Yeni Türkiye derken! Yeni Ortadoğu olduk!


Tüm ülke baştan aşağı bunalım da...
Alman ve Amerikan elçiliği uyarmıştı! Peki bu elçilikler bu haberi nerden alıyor? Nasıl biliyorlar? Almanlar 1882 km! ABD 10300 km! İstanbul hafta sonuna dikkat diyor. ABD ve Almanya güvenlik önlemleri alıp kurumlarını kapatıyor. Bizim yöneticilerimiz ne yapıyor?

Korkudan mı patlattı yoksa, bombacıya güvenemeyen 2. kişi uzaktan kumandayla mı patlattı? Yeni konumuz? Adam canlı bomba! Ölecek ve ölmeye gidiyor! korkusu morkusu ne demek oluyor. Neyin kafasını yaşıyoruz.
Maksimum koruma altına alınmış hassas bir bölgeye CANLI BOMBA girebilmiş mi? Girmiş! Sen önce kendi istihbarat ve emniyet zafiyetini sorgula! Erken veya geç patlamış ne fark eder! Patlamış işte.
Ayrıca dikkat çekici olan, hep patlamalardan sonra bilgi akışı başlıyor?
Saldırıyı işid, pkk, pyd, deaş vs. yapınca ne değişiyor ki? Hepsi Terör değil mi? Anlamış değilim ben bunu hala.
Terör saldırıları sonrası Türkiye'deki aşamalar. Yayın yasağı, terörü kınama, facebook, twitter, youtube engelleme, dns ayarlarını düşürmek, muhalefet ve dış güçleri suçlama.
Bu teröristin asıl kimliği ve sahte kimliği biliniyormuş. Doktora gitmiş, ilaç almış ve adım adım takip ediliyormuş!
Nasıl oluyor? İlaç aldığını biliyorlar, takip ediyorlar! Ama bombayı patlatmasının önüne geçemiyorlar. Erken teşhis hayat kurtarır. İş işten geçtikten sonra kangren olmuş organa müdahelenin ne manası var?
Yavaş adımlarla bir felakete, kaosa doğru ilerliyoruz. Biz hala önümüze geleni sınırdan almaya devam edelim.
Terörist demek insanlıktan nasibini almamış kişiler demektir. Onlara ne deseniz, ne yapsanız boş. Beyinleri bir şekil de yıkanıp, durdurulur.
Her yerimiz terörist doldu. Üç milyon Suriyeli'yi sorgusuz, sualsiz içeri alırsak sonuç kaçınılmaz.
İşte bunun için AB Ülkeleri üç beş Suriyeli mülteciyi elekten geçirdikten sonra bile almak istemiyorlar.
Sınırları yol geçen hanına çeviren, terörislerin yığınak yapmalarına tedbir almayanlar! Bir an önce Türkiye'de bulunan Suriyelilerin çadır kentlere yerleştirilmesi ve yeni kurulan kurdistan ülkesine gitmelerinin sağlanması gerekiyor.
Suriyeliler Türkiye'de yaşadığı sürece daha bu tür patlamalar yaşanır/yaşanacak yoksa ülkemiz de.

Irak, Suriye sınırını kapatın. Beş metre duvar örün. Verin elektriği. Aynı ABD'nin yaptığı gibi. Yabancıları da gönderin ülkelerine. Bakın o zaman nasıl oluyor! Bunların hiç biri yaşanmaz. ÖNCE VATAN! ÖNCE MİLLET, ÖNCE HALK GELİR. Gerisi fast fiso.
Ne desek boş. Düşünceleri değişmez. O yüzden idam cezasını çıkararak, hepsini asacaksın. Terörü bitiren ülkeler de hep idam cezası var... Ülke bizim, Anayasa bizim, ölen biziz. Hiç kimse karışamaz.

Türkiye'nin güvenliği Suriye'nin ortasından başlar! Sınırdan değil!
Demek ki üstün stratejistlerinizin gazıyla yürüttüğünüz Suriye politikanız meyvelerini vermeye devam ediyor.
Barış süreci ile çözecektiniz meseleyi? Görüntü ortada çözülür mü acaba?
Yargının hükumete! Adaletin hükumete! Hukukun hükumete! Emniyetin hükumete! MİT'in hükumete bağlandığı ülkemizin haline bakın?
İçişleri bakanımız daha 3-4 gün önce "VATANDAŞLARIMIZ ÖLMEDİ, ŞEHİT OLDU, ALLAH HEPİMİZE BÖYLE ŞEHİTLİK NASİP ETSİN İNŞALLAH" dedi. Böyle düşünen yöneticilerin sorunu çözmesini beklemek nasıl olur...

Ayrılıkçı Bask örgütü, İspanya'da böyle bir saldırı yaptığın da ayrılıkçılar da dahil herkesin yanıtı "istemiyoruz" oldu. İspanya'da terör o gün bitti.

ABD 1964 yılın da JOHNSON MEKTUBU ile Türkiye'yi, Kıbrıs'a karışma diye tehdit etti. İsmet İnönü, yeri gelirse yeni dünya düzenin de yerimizi başka bir yerde alırız dedi. Kıbrıs'taki Rumlar katliam yaparken 10 yıl bekledi Türkiye. Sonunda ABD ve İngiltere ne derse desin ben girerim Kıbrıs'a dedi İsmet İnönü! Girdi de.
Sonuç ne oldu? İyilik yap kötülük bul! Kıbrıs halkı ölümden kurtaranlarından nefret etti. Yani bizden! Onlar İngiltere'nin sömürgesi altında yaşamayı tercih edecek insanlar. Her Türk adıyla başlayan devletlerin insanı Türk değildir yani. Onun da helal süt içeni, içmeyeni var. Fikrimce. Genelde de yanılmam.

Bombacılar hep hafta sonları hareket ediyorlar! Kimsenin bizi uyarmasına gerek yok. Haftasonlarına dikkat?
Bir örgüt, sivilleri hedef haline getirmişse, o örgütün sonu gelmiş/geliyor demektir.
Bundan sonra olacaklar.
Hükumet yetkilileri terörü lanetleyecek! Teröristlerin kimlikleri açıklanacak! İstihbarat açığı yok denecek! Yetkililer cenazelerde ağlayacak! Değişen hiç bir şey olmayacak! Memleketimin neresinde bomba patlayacak diye tekrar beklemeye başlıyacaz :(

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta