Vatanı satmıyor, su satıyor sadece :(


Seyyar su satıcısı Hasan Kaya zabıtaların kovalamacası sonucu metrobüs altında kalarak öldü. 5 çocuk babasıydı...

Adam ne yapsın? Su satıyor, uyuşturucu mu satıyor da kovalıyorsunuz? Büyük hırsızları kovalayın da görelim. Vergi kaçıran var, dolandırıcılık yapan, kaçakçılık yapan var, hepsine eyvallah da bu garibana mı gücünüz yetti. İşte gözü kör olsun parasızlığın. Yani küçük işlerle uğraşmayacaksın. Büyük işler yapacaksın. Milyonlar sıfırlayacaksın. Bak o zaman dokunuyorlar mı sana.  Hırsızlık yapsaydın kimse kovalamazdı. Helal ekmek kazanmak suç bu ülke de. Gariban elindeki 3 kuruştan olmamak için kaçar. Zengin milyonları götürür kimse sesini çıkarmaz. Yazıklar olsun.
Çalan çırpan herkes dışarı da ağalar gibi yaşıyor. Olan karton toplayan, su satan, simit satan gariban insanlara oluyor. PKK'lı ya da İslamcı militanlar, Suriyeliler için de aynı cengaverliği istiyoruz. Gariban'a saldırmak adalet değildir. Kim verecek bunun hesabını? Değer mi hiç uğruna bitip giden hayata. Ya arkasın da bıraktığı eş ve 5 tane yetim? Allah akıl fikir versin sebep olan ilgili makamlara.

Zabıta kadar gereksiz bir kurum var mı?
Zabıta ülkemiz de polis ve askeriyeden daha yetkili sanırım. Zabıta adelet koyucu ve düzen koruyucu değildir. Valiliklerin bu duruma el atması lazım. Anayasada ki eşitlik ilkesi ve milletin birliği ve bütünlüğü açısından yazılmış kanunlar doğrultusunda. Sermayesi sadece açlıktan kurtulmak olan insanlara bu yapılanlar. Adaletin yanlış ellerde ve ayrımcılık yapılarak, insanların giderlerini karşılaması için toplum olarak düzen de anarşi çıkartmaya benzemektedir. Bu insanların soyları ileri yıllarda devlet ve kolluk güçlerine düşman olarak yetişecektir.
Zabıta seyyar satıcı kovalayacağına, dilenci avına çıksın. Ekmeğini çalışarak değil. Dilenerek, hırsızlık yaparak vs. peşine düşsün. Bu veballe nasıl yaşayacaksınız? Bu bildiğimiz gerçi. Bilmediğimiz, duymadığımız, ört pas edilen neler var kim bilir. Alışmış kudurmuştan beterdir.

Yazık gariban olunca sosyal medya da haber bile olmuyor. Kimin umurunda.  Herkes kendi havasında çalıyor, oynuyor. Gidene mi, kalana mı acıyalım. Mekanı cennet olsun. Geride kalanların sahibi Allah olsun.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta