KARA EL AK EKMEK GETİRİR


Bir günü bile bu insanlara çok görüyorlar.
Emek, ekmek olma yolunda alın teriyle yoğruluyorsa, emekçinin emeği, ölümle değil ödülle ödeniyorsa, meydanlara dolan işçiler kimseyi gocundurmuyorsa işte o zaman bayramdır 1 Mayıs. Yılda bir gün kutlanan ve sadece o gün anılan ama hiç bir zaman hakları alınamayan işçiler için 1 mayısın pek önemi kalmadı sanıyorum. Çünkü ne taksime çıkabiliyorlar, ne haklarını alabiliyorlar. Sendikacılar patronların elinde oyuncak durumundalar.

Emekçi çok emeğin karşılığını veren yok. Emekçi alnının teriyle çalışıyor, maaşının yarısı vergiye gidiyor. Haksızlığa, ezilmeye aldırılmazsa çok uyumlu işçi, yanlışlar dile getirildiğinde asabi, uyumsuz işçi. Hakkını arayana kapı, kapı olmazsa da yıldırma politikası. Hak etmeyenler, yalakalık yapanlar hep göz önünde ve bir numara. Ama umutluyuz. Kişisel çıkar peşinde koşanlar temizlenecek bir gün mutlaka. Emek olmazsa, işçi olmazsa patron da olmaz. Bir işçi gider, bir işçi gelir düşüncesinde olanlar! Gün gelir görürler ki hiç gelen yok.
Bu dünya da helal lokma yiyendir işçiler. Alnından bir damla ter akmayanlar değil! Bu ülke siz/biz emekçiler sayesinde ayakta duruyor. Birlik olup, gücünüzün farkında olsanız, bazıları zengin olurken sizler de/bizler de ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünmezdiniz.
O elleri görünür de övenlerin çoğu kalben ellerin sahiplerini adam yerine koymayanlardır. Evin de, yatağın da kediye, köpeğe yer verenlerin yüksek çoğunluğu bu el sahibi insanlara gönüllerin de yer vermemektedir. İşçilikten gelmeyenler ne anlar işçilerin halinden. Bu numarada olan insanlara da selam olsun.
İşçi Bayramı kutlamalarını önlemek için verilen çabalar, işçi ölümlerini engellemek için verilmiş olsaydı, işçi ölümlerin de Avrupa'da 1. sırada, Dünya da 3. sırada olmazdı Türkiye.

Bu eller, bir lokma ekmek içinse, kusana kadar yiyenlere haram olsun. Emeğe saygıyı bilmeyene de kapak olsun. Tüm işçi kardeşlerimizin bayramları kutlu olsun.!

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta