Her şey nabız yoklama ile başlar.!



TC Devletinin Anayasasının ilk 3 maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez. Laiklik kavramı bu 3 maddenin içindedir.
Her şey nabız yoklama ile başlar. Sanırım Meclis Başkanı SuudiArabistanın kralından etkilenmiş. Laik olmayan din merkezli anayasa istiyor yani dinsel bir anayasa. Sonuç; Molla idarecileri, hoşçakal Cumhuriyet.
Dinin siyasetle bir gösterilmesi doğru mu? İbadet yeri ayrı, siyaset yeri ayrıdır. Biz laiklik demekle dinsiz mi oluyoruz.

Bir bakalım mı laiklik ülkemizi nasıl koruyor! Laik olmayan tüm ORTADOĞU bize sığındı ve devam ediyorlar gelmeye. Bu kadar kötü de neden öncesinde Arabistan'a, İran'a vs. gidip şeriatın içinde  yaşamıyorlar da Türkiye'ye geliyorlar. Bir silkeleninde ne kadar güzel bir ülke de yaşadığımızın farkına varın. Ya da gidin. Biz laik bir toplum olarak yaşamaya devam edelim.
Düşmanları dışarı da değil içeride aramak gerekir. İnsanlar artık siyaset de yapamaz hale geldi. Önce ekonomik krizle insanların belleri büküldü, sonra saçma sapan istekler, yaşanan üzücü bir çok olay ile psikolojileri bozduruldu. Bazı insanlar hasbelkader nerelere geliyor. Ya şans ya da adam yokluğundan. Şimdi konuşulanlara bakın. Bunlar en akıllıları. Laiklik olmadıktan sonra, yeni anayasa yapmanıza da gerek yok. Üç gün sonra şalvarlı sakallı cübbeli bademleriniz sokaklara dökülür şeriat ister. Tekbir getirmeye başlarlar. Şunu bilin ki o ayaklanmada ilk kellesi gidecek olanlar da sizlersiniz, besle kargayı oysun gözünü misali. Bütün bu olanlar ilk iktidar dönemlerinde yaşansaydı ülkenin halini bir düşünün? Ayaklanma olurdu resmen. Adamlar sindire sindire bütün ideolojilerini bu millete dikte ettiler ve bağıra bağıra diyorlar ki daha yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil. Umarım birbirimize düşmeyiz ve iç savaş çıkmaz. Yoksa Suriye'den/ortadoğudan farkımız kalmayacak.
Cumhuriyetin nimetleri fazla gelmiş. Laik düzeni istemiyorlar. Laik düzen herkesin dini inançlarını koruma altına almaktadır. İnsanlığın, mantığın, barışın ve hoşgörünün var olması demektir. Laiklik dini korur, laiklik olmazsa dini de kirletirlerdi. Atatürk Cumhuriyetine balta vurma girişimi tümüyle gençliği bu söylemlerle dolduruyorlar. Düzenin yanlış olduğunu empoze edip Cumhuriyeti yavaş yavaş yıkmaya kararlılar. Beceremeyecekler tabii ki. Sonra ALDATILDIK biz yapmadık suudi kralı bizi KANDIRDI diyeceklerdir :)

Gündemi değiştirmek istiyorlar. Meclis başkanı ortaya bir laf attı millet oyalansın dedi. Turgut Özal'da bu taktiği kullanırdı. Sıkıştığında ustaca gündemi değiştirirdi. Esas gündem şudur; Akp aylar önce ABD'de, sonrasında da Londra'da yahudilerle görüştü. Ve Yahudiler bu görüşmelerden çok memnunlar. Akp İsrail'in baş düşmanı İran destekli Hizbullahı terörist örgüt ilan etti. Hizbullah geçmiş yıllarda Beyrut ve Lübnanı işgal etmek isteyen İsrail ordusunu ağır bir yenilgiye uğratmıştı. Akp bunu izah edemiyor. Yakışmayan ve yasalara aykırı söylem. Ve gündemi değiştirmek için ortaya meclis başkanını sürdüler. Esas gündem perdeleniyor. Ayrıca Ensardaki olayı kapatmak için de Laik kesimi başka sahaya çekmiş olmadılar mı? Çünkü bu durumu muhafazakar kesime açıklama şansları yok.! Tansiyon birden düştü. Konu oldu laiklik.! Onlar da biliyor laikliğin kalkmayacağını. Çünkü Türkiye'de yüzde seksen laiklik kalsın ister. Niyetleri Ensar vakfını unuturmak. Çünkü her geçen gün daha çok pislik çıkıyor. Maksat miletin dikkatini başka şeye çekmek.
Yine tabana oynuyorlar ama artık sökmez. Sizin taban tahrik olmaz artık ne yaparsanız yapın. Bunca rezaletten sonra gündemi bile değiştiremezsiniz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir