KAHROLSUN TERÖR!

ANKARA KIZILAY'DA BÜYÜK PATLAMA.
Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu. Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları patlamanın saat 18.41'de Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü. Ankara'daki korkunç patlamayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Ankara Kızılay'daki Güven Park'ta saat 18.41'de polis noktasına yakın bir noktada korkunç bir patlama meydana geldi. Olayın canlı bomba mı yoksa bombalı araçla mı yapıldığı henüz netleşmedi ama sivil belediye otobüsleri içinde patlama yapıldığı iddia ediliyor.Olay yerinde bulunan Hürriyet muhabiri Soner Gürel şu bilgileri paylaştı:
Ben de şuan bölgedeyim. Her yer cam kırıklarıyla dolu. Patlama noktasına birkaç yüz metre uzakta bulunan onlarca vatandaş metreden bile etkilendi.
Bölgeye onlarca ambulans gönderdildi. Kızılay merkezi şuan ambulans sesleriyle çınlıyor. Yaralılar hastanelere kaldırılıyor.
Polisler 2. patlama olasılığına karşı insanları bölgeden uzaklaştırıyor.
Olay yerinden alınan bilgilere göre;
Ankara Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Gama İş Merkezi'nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında meydana gelen patlama sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Patlamadan iki yolcu otobüsünün de etkilendiği belirtiliyor.
Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ankara Valiliği: "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 20, hastaneye götürülürken 5 olmak üzere toplam 25 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır" Valiliğin açıklamasından hemen sonra ölü sayısının 27'ye yükseldiği öğrenildi.
POLİS NOKTASI YAKINI
Görgü tanıkları patlamanın saat 18.41'de Güvenpark'ta polis noktasının yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.
10 OTOBÜS DURAĞI VAR
Habertürk TV'ye bağlanan Habertürk muhabiri Ömer Topsakal patlama ile ilgili şu bilgileri verdi:"Patlama Atatürk Bulvarı üzerinde 10 tane otobüs durağının bulunduğu noktada meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu düşünülüyor.  Büyük oranda parçalanmış bir araç görünüyor. Yaralı sayıları ile ilgili net bir rakam vermek mümkün değil. Ama çok sayıda yaralı ve yanan araç var.
Alıntı

Ülke olarak hepimizin başı sağ olsun!
Bugün gazetedeki teröre karşı yapılan önlemlere ve girişimimize karşı misilleme olduğunu düşünüyorum. Hatta bununla ilgili yazı yazdım oda şu anda yayına girmiş olmalı. Sevindirici bir girişimdi.

Misilleme yapılarak veya bazı ülkeler? tarafından yaptırılarak geri çekileceğimizi veya korkacağımızı düşünüyorlar muhtemelen. Halbuki kendilerine karşı iyice kinlendiriyorlar.
Allahım Ülkemizin yakasından düşür bu yaratıkları. Yine kaç haneye ateş düştü kim bilir?
Allah sabır versin...
Allah rahmet eylesin...
Olan biz gariban vatandaşa oluyor. Ne suçu var. Sivil vatandaşın. Otobüs ne hale gelmiş. Gerisini düşünmek bile istemiyor insan. Afganistan olmak için emin adımlarla ilerliyoruz. Kimse suçunu kabul etmez, mağdurlar. Herkes sayelerinde geldiğimiz dış politikamızı eğlenerek seğrediyor. ABD bir gün önce durumu elçiliğine internetten bildirmiş? Bizim istihbaratın haberi olmaması mümkün değil.
Özel Güvenlik prosedürü uygulanmış Ankara'da bu tekrar ve 3. defa yaşanabiliyorsa! Demek ki önlem almasalar? Teröristler Ankara merkez de  bomba üretimi yapacak ve kimsenin de ruhu duymayacak öyle mi?

Bu ülke sahipsiz mi? Ülkeyi felakete taşımaları için mi seçimler yapıldı? Türkiye'yi düşünen yok.
Ölenler ve şehit olanlar bizim evladımız/kanımız/vatandaşımız.
Bizi yönetenler ne yapıyor?
Sonumuz ne olacak?
Ülkemiz Türkiye'zede mi olacak! 
Yazık değil mi?
Osla'da teröristlerle bir masaya oturan? Teröristleri davul, zurnalarla karşılayan? Teröristin lafına bakıp askerleri hapse atanlara oy verenlerin, sorumlu olduğu günlerin daha kötüsü olmaz diye ummak gerekiyor gibi geliyor bana.

ABD Ankara’daki patlama için uyarmıştı, bombalı araç şüphesi var. ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta bir açıklama yayınlayarak Ankara’daki ABD vatandaşlarını, “kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmeleri ve çevrelerine dikkat etmeleri” yönünde uyarmıştı. Açıklama da, “Ankara’nın Bahçelievler bölgesindeki Türk hükümet binaları ve konutlarına yönelik potansiyel bir terör saldırısı bilgisi alındığı, ABD vatandaşlarının bu bölgeden uzak durmaları” belirtilmişti.

Hiçbir şey olmaz, unutulur gider. Böyle olduk Ülkece çünkü. Masallarla, yalanlarla, dolanlarla, rastgele yaşıyoruz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta