Ne İslamı anladık! Ne de Atatürk'ü!


Klasik yurdum insanı. Ne İslamı anlamış, ne de Atatürk'ü.
Bir resim de Atatürk'e dua eden bir bey var. Gazeteler bayağı bir yazdı, çizdi. Genel konusu adamı Budistlik ve putperestlikle suçlamaları. Önce geçtim ama sonra dayanamadım yazmak istedim...

Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum uzun zamandır. Ne kadar çok kişi de varmış Atatürk düşmanlığı. Atatürk olmasaydı derken kast edilen Ülkeyi tek başına özgürlüğüne kavuşturmuş
olması değil. Kim tek başına bir savaştan galip gelebilir/çıkabilir. İlla ki yanında fikir alışverişi yaptığı, danıştığı, fikir ve akıl kişileri/arkadaşları olacak. Ama bakıldığında her zaman başrol olan, yöneten, yönlendiren biri vardır. Bu da ATATÜRK'TÜR.

Şöyle düşünün veya anlatayım ki, anlamayan kişiler daha iyi anlasınlar. İstanbul'u kim fethetti dendiğinde Osmanlı ordusu mu diyoruz yoksa Fatih Sultan Mehmet mi diyoruz? Malazgirt savaşının kahramanı kim dendiğin de Sultan Alparslan mı diyoruz yoksa Selçuklu ordusu mu diyoruz? Başkomutan Atatürk'ün önemini ancak böyle anlarlar sanırım. Geyikler ordusunun başındaki kaplan, kaplanlar ordusunun başındaki geyiği yener. Önemli olan ordu değil, baştaki liderdir. Lider liderlik yapamazsa, isterse milyarlık ordusu olsun. Yenilgiye mahkumdur. Zaferler de her zaman baştaki adam konuşulur. Kimse tek başına olduğunu söylemiyor zaten. Bu savaşta da, sporda da, eğitimde de vs. böyledir.

Atanın büstü önün de dua edilmesi  Budistlik. Peki ... efendi, ... baba vs. dua edip, adak adaması arasında ne fark var? Adam görmüş anıtı ruhuna, niyetine dua okumuş. Ne var bunda? Cuma hutbelerin de bayram namazların da hiç duymadık mı? Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları içinde  dua edildiğini?
Ayrıca Budistlik Buda'nın öğretilerini Felsefe edinmiş ve o doğrultu da yaşama dinidir. Heykel veya taş önün de ibadet eden din putperestliktir. Müslümanlık da ise Allah net bir şekil de belirtmiştir. Onun yarattığını ondan başkası yargılayamaz. Çünkü bu en büyük günahtır. Kalbini ve niyetini bilemediğiniz insana yakıştırmalarınız da bu günahla paraleldir. Yer gök dua ile derler. Kime, niye bu Allah ile kulun arasında olan bir şey ve kimse de giremez. İnsanın Allah'a yakarması için aracıya ihtiyacı yok. Sana şah damarından yakınım diyor.

Adalet nedir bilen, eşitlik nedir bilen, Türk halkını yücelten ve en iyi hayata layık gören, geldiği yeri bilen ve elinde güç bulunmasına rağmen kendini Sultan ya da Halife olarak ilan etmeden kurduğu bu ülkeyi her şeyden üstün tutan bu insan için dua etmelerin de bir gariplik yok. Gurur duymamız gereken bir insan. Bugün böyle bir lider var mı diye iyi bakın. Yok göremezsiniz. İçimizden böyle bir lider çıkmış daha ne istiyorsunuz.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir