SOMA! Çizmeyi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin


Türkiye'de insan hayatı dışında her şey pahalı. Vicdanın ve merhametin kalmadığı ve işlenen her suçun başkalarına atıldığı günümüz de kime inanacağız.

Ben unutmadım, biz unutmadık ama Soma halkı çoktan unuttu. Eğer unutmasaydı oylarını yükseltemezlerdi. Soma ve Ermenek bunlar acının sembolü olan madenler. Buralar da yüzlerce can gitti. Somalı madenci yakını dayak yedi, gaz yedi, tazyikli su sıkıldı. Bunlar olurken seçim zamanı geldi oylar sayıldı ve her iki yerde de parti açık ara önde çıktı. Bir tek şikayet olmadı. Bir tek tepki yok. İnsanın kendine ettiğini kimse kimseye etmezmiş. Nasıl olsa herkes hayatından memnun. Herkes mutlu, herkes rahat. Olan hep masum insanlara oluyor ve olacak. Birinin söylediği gibi maden de çalışanlar ölmeye mahkum.
Belediye başkanının Passata mı bineceğim ben diye ağladığı, Şehitlerimizin artık TV'de gösterilmediği, gündemi ahlaksızlıklarla dolu olan ama her şey yolunda gösterilen ve halkın suçlu olduğu bir ülkedeyiz. Hiç birimizin sinek kadar değeri yok. Bugün ölsek annemizden başka ağlayanımız olmayacak. İnsan sayılmak için üst düzey makamlar da olmak gerekiyor çünkü.
Allah mekanlarını cennet etsin ne yazık ki bu ülkede sadece madenciler değil her meslek grubu çok kötü şartlar da hayatını geçindiriyor. Yalan dünya da önemli olan alın teri ile hak yemeden, helali ile kazanmak ve öyle ölmektir.

Soma da ne olmuştu?
301 madenci hayatını kaybetti. Para hırsı yüzünden insanlığını kaybetmiş patron ve menfaat icabı bunlara göz yuman denetim görevlileri yüzünden. Sonuç? Patron serbest hala maden işletiyor. Çalışma bakanı, enerji bakanı istifa etmedi, tek bir denetleme görevlisi yargılanmadı ve Soma'dan birinci parti çıkıldı.
Ne diyebiliriz? Soma'yı Soma'lıdan daha fazla düşünemezsin. Hani Soma'dan ses çıkıyor mu? Protesto, anma var mı? Yok. Başka bir şehir de olsa sirenler çalıyor, anma yapılıyor vs. olurdu ama burası kaderciliğe bağladı, fıtratlarında olduğuna inandı. Ne oldu peki olan 301 cana oldu.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta