Aleviler için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi açıkladı!

İslam hoşgörü dinidir diyenler. Alevi vatandaşlarımızın haklarını elde etmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararı mı gerekliydi?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) bugün saat 11.30- 11.45 arasında büyük dairede görülen duruşmada, Türkiye'de yaşayan Alevilerin tüm hakların yerine getirilmesi; Cemevlerine yasal statü tanınması gerektiği yönünde karar bildirdi. AİHM Türkiye Cumhuriyeti'nin 9.,14. maddelerin açık ihlalini tespit etti. 3 Haziran 2015 tarihinde AİHM'deki ilk duruşmaya Türkiye Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan katılmıştı. Bugünkü karar duruşmasına Vakfın ikinci başkanı Ali Asgar Serin, Avukat Namık Sofuoğlu katıldılar.

Alevilerin en doğal hakkı olan bu kararı Avrupa Birliği gibi fitne/fesat organına bırakılması ülkemiz adına utanılacak bir durum. Heybeli adaya hırıstiyan okulu açarlar, Van gölün de Tamara kilisesi açarlar vs. Ama Alevilere Cem evi yasaklarlar. Çünkü onlar Türkmen. Sufiliğin Alevi, Bektaşi ve Yeseviliğin kökeni Türkistan. Cemin en eski hali Türkmenistan. Alevilerin Öztürkler olduğu unutuldu. Baskılar ve katliamlar ile de Alevileri kürtleştirmeye çalıştılar. İnsan insan olsun yeter. Alevi, sünni, Kürt, Türk hiç önemli değil. Önemli olan insanlıktır.

Cemevi ibadethane değildir. Bir kültür evidir. Şaman kültürüdür. Sazlar, semahler şamanizdem gelme gelenektir. Semah demek yol demektir. Sevgi, saygı, ehlibeyite olan sevda, Hz. Muhammed'e, ALLAH'A olan inanç demektir. Hz Ali'nin cemevi yoktur. Irak Necef'te Mescidi vardır. Mescidinde Ezan okunur, namaz kılınır. İlk ibadethaneler de minare yoktu. Ama Ezan hep vardı. İçeride ibadetini, secdesini yapan müslümanlar da hep vardı. Sonra mescitlere minare eklendi ve cami oldu. Ruku, sağa sola selam verme hareketleri girdi, namaza dönüştü ve o camiler de Ali taraftarlarına küfürler edildi, tehditler yapıldı. Minareli camilere dönüşen Mescitlere Ali ve ehlibeyt düşmanı insanlar geldi. Sonrasında Alevilerin çoğunluğu tatsız durumlarla karşılaşmamak için Camilere gitmeyi bıraktı. Yani Aleviler namaz kılmıyor diye bir şey yok.

Alevi inancında şiddete ve nefrete yer yoktur. Akıllı olan insan satmaz kendini. Hoş görür milleti, düşman nefsini. Nesin, kimlerdensin sormaz kucaklar hepsini. İşte alevilik budur. Yalan bilmez, hırsızlık bilmez, aleviler Allah tarafından terbiyelidirler. El uzatma harama. Kul hakkı yiyip beni kandırırsın ama kanmayan vardır unutma. Alevilik mümin olabilmektir. İnsanları ayırıp seçmez olduğu gibi severler Allah aşkına, pir aşkına 12 imam aşkına. Hz.Muhammed'i sevmek zorunda oldukları için değil iman sevgisinden seviyorlar. Yine Allah, Muhammed Ali, Oniki imam, EhliBeyt'i zorunlu olduğu için değil, iman sevgisi ile seviyorlar. Sevgi zorla olmaz. Ama saygı duymak zor değil.
Bir zümre denilen EhliBeyt ise Ermiş Evliyaların nefeslerinde sıradan insan zümrelerinin ismi yok ama EhliBeyt'in isimleri var demektir.
Bilmiyorum bir insana Hz. demek ne kadar doğru? Ama Hz Ebubekir, Hz Ömer, Hz Osman, Hz Ali hepsi de yaşarken cennetlikle müjdelendiler. Hepsi de Allah'ın sevgili kulları oldular.

Allah seni hür yarattı, hırs seni kul etmesin. (Hz.Ali)

Allah insanlara verir ve verdiği gibi de alır. Canı, malı, gücü vs. Önemli olan verildiğinde, kibire, egoya yenilmemektir. İnsan iyilikle ışık beden, kötülükle içinde nar yakar. Allah’a isyan ederek bir şeye ulaşmak isteyen kimse, umduğundan uzaklaşarak korktuğu şeye yaklaşır. Cömert insan yücelir, cimri ise alçalır.
Hiç bir şeyi yozlaştırmadan yaşamaktır Alevilik. (Ben değilim. Ama tanıdığım insan olan insanların başında geliyor Aleviler. Sadece yakın zaman da içine kötülük kaçmış, yalancı, işine geldiği gibi kıvırıp duran alevi/lere rastladım. Yozlaşmışlar, üzüldüm onların adına. Kötüden de kötü idiler. Bu 1, 2 kişi dışında tanıdığım tüm Aleviler 10 numara insanlar. Hepsine sevgiler ve saygılar.)

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir