Yer: Antalya. Bir sosyal deney. Konu: Gelin 11, damat 35 yaşında!


ABD de yapılan "Çocuk Gelin, Yaşlı adam." Sosyal deneyinin aynısı Antalya'da yapıldı.
Bu 8 mart için uyarlanmış ve kadının önemi hakkında halkın tepkisi ölçülmek istenmiş.
Aynı test Amerika'da yapılıyor.
11 yaşındaki bir kız, 65 yaşındaki bir erkekle evlendiriliyor. Halka açık alan da düğün yapılıyor ve kamerayla tepkiler kaydediliyor.
Tiyatrocular tarafından halkın tepkisini ölçmek için yapılan bir sosyal deney. Ama gerçekte de yaşananlar var. Ne yazık ki! Gerçek olması Antalya'da şaşırtıcı değil aslında. Çünkü Antalya'da evlilik yaşı çok düşüktür. 30-35 yaşındaki kadınların torunları var.

Başlığa bakınca bir an gerçek sandım. Yazının devamını okuyunca içim rahatladı. Kızlarını küçücük yaşta evlendiren anne-babaları anlayamıyorum? Nasıl kıyarlar bu yavrucaklara. Onları kendilerine eş yapan yaratıklara zaten söyleyecek kelime bulmakta zorlanıyorum. 11 yaşındaki çocuğu kendine gelin yapacak kadar kirli. Fakat gerdekten sonra gusül abdesti alacak kadar temiz? Geçinen ahlaksız ve şerefsizlerden çok var Ülkemizde :(

Fikrimce rol icabı bile olsa bir test için çocuğun kafasını bu tür şeylerle meşgul edip, psikolojisinin bozulmasını riske atmamak gerekir.
Buna tiyatro diyorlar da gözümüzle gördüklerimiz (resim bile olsa) var ve onlar tiyatro değil! Gerçek!

Eskiden bu kadar çok ve rahat yapılmasa da vardı. 50-60 yaşını devirmiş erkeklere 12-13 yaşındaki çocukları nikahlıyorlar ve düğün yapıyorlardı.
Ama şimdi bu bir hakmış gibi olağan görülüyor. Bu sadece Anadolu'nun doğusu ile sınırlı değil.
Atatürk'ün nasıl büyük bir savaş verdiği anlaşılıyor mu? Cephe de silahla yapılan savaş, cahillik ve doğmacılıkla yapılanın yanında çok hafif kalır.

Bir deney olabilir. Ama bilinmesi gereken, o yaştaki çocuğun evlenme olayını hiç bir devlet ve halk/hak kabul etmez. Burada sorumlu olan aileler. Herkes kendisine dönüp bakmalı ve sonra suçlama işlemine geçmelidir.

Ülkemizin kanayan yarası! Kadının saçıyla başıyla uğraşmaktan, ramazan da sakız orucu bozar mı?/bozmaz mı? İşlerine enerji harcayanların, gerçek sorunları görmemezlikten gelmelerini akıl sır almıyor.

Artık bir Orta doğu ülkesi olan Türkiye gerçeği! Evlilik yaşı 7'ye düşmüş bir ülkeyiz. Enkaz kaldıranlar tarafından.
Akp iktidar da millet çocuk satıyor. Devlet övünüyor. Onlar oy peşinde? Vatandaş ekmek derdinde.
Gelen giden bakmış karşı gelmemiş. Sosyal deney Türkiye Milletinin son durumu gösteriyor.
ABD ve başka Ülkeler de hiç değilse çocuğu kurtarmaya çalışan İnsanlar oluyor. Aramızdaki fark burada işte. Sadece bakıp geçiyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Tepki yok, his yok, duygu yok.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir