Umut fakirin ekmeği işte.

Turizm Bakanı: 1 milyon Ukraynalı bekleniyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin bu sene Ukrayna'dan bir milyon turist beklediğini söyledi.
Bakan Ünal Ukrayna temasları çerçevesinde başkent Kiev’de 22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (UITT 2016) Türkiye standını ziyaret etti. Burada konuşan Ünal, Ukrayna ile Türkiye arasında son dönemde gelişen ilişkilerin turizmde, sosyal ve kültürel alanlarda zirveye ulaştığını belirterek “Ukrayna, bizim için sadece bir komşu ülke değil, yüksek düzeyli stratejik işbirliği yaptığımız bir ülkedir.” dedi. 2016'nın Ukrayna ile ilişkilerde farklı ve yoğun bir yıl olacağını vurgulayan Ünal, iki ülke arasında havayolu taşımacılığının oldukça gelişmiş durumda olduğuna işaret etti. Bugün itibariyle THY’nin Ukrayna’da 7. nokta olarak İvano-Frankivsk şehrine uçuş başlattığını kaydeden Ünal, “Bu 7. noktanın bizim için özel bir önemi var. Bu sene Osmanlı askerinin Galiçya’ya gelişinin 100. yılını anacağız. Ünal, 2015'te Ukraynalı turist sayısının 700 bin olduğunu hatırlatarak, "Bizim bu seneki hedefimiz Ukrayna’dan bir milyon turistin Türkiye’ye gelmesini sağlamaktır."

Türkiye'deki turizm sektörü anlatıldığından kötü durumda...
Ukrayna da para mı var? Gelse ne olur. Gelmese ne olur. Gelmeleri kar değil sadece zarar verir otellere. Ayrıca Ukrayna da 1 milyon toplam turist var. Dünya'nın hiç bir yerine gitmeyip sadece Türkiye'ye mi gelecekler. Politikacılar için etik kanunu lazım. Nefes alır gibi yalan söylüyorlar :) Ukrayna'daki tatile gidebilecek potansiyel insan 100 bini geçmez :)
Adamların nüfusu 44 milyon. Ortalama aylık gelir 250 dolar. Her 44 Ukraynalı'dan biri Türkiye'ye Turist olarak gelecek, biz de bundan para kazanacağız. İnandırıcı mı? Umut fakirin ekmeği işte. Üstüne para mı verdiniz gelsinler diye. Gelse gelse evlenmek için, çocuk bakmak için gelirler ancak.
Rusya Ukrayna'dan gaz borçlarını tahsil edemiyor. İngiltere ve Alman gazeteleri terör yüzünden Türkiye'ye gitmeyin diyor. Bakanın yapması gereken Türk halkının tatil düzenlemesi ve yeni alternatifler arayışıdır.
Kendi Vatandaşının tatilini düşünmeyip elin aç milletini doyurmak için hala uğraşan gerçek Türkiye burası. Acınası haller bunlar. Avrupa vatandaşları her 6 ayda bir tatile rahatlıkla gidebilirken bizim Ülkemizde tatil hayal.
Verin aç adamlara verdiğiniz para uygulamasından Türk vatandaşa otelleri, bakın nasıl dolduruyorsunuz. Zaten her halükarda kar elde edemeyeceksiniz bu yıl. Bari Hayır duası alın.
Yazın azalma %20'yi bulsun o zaman kimse ayakta kalamaz. Zaten maksimum %20 karla 3-4 ay full çalışabilen bir sektör turizm. Milletin sandığı gibi 100'de 100 karlı bir sektör değil.

Yine diyeceğim hep diyeceğim. Çin ve Japon turiste yönlendirin gözlerinizi. Para harcayan ve parası olan iki ülke. Nüfusları fazla ve kesinlikle 10 kişiden 9'u tatil yapıyor. Bırakın dar kafalılığı geniş düşünün, düşünmekle de olmaz hayata geçirin. Bu saatten sonra ne vursak kar. Önümüzdeki yıllara da iyice alt yapı oluşturulur bu konuyla ilgili.

Devlet araştırmadan konuşacağına turizm sektörünün her bölümüne sahip çıksın. Otelciler kan ağlıyor. Yıllardır aile gibi oldukları personellerini işten çıkarmak zorunda kalıyorlar. Kiralarını ve vergilerini ödeyemez hale geldiler. Dolayısıyla milli servete! katkı da bulunamadıkları gibi, milyonlarca lira harcayıp açtıkları oteller sinek avlar duruma geldi. Acilen tedbirler alınmalıdır. Yoksa bu işin sonunda herkes zarar görür.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta