Her şey üstümüze üstümüze geliyor :)



Avustralyalı gök bilimciler, 2,5 milyon ışık yılı uzaktaki Andromeda'nın Dünya'ya çarpacağını söylediler.

2,5 milyon ışık yılı = 4 milyar yıl
Bunca olay bu kadar kısa sürede nasıl gerçekleşmiş. İki araç çarpışmıyor, iki galaxy çarpışmış ve kara delik oluşmuş. Gözlemleme şansı olanlara helal olsun. Bizim ülkemiz de bunu gözlemleyecek zihniyetin ve bilginin oluşması galaxylerin çarpışmasından daha uzun zaman alır.

4 milyar yıl dediğin nedir? Göz açıp kapatıncaya kadar geçer değil mi :) Öyle bir şey olsaydı Veysel Eroğlu ve NASA'dan ileri ekibi bilgilendirirdi bizleri. Andromeda bize çarpacak zaten ama bu kaçınılmaz sonu biz göremeyiz. Işık hızıyla bile gelse 2.500.000 yıl sürecek. Sıkıntı yok gelsin. Onu da o zamanın nesili düşünsün. 4 milyar yıl sonrası dünya da bakalım insan olacak mı? Samanyolu'ndaki sistemimiz nokta bile değilken galaksiler çarpışmasında sistemimiz nasıl bir zarar görür.

Evrenin genişlediği ve bütün galaksilerin hareket halinde olduğu, Andromeda'nın bir çok galaksinin çarpışması sonucu oluştuğu ve kütlesinin samanyolundan çok daha büyük olduğunu, Albert Einstein'ın ortaya koyduğu kütle çekimsel dalgalar teorisinin yakın zamanda ispatlandığı ve bu hareket halindeki iki galaksinin yani Samanyolu ve Andromeda'nın er ya da geç bu sebeplerden dolayı çarpışacağını ama bu çarpışmanın güneşin sönmesinden çok daha sonra gerçekleşeceğini, teknoloji de çığır açıp diğer sistemlerde koloniler kurmazsak hiç bir insanoğlunun bu çarpışmaya tanıklık edemeyeceğini ben/biz zaten yıllardır biliyoruz.

Daha erken gelebiliyorsa gelsin. Çünkü bu kadar pisliği normal yollardan temizleyemeyeceğiz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta