrupa maçlarında en uzun süre yenilmeme rekorunu egale etti. Fenerbahçe, 17 Mart tarihinde UEFA 3. Tur rövanş maçında karşılaşacağı Braga’ya mağlup olmazsa yenilmezlik serisi rekorunu güncellemiş olacak.
VOLKAN KALESİNİ YİNE KAPATTI
Fenerbahçe'de Fabiano Ribeiro'nun yerine forma giyen Volkan Demirel, bu sezonki 6. Avrupa kupası maçında 5. kez gol yemedi. Volkan, bu sezon sadece Shakhtar Donetsk'e deplasmanda 3-0 kaybedilen maçta kalesini gole kapatamamıştı. Tecrübeli file bekçisi, Ukrayna ekibiyle oynanan ilk maçın yanı sıra iki kez Atromitos, birer kez de Ajax ve Braga müsabakalarında kalesinde gol görmedi. Fenerbahçe, oynadığı son 8 Avrupa maçında kalesinde sadece 2 gol gördü. Sarı-lacivertliler bu sezon Kadıköy'de oynadığı 6 Avrupa maçının 4'ünde kalesinde gole izin vermedi.
BRAGA 2 AY SONRA KAYBETTİ
Braga, Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiyle tam 2 ay sonra mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmadan önce en son yenilgisini Portekiz Ligi'nde 10 Ocak'ta Sporting Lizbon'a karşı alan Braga, daha sonraki 15 maçta 10 galibiyet ve 5 beraberlik elde etmişti. 15 maç sonra Fenerbahçe'ye yenilen Portekiz ekibi, bu sezon Avrupa'da ise 9. maçında 2. yenilgisini aldı.
Alıntı

BEŞ Kulvarda Avrupa'da Yola Devam Eden Tek Takım FENERBAHÇE.
2-0 kazanabilirdik. Fransız hakem yüzünden 1-0 bitti :(
Fransız hakem maçı çok kötü yönetti ve golümüzü vermedi. Braga ilk yarı çok sert oynadı, sertliğe göz yumdu. Çok gol kaçırdık. Hafif temas varken Van Persie'ye faul var dedi hakem.
İkinci maçta aman gol yemeyelim diye 1-0 üzerine yatarsak yanlış taktik olur aynı şeyi Rusya'da yaptık az daha eleniyorduk. Gol atmak için oynayıp, Braga'nın oyun sistemini bozmalıyız. İnançlarını kırmalıyız. İlk golü biz atarsak süper olur. Geri çekilirsek eleniriz. Nani ikinci maçta oynamasın. Çok formsuz ve umursamaz oynuyor. Hırs yok. Takım oyunu sıfır. Nani kadar gereksiz şut çeken bir futbolcu görmedim. Maksat savunma oyuncusunun üzerine şut çekmekse! Adam da hiç estetik yok, topu sağa,sola çekip şut çeksene. Yarım metredeki adama çekiyor şutu :( Takımın hücumunu da öldürüyor. Fernando topu kafasına istiyor, o gidiyor ön direğe atıyor. Caner pas bekliyor üç kişiye çalım atıyor ve topu kaptırıyor. Şener, caner, Alper Potuk çok kötüydü. Volkan maçın yıldızıydı o kurtarışıyla.
Fenerbahçe'de Sosa ve Ozan'dan birisi fazla. Şu ana göre Ozan fazla gibi görünüyor. Ozan Tufan gencecik çocuksun? sahanın her yerine koşsana. Yürüyerek top oynuyor. Olacak şey değil.
Forvetlerin vuruşları her geçen yıl kötüye gidiyor. Alex sonrası bu kadar golcü içinde en verimli Webo oldu.

Fener Braga'da da yenecektir. Braga'nın kapalı oynayarak yapabildikleri defans bu kadar. Gol atmak için açılırlarsa gol/goller yerler.
Braga 15 resmi maç sonra mağlup olup Türkiye'de ilk kez yenildi :)

Fenerbahçe dolu dizgin gidiyor.
Futbol da Portekizlileri.
Basketbol da Rusları yendik bu gece.

Aziz Yıldırım, her şeyin altına elini koyuyor ve duygularını da keyifle belli ediyor. Sevinmek en büyük hakkı/hakkımız. Takımının tribünde ki en büyük destekçisi ve enerjisi. Fenerbahçe finale kadar bu sevinci hem ona, hem de ülkemize yaşatacak. 17 Mart'ta da güleceksin/güleceğiz Aziz başkan.

Bir çeyrek final daha geliyor. Kadın, erkek, futbol, basketbol, voleybol her branşta Avrupa'da ve Türkiye'de başarıyla yoluna devam ediyor Fenerbahçe Spor Klübü.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta