Herkesin sevdiği bir başkasını seviyor, onun sevdiği de başkasını. İlk kaydırmayı kim yaptıysa artık :)


Herkesin sevdiği bir başkasını seviyor, onun sevdiği de başkasını. Demek ki sıra bozuk, ilk kaydırmayı kim yaptıysa artık :)
Tiryaki gönlüm de olmasın kuşkun. Tek sana müptela, tek sana düşkün. Ardından bir ağıt yakalım aşkın. Adını elveda koyalım gitsin. 
Güven varsa sevgi vardır, sevgi varsa huzur vardır, huzur varsa para vardır, para varsa aşk vardır, aşk varsa eşin evden gitmiş demektir :)
Demek ki kaybetmeyi anlamıyorsan. Bu da büyük bir kayıp. Kaybetmeyi anlamayan değer vermeyi de bilmez. 
Kaybetmeyi öğrendik, bilmeyene de öğretiriz. Kalbe vurulan bir mührü silemezsin, unuttukça kaybedemezsin. 


Hep sorarlar kadınlar ne ister diye ve bir sürü şey sıralarlar arkasından. Para, güç, sahiplenme, makam ve rahat diye.
Oysa ben sadece iki şey sayarım; Kadın güven ve huzur ister. Güç beklemez bir kadın çünkü erkekten daha güçlüdür.
Sahiplenmek istemez kadın çünkü zaten kendine sahiptir. Para ve makam istemez bazı kadınlar çünkü geçici şeyler olduğunu bilir.
Her şeyden sıyrılıp güven bekler erkekten. Gözü arka da kalmasın ister. Onun yanında yüreğiyle sağlam durabilecek biri ister.
Ve ne kadar güçlü olursa olsun bir kadın. Kafasını omuzuna koyduğunda huzur bulduğu bir erkek ister.
Mutluluğun özü gitmelerin sözüdür. Varlığı şiir, yokluğu kahır yazdırır ve bazı kadınların gülüşü şiirlere can verir. 


Sıra dışı kadınlar farklıdır. Akıllarını kullanır, genel geçer deyişle erkekten bir adım geride kalmayı içlerine sindiremezler. 
Kendilerini geliştirmişlerdir ve pek çok erkek de o kadınları taşıyamaz. Ayrık otuna benzeyen kadınlardır onlar. 
Karşılarındaki erkeğin en küçük yanlışında tavır koyan, erkek gururu ve benzeri kavramlara takılmayan, adına gelenek denilen dayatmalara aldırış etmeyen kadınlar. 
Akıllı olduklarını saklama gereği duymaz ve bu yüzden karşılarındaki Yarı Tanrı erkeği bir sözleriyle tahttan indiriverirler.
Güzel ve akıllı kadın olmak zordur hayatta. Yürüdüğün yolda insanların gözünün sende olduğunu fark edersin. Çünkü laftan anlamayanlar, güzel olunca salak olduğunu sanırlar.
Hayatının harika olduğunu ve hiçbir zaman yalnız kalmayacağını düşünürler. Oysa yalnızsındır. Ve yüreğinde acıyla savaşıyorsundur. Üzülenin değil, daima üzenin senin olduğunu sanırlar.
Oysa sen hayal kırıkları içinde biraz olsun gülümsemek için çırpınıyorsundur. Anlamazlar. Sahibi olduğun her şeyi çabuk elde ettiğini düşünecek kadar aptallardır.
Oysa sen hayallerinin peşinden vazgeçmeden koşup başarmışsındır. Bu gerçeği asla görmek istemezler. Onlara göre güzelsin o kadar. Dardır beyinleri ve dünyaları. Açamazlar.
HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta