ACABA NEREYE SALDIRACAK?


Amerika bu saldırıyı bahane edip nereye saldıracak acaba? Her arı kovanının bir kraliçe arısı vardır. Tüm arılar onun için çalışır. Eğer bir kraliçe arıyı alıp bir yere koyarsanız diğer tüm arılar yerini bulur ve onun yanına gitmeye çalışır.

Müslümanların yanlışı bireyin hayatını hedef almaları. Oysaki müslümanlar bireylerin hayat tercihlerini bırakıp, sistemleri ve global güçleri hedef almalıdır. Gerekirse onlara benzeyip onlardan intikam almalıdır. Ama İslam dünyası önce bir sistem etrafında birleşip kendini modernleştirmelidir. Her birey Allah ile başbaşa kaldığına göre bireyin dokunulmazlığı vardır. Ta ki topluma somut olarak zarar vermeye başlayana kadar.

Hiç kimsenin Müslüman dininin insanları cahil bırakmayı emrettiğini söylemesi mümkün değildir. O zaman söylenmedik tek bir gerçek kalıyor. Bütün Müslüman ülkelerde yöneticiler halkı cahil bırakarak sömürüyor. Türkiye'de şimdiyi yani anı yaşayabilen ne kadar insan var. Ev kirası, elektrik, su faturası, ödemeler gökten inmiyor. En tehlikeli kişiler toplumun yaşamına karışıp yönetmeyi hak görenlerdir ve insanlara akıl vermekte üstlerine yoktur. Gelişmiş toplumlara bir bakın. Nüfuslarını kontrol altında tutarak insanlarını kaynaklarından en iyi şekil de faydalandırırlarken bizim gibi geri kalmış toplumlar da sürekli artıyorlar. Yani aslında en büyük tehlike cahilliktir.

Ne kadar modern, akıllı, okumuş, kültürlü vs. olursak olalım insanları direk suçlamayı ve etrafını hedef göstermekten kaçınmamayı asla öğrenemeyeceğiz. Bir evde hane halkından biri bir suç işlediği zaman insan olarak ilk önce o aileyi hedef alırız, sonra o mahalleyi, sonra kasabayı, sonra ilçeyi, sonra ili, sonra bölgeyi, en sonunda da o ülkeyi zan altında bırakırız. Ve herkes bu olayda sorumluymuş gibi bakarız. İşin aslı bir kişi suç işlemiştir fakat koca ülke zan altına girmiştir.

İhanetin ve buna duyulan öfkenin dini ve ırkı yok. Türkler arasında bu kavramın ayrı bir yeri var. SÖZ VERMEK. Yeryüzünde tüm kanunlarından daha üstün hukuktan daha değerlidir SÖZ kavramı. Sözlü olarak karşılıklı yapılan anlaşmayı çiğneyen birine şeytan gözüyle bakarlardı Türkler eskiden (ben hala o gözle bakıyorum) ve ciddi suç bir suç sayılırdı.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta