Yeni Trend Katılım Bankacılığı.!


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TCMB Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararnamenin imzaya açılması talimatı verdiğini duyurdu.
MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR?
1976 doğumlu Murat Çetinkaya Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılından itibaren kariyerine Türkiye Halk Bankasında devam eden Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de bulunduğu Bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı. Çetinkaya 2008 yılından, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Murat Çetinkaya, 29 Haziran 2012 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Faizsiz sistemle banka mı olur? faizleri aşağı çekmeli tabii. Çünkü dövizin fitilini ateşleyip ekonomiye tüy dikebilmesi için gerekli bu :( Tüm piyasa dört gözle faizin düşmesini bekliyor. Reel faizin olmadığı ülkelerde tasarruf da olmaz. Tasarruf açığı olan bir ülke de hala mevduat faizleri enflasyon oranının altında. Toplam banka kredileri mevduatın 1.2 katına ulaşmış. Kredi talebi bu kadar yüksekken hala kredi faizlerinin düşürülmesini talep ediyorlar.
Siyasal Bilgiler ve sosyoloji eğitimi almış. Sosyal Bilimler'de yüksek lisans yapmış. EKONOMİ Eğitimi NEREDE? Merkez Bankası Başkanı'nın sadece ekonomi eğitimi alması da yetmez ki! Mutlaka Doktorası olması (daha da üst eğitim daha makbuldur ama), yeterli donanıma sahip olması gerekir. Murat Çetinkaya hesap adamı değil. Ekonomi bölümünü de geçtim, İktisat/mühendislik/işletme/finans vs. mezunu değil :) Siyasetten geliyor. Bu çok net bir şekil de ortada değil mi? Gerçi hesap adamı aramıyorlar ki, benim ki de laf olsun, torba dolsun. Halkının hiç bir şeyden haberi olmadığı bir ülke de, ninnilerle, masallarla hep beraber yaşıyoruz.
Önce Albaraka, sonra Kuveyt Türk (mili ve yerli:)) ve Halk Bankası atamanın temeli baştan belli. 2008'de Merkez Bankası'nda çalışmaya başlamış birisinin de o kadar insanı atlayıp başkanlığına atanmış olması ilginç. Siyasi bir atama gibi duruyor, buradan bakınca. Tabii oradan bakınca bakalım nelere gebe kalınır ve neler doğar.
Sistemin içinden çıkıp/gelip sisteme karşı çıkıyorlar :) Sisteme karşı olan bir adam banka başına geliyorsa o banka ne olur artık.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir