Ağlarsa Anam Ağlar Gerisi Yalan Ağlar.


Japonya’da meydana gelen bir depremde kurtarma ekipleri genç bir kadının yaşadığı enkaza ulaşır. Yıkıntıların arasında kadının cesedi bulunur.
Kadının enkaz altındaki pozisyonu biraz ilginçtir sanki ellerinde bir şey tutarak iş yaparken dizlerinin üzerine çökmüş halde iken sanki ev üzerine yıkılmış gibi görünmektedir. Kurtarma ekibinin lideri yine de canlı olma ümidi ile kadına ulaşmaya çalışır, maalesef kadın çoktan ölmüştür.
Ekip oradan başka bir enkaza hareket etmek üzere iken bir sebepten dolayı ekip lideri açtığı delikten içeri doğru kadının cesedinin altına doğru bakar ve "Bir çocuk, bir çocuk var!" diye bağırmaya başlar. Ekip uzun bir çalışmadan sonra çiçekli bir battaniye içinde ölü kadının cesedinin altında 3 aylık bir bebek bulur. Kadın son bir hamle ile bebeğini kurtarmak için bedenini ona siper yapmıştır. Ekip bebeğe ulaştığında hala uyumaktadır. Doktor çabucak gelir ve çocuğu muayene eder, gayet sağlıklı görünmektedir. Battaniyeyi açtıklarında ise içinde bir cep telefonu bulunur.
Ekranda yazılı bir mesaj vardır. Mesajda şu yazıyordur!
"Eğer kurtarıldıysan, daima seni sevdiğimi hatırla!"

Bir annenin çocuğuna olan sevgisini ölüm anında bile ona anlatmaya çalışmasının bir öyküsü. Buna bir öykü olarak ve annelerimiz için ne ifade ettiğimizi görmek olarak bakmak gerekmektedir. Mantık ararsak yolda kalırız. Çünkü deprem öyle dakikalarca sürüp mesaj yazacak zaman vermez insana. Saniyeler içinde yerle bir olursun.

Anneleri anne yapan en büyük özellik onların yaptığı fedakarlıkları diğer insanların hayal bile edememesidir. Çocuklarına olan sevgilerinin hiç bir şeyle ölçülememesidir.
Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.
Anneler evladına yanar, derde tutulur ama evlat anlamaz/geç anlar.
Allah kimseyi evladı ile sınamasın.
Annelik kadar muhteşem bir şey yok. Her kadının bu duyguyu, sevgiyi tatması dileğiyle. Anneler Günümüz kutlu olsun.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta