İngiltere'de tamirci olmak varmış. Boşuna okumuşuz.


Görmemişim düğünü olmuş. Ayrıca o gelinin hali nedir :)
İngiltere’de düğünü için 240 bin sterlin (977 bin TL) değerinde bir Ferrari kiralayan 25 yaşındaki tamirci Osman Ali, aracı yanlışlıkla bir arkadaşının evinin duvarına çarpınca 25 bin sterlin (102 bin TL) ödemek zorunda kalmış.
İngiltere'de tamirci olmak varmış. Araban yok. Normal, benim de yok. Peki niye bu kadar lüks bir araba kiralıyorsun? Hem de kullanmayı bile bilmiyorsun. Ferrari’yi kullanmak için özel ders alman gerek. Hareket ettirsen bile durduramazsın.100 km. hıza 3 saniye içinde çıkıyor. 570 beygirlik, 325 km hız yapan arabayı sırf gösteriş yapmak için. Nasıl durduracaksın? Bilmiyorsan. (Böyle insan çok. Ben çok eğleniyorum. Olmayan şeylerini varmış, yaşamış, okumuş, gitmiş, biliyormuş gibi anlatıyorlar ya. Salağız hepimiz. Bir bunlar akıllı. Benim yarısını çoktan tükettiğim ömrümün eğlencelik MALLARI bunlar. Hele Antalya ve İstanbul bunların yaşam merkezi. Her yerdeler. Bozmayın sallayın. Eğlenmenize bakın. Sayelerinde genç kalıyoruz. Gülmek içinizden bile olsa genç ve dinç olmanızı sağlar ;)) Hiç bir şekil de ayarın değil ki o araba. Davul bile dengi dengine. Gerçi gelin ayaklı kuyumcu gibi. Nasıl bir tamirci ise artık. Eldeki telefon hele böyle bir gün de. Dur binerken çekinelim. İnerken çekinelim. Bu bayanın tipinden belli. Olmazsa olmaz listesin de kesinlikle (bir numara da hatta, tamirci sen olmasan da olur. Zaten yardımcı oyuncu gibisin) Ferrari'nin olduğu. Evliliği bile hava için yapmış olabilir. Görgüsüzlük baş belasıdır. Olan tamirciye olmuş. Yaaaazzzıııkkkk :)
Allah bunlar gibi sonradan görmelerden korusun iyileri. Kötülere müstahak.

Araba kiralıyorsanız sigortasını da tam yapın diyeceğim ama araç kiralamaların da kasko firmaları hatalıysan arabanın yüzde yüzünün tamamını karşılamaz. Bu kiralama sözleşmesin de küçücük yazılır bir köşeye. Belirli bir miktarı kiralayan karşılamak zorundadır. Örneğin bu tamircinin yaptığı gibi basmaması gereken yerde basıp duvara vurmuşsa, tutanakta bu şekil de düzenlenmişse kasko yüzde onluk ödeme payını kiralayana yükler. Kasko arabaya arkadan biri vurursa ya da kaza da yüzde yüz suçsuzsan tamamını karşılar.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir