Hükümet hakikaten kararlı. Bitirecek terörü.

Yüksekova ve Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi...
Hakkari’nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde bu geceden itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Nusaybin'de operasyonda kullanılacak tanklar okulların bahçelerine yerleştirilirken, Şırnak'ta da sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini düşünen bazı vatandaşlar, çevre il ve ilçelere göç etmeye başladı.
Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeni, huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Yüksekova ilçe merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup ilçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.
NUSAYBİN'DE DE YASAK KARARI
Öte  yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinde de  sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nusaybin'de bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan, çukur, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere 14 Mart saat 00.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.
Bu süre içinde uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacının vatandaşların can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesi olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:"Bu amaçla yapılacak faaliyetler öncesinde gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştır. Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda, Nusaybin Kaymakamlığına veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri durumunda Valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır.İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek olan kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda 112 acil sağlık hizmetlerimiz devam edecek, nöbetçi eczanemiz açık bulunacaktır. Yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setleri temin edilmiştir. Gebe, aşı takibi, kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza ilişkin tedbirler alınmıştır.112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmış ve iletişim altyapısı güçlendirilmiştir."Açıklamada, Nusaybin ve diğer ilçelerden daha önce ayrılan vatandaşların göç ettiği il merkezi ve ilçelerdeki sivil toplum kuruluşları ile yaklaşık 6 bin aileye 5 milyon lira nakit, 2 bin aileye barınma ve 2 bin 500 öğrenciye de eğitim desteğinin sağlandığının altı çizildi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Bu desteklerinden ötürü STK'larımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duyurumuz, teröristlerce kandırılmışların bir an önce barikatların arkasından çıkmaları ve evlerine, ailelerine, okullarına veya işlerinin başına dönmelerine yönelik bir çağrıdır.Bu duyurumuz aynı zamanda ilçeyi bombalarla çukur ve barikatlarla yaşanmaz hale getiren terörist unsurların, bir an önce teslim olmak ve kendilerini bekleyen kötü sondan kurtarmak için son çarelerini kullanmalarına yönelik bir ihtardır."
ŞIRNAK’TA VATANDAŞLAR EVLERİNİ TERK ETTİ
Öte yandan Şırnak'ta da sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini düşünen bazı vatandaşlar, çevre il ve ilçelere göç etmeye başladı. Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt, Bahçelievler, Gazipaşa ve Yenimahale'de kazılan çukurlar, kurulan barikatlar, cadde ve sokaklara yerleştirilen el yapımı patlayıcılar nedeniyle sokağa çıkma yasağı olacağını düşünen bazı vatandaşlar Cizre ve Silopi ilçeleri ile Siirt, Batman ve Mersin’e göç etti.
Bazı vatandaşlar evlerinde çıkardıkları eşyaları araçlara yükleyerek şehirden çıkarken, bazıları ise eşyalarını bırakarak toplu taşıma araçlarıyla çevredeki il ve ilçelere gitti. Öte yandan Cizre, Silopi ve Sur’daki tahribatlara şahit olan bazı esnaflar da dükkanlarındaki malzemeleri başka yerlere nakletti.
Alıntı


İlklerin Hükümeti'nden yine bir ilk! SIRAYLA OPERASYON? Ama bu defa bir farkla. Hükümet hakikaten kararlı. Bitirecek terörü.
Doğu'daki bütün iller sırayla temizlenecek. İnşaallah halk destek vermez bu örgüte? Onlar da, biz de kurtuluruz bir an önce. Verirlerse de kendilerine yazık? Evlerini, barklarını, hayatlarını bırakıyorlar. Her yönden kötü.

Dualarımızla yanınızdayız güzel vatanımın, güzel evlatları. Allahım sizleri korusun. Elimizden ancak bu kadar geliyor. Kalbimiz ve dualarımız sizinle.

Pkk=Terör, Müslüman+Kürt= Türk.
Terör hepimizin hayatını allak bullak etti. Her yerde bir karmaşa, bir bilinmezlik, körlemesine yaşıyor gibiyiz. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi, zengini, fakiri vs. Yazık değil mi bu memlekete?
Sonu hayır olur inşallah.
Askerimiz de, polisimiz de çok zor şartlar da görev yapıyorlar. Allah onlara güç kuvvet versin.

Umarım Kinci Rusya örgüte yardım da bulunmaz. Hükümet bu defa hakikaten kararlı görünüyor.
Terör temizlendikten sonra da doğuya refahın gitmesi şart!
İnsanlara eğitim, iş imkanı vs. verilmeli! Yoksa tekrar bir oluşumun içine çekilip, terörü hortlatabilirler.

Doğuyu görmeden ve hiç değilse biraz yaşamadan olayın gerçekliğini ve boyutlarını anlayamazsınız.
Benim öğretim görevlisi olarak ilk görev yerim Doğu tarafıdır. Yine böyle PKK'NIN at koşturduğu yıllardı. Beni ölümden kurtaran haklıdır. Beni sevdikleri için inanılmaz sahiplendiler. Tanımadığım insanlar bile beni tanıyordu ve koruyordu. Yine de bıraktım öğretim görevlisi olarak çalışmayı. Diyeceğim o ki, DOĞU'yu görmeden atmak tutmak, yazmak çizmek kolay. Hem de çok kolay. Allah orada yaşayan herkese güç kuvvet ve irade versin. Bitsin çirkin yüzlü terör.
Kendi ilimize, ilçemize silahla, topla, tüfekle vs. giriyoruz. Aslında çok kötü bir durum bu?

Hangi ülke olursa olsun fark etmez! DEVLETİNE, MİLLETİNE, HALKINA, ASKERİNE, POLİSİNE karşı silahla karşılık verilirse kendileri kaybeder ve ölürler.  Cizre, İdil, sur vs. gördük kaybettiler ve bizim de bir çok ocağımızı söndürdüler. Öleceklerini biliyorlar! Beyinleri bu kadar nasıl yıkanmış olabilir? Anlaşılır gibi değil.
Teröristleri toplandıkları hendeklere gömeceğiz inşallah. Operasyon bölgelerin de kalan halkımıza umarım zarar gelmez.
Savaşın olmadığı yerde barış süreci gibi manasız bir süreç içerisindeyiz. Askere ve Polise molotof atan, askeri arkasından vuran PKK! dilerim bir daha gün ışığı  göremezsin. Gazanız mübarek, kılıncınız keskin, attığınız sıktığınız her merminiz isabetli olsun.

Dış siyasetimizi akıllıca yürütmeliyiz ki! İçerideki olaylara çözümler daha çabuk gelebilsin.
Hepimiz iç barışın temini için çaba harcamalıyız. Kimsenin Ülkemizi işgal ettiği yok. Biz kendi kendimizi öldürüyoruz. ATATÜRK'ÜN KURDUĞU ÇAĞDAŞ TÜRKİYE'ye yakışmıyor bu görüntüler.
Düşünsenize Dünya bizi iç savaşta sanıyor. Ne yaparsak yapalım imajımız bu.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta