Al Sana Adalet!


Cinsel istismardan tutuklu imam, 14 yaşındaki kız çocuğunu suçladı ve serbest kaldı.
İyi ki kız çocuğunu taşlayarak öldürmemişler. SİVAS mahkemesinin HAKİMİ 14 yaşındaki kız çocuğunu suçlu bulup okuldan aldırıyor ve çevre tarafından ufacık yavru afaroz ediliyor. Mağdur olan çocuk için bu yönde bir ceza da verebilirdi. Aman İMAM üzülmesin. İslam da yok ama bunların dininde her şey var.

Bu ne biçim adalet, nasıl bir zihniyet? Bu kararı veren hakim kendi çocuğunun suçlusunu karşısında bulsaydı acaba onu serbest bırakır mıydı? Dünya da eşi benzeri var mıdır acaba Kuran kursu hocasının mazereti ve hakimin tahliye kararının.
Dini misyonerliklerde bulunanlar dinin,  halkın nazarında itibar kaybetmemesi ve bu görevleri icra edenlerin güvenilirliğini kanıtlamak için bilinçli olarak aklanıp gönderiliyorlar. 18 yaşına kadar herkes çocuktur ve rızası asla aranmaz. Ama bunlar rızası var deyip salıveriyorlar. Ve bazen de evlendiriyorlar güya medeni olan kanunla. Yani adamlar kendi medeniyetsizliklerini inşaa ediyorlar.

Bu tür davalar da diyanetin yargı üzerinde büyük etkisi var. Yargıçlar / hakimlerin çoğu Diyanet kontürolünde. Bu sapıklara dokunulmuyor. Öz bacısına tecavüz eden imam diyanetin araya girmesiyle serbest kaldı ki düşünün gerisini.
Bunun gibi bir sürü imam var ve şu anda hepsi serbest. Ama istismar ettikleri çocuklar toplumdan dışlanıyor ve suçlanıyor. Adaletin olmadığı yerde çocuk tutuklanır. Bu yaratıklar da rahat rahat dolaşır. İşte böyle bir Türkiye oldu yaşadığımız ülke.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta