Ülkelere Göre IQ Seviyeleri ve Türkiye


En yüksek IQ seviyesine sahip ülke 106 ile Güney Kore oldu.
Peki Türkiye sıralamada nerede yer aldı?
Alman Bild Gazetesi, yaptırdığı bir araştırma kapsamında dünyadaki tüm ülkelerin ortalama IQ seviyeleri yayınladı. En yüksek IQ seviyesine sahip ülke 106 ile Güney Kore, en düşük IQ seviyesine sahip ülkeler ise 64 ile Kamerun ve Mozambik olarak açıklandı. Türkiye’nin IQ seviyesi ise 90.
Türkiye: 90
İtalya: 102
Kanada: 99
ABD: 98
Nijerya: 84
Kamerun: 64
Mozambik : 64
İspanya: 98
Birleşik Krallık:100
İrlanda: 92
Mısır: 81
Almanya: 99
Hollanda: 100
Norveç: 100
İsveç: 99
Findlandiya: 99
Japonya: 105
Çin:100
Güney Kore: 106
Malezya: 92
Endonezya: 87
Hindistan: 82
Avustralya: 98
Yeni Zelanda: 99
Arabistan: 84
Yemen: 83
İsrail: 95
Umman: 83
Kazakistan: 94
Şili: 90
Arjantin: 93
Uruguay: 96
Bolivya: 87
Brezilya: 87
Paraguay: 84
Meksika: 88
Tayland:91
Kamboçya:91
Vietnam: 94
Rusya : 98
Bosna Hersek:90
Moldova: 96
Yunanistan:92
Romanya:94
Bulgaristan: 92
Arnavutluk: 90
Sırbistan: 89
Macaristan: 98
Hırvatistan:90
Suriye: 83

Neden hiç şaşırmadım acaba :)
Bulunduğumuz şartlara bakılırsa torpil yapmışlar bence. Bu kadar karışıklıktan sonra insanda IQ mu kalır. Bütün İslam devletleri alt sıralardalar. Şapkayı önümüze koyup bir düşünmek lazım. Acaba okumamaktan olabilir mi?
Türk insanın IQ seviyesi yüksektir ama bu zekayı boş işlere kullanır. Bir iyiye kullanma, bir de şeytani şeylere kullanma diye ayırsak, o zaman Türkiye kaçıncı olur. Kimsenin aklına gelmeyecek numaralar bizde. Sahtekarlık da, dolandırıcılık da ve hırsızlık da, çocuk tecavüzlerin de, kadın cinayetlerin de vs. bizim milletimiz kadar üstün zekası olan bir millet tanımam. Bir şeyin başı neyse arkası o olur. Sevgi gösterileri, tarihini reddetmeleri, her denilene alkış tutmalarından belli zaten. IQ seviye testi yapmaya bile gerek yok. Televizyonlara devam.
Tarihini bilmeyeni tarihi ile, dinini bilmeyeni de din ile kandırırlar. Orta doğunun en önemli, en tehlikeli bölgesiyiz. Çağdaş, kuvvetli Ülke olmak istiyorsak, İsrail'in askeri gücünden daha iyi, Almanya'nın sosyal eğitiminden daha iyi, Norveç'in Sanayi ve Tıp gücünden daha iyi olmak zorundayız.
Hem iyimserlerin katkısı vardır topluma hem de kötümserlerin. İyimserler uçağı icat eder, kötümserler paraşütü.
Bizim ülkedeki tek sorun keşke eğitim sistemi olsa. Bir eğitim sisteminin kabul görmesi ona adapte olmaya hazır bir millet yapısıyla olur. O ülkelerde ki eğitim düzeyinin yüzde 90'nı en az lise ve üniversite mezunlarından oluşuyor. Kitap okuma oranları yine yüzde 90'ların üzerinde. Ülkenin başındaki insanların eğitim ve öğretimden ne anladığı bellidir.

Bence bir insanın zekası sorduğu sorulardan anlaşılabilir. Çünkü cevaplar kopyadır. Kolayı seçip bu cevapları ezberleyip yeri geldiğinde kullanırsın. Soru sormak insanın iç dünyası, yaşantısı, çevresi, öz benliği hakkında en başta ilgilenmesini, araştırmasını, sorgulamasını gerektirir. Bu yüzden sorduğun sorular senindir ve sana aittir. Senin sorularını başkası soramaz. Sorsa bile senin gibi soramaz. Sorular kişiye özeldir. Cevaplar bilindik şeylerdir.
Kişinin ürettiği çözümlerden de  bilinir akıllı ve zeki olduğu.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta