Türkiye çelmeyi kendi kendine attı :(


Yunanistan bir günde 3 yıllık vize çıkardı!
Gözünü Türkiye dışındaki ülkelere çeviren Rus turistleri kapmak için Yunanistan ve Bulgaristan vize kartını devreye soktu. Yunanistan Ruslara 1 günde 3 yıllık vize çıkarırken, Bulgaristan vize ücretini düşürdü. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre bu yıl Türkiye’de tatil yapamayacak olan Rus turistleri kapmak için yarış var. Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya Türkiye'ye ekonomik ambargo kararları almıştı. Bu karar en fazla turizm sektörünü etkilemişti. Geçen yıl Türkiye’ye gelen 3.5 milyona yakın Rus turist, başta Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere bölge ülkelerini harekete geçirdi.
‘TÜRKİYE, MISIR KAPALI’ Rus Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov, Moskova merkezli RSN radyosuna yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Ruslara 1 - 2 günde vize çıkarabilmek için özel düzenlemeler yaptığını, Bulgaristan’ın ise vize fiyatlarını ucuzlatma teklifinde bulunduğunu söyledi.Buna göre Yunanistan, 2013’te 1.5 milyon Rus turistle kırdığı rekoru aşabilmek için Rusya’da vize merkezleri açıp daha fazla personel görevlendiriyor. Yunanistan Ruslara 3 yıllık vizeler dağıtıyor. Bulgaristan ise bu yıl Rus vatandaşlarından vize için parmak izi istemeyeceğini duyurdu. Rus Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, bu yaz Rus turistler açısından en çok Yunanistan, Bulgaristan ve ‘Kıbrıs’ın tercih edileceğini belirterek, Güneydoğu Asya’ya da ilgi olduğunu söyledi. Şubatta geçen yıla göre yüzde 20 - 30 daha fazla rezervasyon yapıldığını belirten Gorin, “Herkes Türkiye’nin kapalı olduğunu ve açılma ihtimali olmadığını biliyor. Mısır da henüz açılmadı. Tercihler Yunanistan, Bulgaristan ve Kıbrıs’a yönelik” dedi.
Alıntı

Türkiye çelmeyi kendi kendine taktı. Suriye bataklığına bulaşmayın diyenler! Vatan haini, terörist ilan edildiler. Şimdi hep beraber ağlayalım. Bir jet ülke sınırına geldi diye düşürünce böyle de olur işte. Ülkenin çıkarı ne ise onu uygular, yönetime, kendisine, bilgisine hakim kişiler. Bu yıl yapılan akılsızlığın ceremesini tüm ülkemiz çekecek maleseff.
Biz kabadayılık yapmasını iyi biliyoruz. Yönetmek beceri, bilgi, akıl, kurnazlık ve eğitim ister. Ülkeye Turist gelmiş, gelmemiş. İhracat olmuş, olmamış vs. At binenin, kılıç kuşananındır.
Bir ülke kendi kendine ancak bu kadar zarar verebilir. Önceden milyonlarca turist ağırlayan çağdaş Türkiye'den, şimdi Antalya'ya gelen 30 tane İranlı turistle övünen Ortadoğululaşmış gerici Türkiye'ye. Nereden nereye geldik, her yerde bulunan koltuk sevdalılarının yüzünden.
Türkiye'de en az 80 sektör turizmden geçiniyor. Ruslar (BENCE HER ÜLKE) gelmezse gelmesin diyenler ne ekonomiden, ne de ekonominin psikolojisinden tek kelime anlamıyorlar.
Rus parası ile hangi ülke hesaplı onlar için! Türk lirası mı? yoksa Euro mu?
Bu durum da EURO yüzünden onlardan da yaz tatilini erteleyenler olacak.
Türkiye'den sonra, Rusların Yunanistan'daki hizmeti beğenmeleri imkansız. Yunanistan'da bu kadar beleş tatil yapamazlar. Buradaki itibarı da hiç bir yer de bulamazlar. Türkiye'de krallar gibiydiler sadece hizmet olarak değil, kendilerine verilen saygı olarak da. Yunan garson ve işletmecilerin Rusları bu kadar poh pohlayacaklarını hiç sanmıyorum. Ruslar bu sene gelmeyecek doğru ama seneye hepsi burada.
Turizm gelirimiz 33 milyar dolar. Ruslar'dan elde ettiğimiz gelir 1 milyar dolar. Yani 33'te 1 kaybımız var. Dünyanın sonu değil. Ne Yunanistan'da, ne de Bulgaristan'da bizdeki kaliteyi bulamazlar.
Rusların çoğu Türkiye'ye ucuz turlarla geliyordu. Geçen seneden beri Rus Rublesinin değeri %50 düştü. İnsanlar işsiz, işi olanlar kaybetme korkusunda. Bu durum da Ruslardan Yurtdışına çıkan turist sayısı zaten azalacaktı.
Aslında marifet turist sayısı değil.
Kaç kişinin geldiği de önemli değil. Marifet ZENGİN TURİST getirmekte.
Para harcayan turist getirmekte.
Geniş açıdan bakıldığın da!
Ruslar zaten tüm gün otel de yiyor içiyor. Yıllar önce SPA merkezlerine para harcarlardı. Şimdi onu da yapmıyorlar ve Oteller Rus turist üzerinden çok da gelir elde edemiyor.
Bir fikir bende o kadar çok var ki :( (bazen bakıyorum fikrimi çalıp kendileri üretmiş gibi davranan beyin özürlüler var.)
NEDEN JAPON TURİSTE YÖNELMİYORSUNUZ?
SEVGİLİ OTELCİ MESLEKTAŞLARIM. JAPONLAR KADAR ÇOK PARA HARCAYAN HİÇ BİR MİLLET BULAMAZSINIZ.
ÖREN YERİ, ALIŞVERİŞ, BELDE GEZİLERİ, SPA, DAMAK ZEVKİ, HD. HARİCİ EKSTRA YEMEK VE İÇECEK.
BERLİN, HOLLANDA YAPACAĞINIZA TOKYO YAPIN. SİZLER ORGANİZE EDİN. DEVLETE SUNUN, DEVLET YARDIM EDECEKTİR. HERKES PARA KAZANMAK İSTER ÇÜNKÜ DEĞİL Mİ?
(Fikir hırsızlığı yapmayın, devamı bende saklı. Artık bedava bilgi yok bundan sonra. Gerçi bunun üzerinden üretim yapar çok bilmişler. Sıkıntı yok, ben eğleniyorum cehaletleriyle bana yeter :) Çünkü bir Allah, bir ben bilsem yetiyor. Er veya geç her şey.......hiç yanıltmadı Allah'ım.)
DÜZ DÜMDÜZ MANTIK HAREKETİYLE YOLA DEVAM! AĞLAYALIM HADİ RUS GELMİYOR.
Gerçekten tüm turizm yerlerinin başlarındaki kişilerin yetersizliği bu yıl alalen ortaya çıktı. Hükumet istifa derken, asıl bu koltuk sevdalılarının da değişmesi gerekiyor.
Asıl olayın ciddiyeti yazın ortaya çıkacak. Daha hissedilen birşey yok ortada. Yazın film kopacak. Aynı şartlarla her şey dahil yerli turiste açsalar zaten oteller dolar. Antalya koca bir otel çöplüğü haline gelmeden bunu bir düşünse fosiller :) hiç fena olmaz.
Ayrıca ve en önemlisi. 
Tüm otel çalışanları iyi bir hizmet içi eğitimden geçirilmeli. Klasikleşmiş eğitim değil. Davranış Bilimleri eğitimi. Çalışanın her MİSAFİRE EŞİT davranması gerektiğini anlatacak bir eğitim. Başta da en baştakilerin alması gereken bir eğitim.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta