Nakit 103 Bin Dolarla Gezen Adam


Her şeyin bir diyeti var. Gün olur gökdelenden bakarsın, gün olur parmaklıkların ardından.
Bharara, Zarrab’ın, 9 Mart’ta Miami Havalananında gözaltına alınmasından sonra üstünden nakit olarak 103 bin dolar çıktığını ve ilk ifadeleri ile kendilerinin ulaştıkları bilgiler karşılaştırılınca, Zarrab’ın kolaylıkla yalan söyleyebilen bir iş adamı olduğunun anlaşıldığını söyledi. Yalan, dolan, hırsızlık, yolsuzluk uzuyor da, uzuyor yok yok. Eşi de burada kendini uyuyan halka masum göstermeye çalışıyor. İnsanların duygularıyla oynuyor. Babasını yıllarca görmeyen insan bir anda baba aşkıyla yanıyor, eşini buradan afaroz ediyor. Tabii bunlar olurken hiçbir şeyden haberi yoktu masumun. 20, 25 yaşında olan biri veya dünya da kısıtlı yaşamış biri için kabul edilebilir ama 40'lı yaşlarını bitirmek üzere ve hayli de görmüş geçirmiş biri için komik olmak ve halkı keriz yerine koymak gibi geliyor bana bu kendini aklama şekli. İşin garibi otelcilerden bazıları da sahne aldıracak. Ya satış pazarlama md. Yada Genel Md. de bir tuhaflık var. Bu dönem de Türk misafire yönelmeleri gerekiyor. Farkında değiller demek ki? Tatil yapan kesim azda olsa gelir düzeyi yüksek ve otamatikman çevresinde olup bitenin farkında olan bir kesimdir. Gelir mi hiç, dünyaca yolsuzluktan ve hala çıkmaya devam eden ucu bucağı olmayan suçları işleyen bir insanın eşini dinlemeye. Şahsen sahne alacağı otele gidesim varsa bile sırf bu yüzden gitmem ve gideni de engellerim. Turizm artık ucuz yönetici ve eleman çalıştırma cenneti olmuş olan bir turizm oldu. Oteliniz komple boş kalmadan işinin ehli insanları çalıştırın paraya kıyıp, özellikle kilit konumlar da.

Zarrab’ın, Türkiye’de 72 gün ceza evinde yattıktan sonra salıverilmesine de değinen Bharara, Zarrab’ın tutuklanmasına karar veren ve gözaltı işlemini gerçekleştiren hem yargı hem de polis görevlilerinin, ya başka yerlere atandıklarını, ya işten el çektirildiklerini ya da kendilerinin yargı karşısına çıkarıldıklarını söyledi.
Üç beş kisinin çabası ile dosya kapanmıyormuş demek ki? Dünyayı nasıl uyutacaksınız.

Genel de Amerikalıların dünyaya karşı olan politik davranışlarını, çıkarcılığını onaylamam. Ama durduk yerde insanları tutuklayıp, yargılayıp hapse atmadıklarını da biliyorum. Ülkede insan özgürlüğü var ve bunun yanında da çok iyi Kanunları var ve uyguluyorlar. Amerika'da adaleti satın alamıyorsun üstelik, suçun varsa cezanı çekeceksin. Bizde kahraman, onlar da dolandırıcı ve hırsız çıktı Zarrab ve ismini söylediği herkes. Bakalım bu açıklamaya Türkiye'den nasıl cevap verecekler?
İslama en büyük kötülüğü İslamı kendi çıkarları için kullananlar yapmaktadır. Bu sebeple tüm dünya da İslama karşı bir antipati var ne yazık ki.

Bu konuyla ilgili sadece bir makale yazdım ortağının tutuklandığı dönemde. Ve İRAN bu işin peşini asla ama asla bırakmaz dedim. Zarrab biliyordu ve bir şekil de sonu ortağı gibi olacaktır ve İran'da olacaktır. İran şimdi bu parayı Türkiye'den istiyor. Zarrab’ın size dağıttığı para bizim devletin parası diyorlar. Yoksa en üstten alta kadar ineriz.

Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır er yada geç. Allah'ın adaleti de hiç şaşmaz er yada geç ama şaşmaz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta