Ülke değil, adrenalin merkezi.!


Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarı çöktü. Duvarın altında kalanların bulunduğunun belirtilmesi üzerine çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Enkaz altında kalan 7 kişiden 5'i toprak altından kurtarılarak hastaneye gönderildi. İtfaiyenin olay yerindeki çalışması devam ederken enkaz altındaki iki kişinin cesedi çıkarıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gülhane Parkı'na gelerek göçüğün meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, "Oradaki duvarın yıkılması suretiyle olmuş ama niye yıkılmış araştırılıyor. Burası set üstü diye bilinen bir çay bahçesinin bir bölümü. Arkadaşlar incelemelerden sonar yıkılma sebebini de ortaya çıkaracaklardır" ifadelerini kullandı.

Acaba neden yıkılmış, acaba neden?
İstanbul'un altı marmaray, tüp geçit, metro gibi yeni projelerle oyuluyor. Fizyolojik yorgun binalarda Tarlabaşı'nda, Gülhane'de doğal olarak çöküyor. Rasyonel kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme çevrilirken paraya değil, insan hayatına gereken önem verilmiyor.
Ağaç kesip duvar yapamıyoruz ama NASA'ya kafa tutuyoruz. Cahil cesareti kadar tehlikeli bir şey yok.
Duvarı yapan Bizans. O tarihi yere izin verip o duvarın bakımını yapmayanlara sorun? Araştırmaya lüzum yok. Üstüne bir cafe yapılması zaten yasa dışıdır. Tarihi olduğu için. Bunlara izin veren yasaları çıkaran kim? Ya da herhangi bir yere detaylı inceleme yapılmadan izin kim veriyor?
Hala daha ileri Türkiye diyorlar. Duvar yıkılır altında ölürsün, ağaç devrilir altında ölürsün, inşaat çöker ölürsün, yolda kafana tuğla düşer ölürsün, kaldırım da yürürken otobüs veya araba ezer ölürsün, durakta beklersin ölürsün, üst geçit çöker ölürsün, köprü yıkılır yine ölürsün, maden de çalışırken ölürsün, yolda bomba patlar yine ölürsün.! 3. Sınıf ülkeler de en çok böyle ölünür, bizim ülkemizde de fıtratımızda var deyip geçerler.! Yüzlerce turistin geldiği, dolaştığı yerde duvar yıkılıyor. Buradan kazanılan paralarla belediye ne yapıyor?

Türkiye! İmkansızı başaran topraklar. Her şey Allah'a emanet. Duvar sürekli göçse neyse, bir kerecik çökmüş. Bir kereden bir şey olmaz :(
Hazır duvar yıkılmışken bir AVM dikiverin, boşa gitmesin. Ama organik olsun.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir