Evdeki malzemelerle de güzelleşebiliriz :)


Dünyanın parasını vermeden de, evdeki malzemelerle güzelleşebiliriz :)

VARAN 1
Sivilcelere ve ciltteki sivilce lekelerine karşı;
Ayvanın çekirdekleri, ayvanın yaprağı ve limon kabuğu rendesine bir bardak su ekleyip (malzemelerin üstünü kapatacak kadar) temiz cilde günlük uygulama yapın. Suyu Kaynatmadan cam  kavanoz da bir gün bekletmek yeterlidir. Bir hafta kullanılabilir. Bu maske daha çok sivilce lekelerine yönelik.

VARAN 2
Güneş lekelerine karşı evdeki malzemelerle yapılabilecek maske;
İki kaşık yoğurt içerisine bir tatlı kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı limon suyu koyup maske hazırlayabilirsiniz. Bu tarif tek kullanımlıktır. Temiz cildinize tüm karışımı sürüp, 20 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Güneşe çıkılmayacak bir zaman diliminde yapılmasını öneririm. Hafta da bir defa yapabilirsiniz.

VARAN 3
Cildi gerginleştirmek için evdeki malzemelerle yapılabilecek maske;
1 ayvanın çekirdeklerini ezin, 1 küçük çay bardağı su ekleyin. 2 dakika kaynatıp bir cam kavanoza koyun. 2 gün beklettikten sonra içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. 2 saat kadar cildinizde beklettikten sonra durulayın.
Her hangi bir alerjinizin bulunmaması halinde haftada 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

VARAN 4
Yine cildi Gerginleştirmek için benzeri bir tarif;
Ayvanın çekirdeklerini çıkartın ve üstünü kaplayacak kadar su koyup iki dakika kaynatın. 2 saat sonra soğuyunca içine 1 tatlı kaşığı bal koyup iyice karıştırın. Her sabah yüzünüze sürün. 30 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın ve bir nemlendirici krem sürün. Sarkan cildinizi gerginleştirir.

Ne olursa olsun mutlaka gündüz güneş koruyuculu krem ve/veya losyon kullanmayı unutmayın. Yaz, kış. Evde ve dışarı da fark etmez.
Yaptığınız tüm maskelerden sonra yine bakım kreminizi gündüz güneş koruyuculu veya gece kullanımına uygun bir bakım kremi mutlaka kullanın.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir