AVRUPA BAHARI


Çıkmak için dayatma sebepleri enteresan. Türkleri serbest vizesiz dolaşımda istemedikleri için ayrılma kararı verdiler/vermişler. Tabii akabinde mültecileri. Çünkü bizim dünyaya yeni görünümümüz şu; TÜRKİYE=SURİYE. İnsanlar refah ve huzurlarını bozmak istemiyor. Aslında istemedikleri bizdeki mülteciler. Haklılar. Türk halkının kendisi de istemiyor zaten onları. Vatandaşta yapıyoruz, çalışma izni, okuma izni, üreme izni vsss. Vize Schengen ülkeleriyle olacak bir antlaşmaydı. İngiltere kalsa bile onunla bir alaksı yoktu.

İngiltere = Britanya = Galler + İskoçya + Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'dır. İngiltere, Brexit referandumun da AB'DEN ÇIKALIM dedi. Dolar/TL, İngiltere'deki referandum da ayrılıkçıların önde gitmesi sonucu bir ayın en yüksek seviyesini gördü, sterlin/TL ise yıllar sonra ilk defa en düşük seviyeyi gördü. İngiltere AB'den çıkıyor ve bizim para (birimi) mız İngiltere'nin para birimiyle aynı oranda dolar karşısında değer kaybediyor. Aslında sadece spekilasyon, Türkiye'de Doları kontrol edenler her gün kurlar ile oynamak için neden arıyor. Paradan para kazanmak dünyaya hakikaten de zarar veriyor. Büyük ülkeyiz, ekonomimiz mükemmel. Bir Avrupa ülkesi AB'den çıkmaya karar veriyor, biz de girmek için bin takla atıyoruz. İngiltere, Almanya, Fransa çıktığı an krizdeki tüm Avrupa ülkelerine en iyi durumdaki ülke bakacak ve kendisini bir ekonomik krizin (diğerlerini saymaya bile gerek yok) tam ortasında bulacak ve sonuç o ülkede batacak. Her koyun kendi bacağından asılır. Ne işimiz var AB'de sadece yıllardır girmeye uğraşıldı olmadı, şimdi girdiğimizi farz edersek, bizim dönemimiz de AB'ye girdik denilecek. AB demek dibe vurmak demek. Yani saçmalıktan seçmelikler. 

AB nedir? Almanya, İngiltere, Fransa'dır. Almanya da ayrılırsa birlik kalmaz. Hollandalılar bağırmaya başladı bile. Biz paramızla fakir Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve diğer ülkelere niye bakalım diye. Zengin Avrupalılar, fakir Avrupalıları sırtında taşımak istemiyor. Artık gelişmiş ülkeler zenginliklerini AB'nin fakir ülkelerine yedirmek istemiyorlar ve haklılar. Bir yere kadar beslerim dedi bilinçli Ülke ve halkı. AB girmek için can atanlara duyurulur.

AB dağılsa, İngiltere-Almanya-Fransa'ya hiç bir şey olmaz. Bu referandum ders olacaktır. Sırada Fransa ve Almanya var. Bu sonuç hem İngiltere, hem Avrupa, hem de dünya için iyi olacak. Çünkü insanlar AB ne demek (hiç birşey) anlayacaklar silkelenecek ve kendilerine gelecekler.  Avrupa Birliğinin dağılması demek artık o ülkelere turist bile gidemeyeceğini gösterir. Hollanda da ayrılırsa gerisi gelir. Avrupa Birliği bugün itibari ile dağılma sürecine girmiştir. Aşırı sağcıların iktidara gelmesi ile de o ülkeler de bulunan Müslüman azınlık gönderilecek. Aynı planı Amerika'da kuruyor. Trump seçilince oradaki Müslümanları da gönderecek ve planları bir bir işliyor. 53 yıllık kurmay aday olarak Avrupa kapısını bekledik. Bizi neden oyaladılar? Çünkü terör için ne kadar taviz kopartırız diye. Avrupa ülkesi olarak aşağı yukarı hepsi teröre maddi, manevi her desteği verdiler. Yurt içinde teröre destek verenler sıkışınca Avrupa'ya kaçtı. AB de işimiz yok. Mülteciler yetmedi bir de onların açlarına mı bakacağız. Mantık biraz ve öngörü. 

David Cameron referandum sonucundan sonra istifa edeceğini açıklamış. İstifa mı? O ne ki? Biz de iktidar ve muhalefet mensupları böyle bir şeyin varlığından bile haberdar değiller ve ayrıca tüm koltuk sahipleri/sevdalıları. Savaş çıkarmadan, ileri olan demokrasi bu olmalı. Bravo İngiltere başbakanına. Demokrasi kültürü başka bir şey. Biz bu kültürü getiremedik. Biz de ülkenin yarısı yok olsa bir kişi bile istifa etmez. Siyasette kalite, siyasi terbiye ve edeb. Akıl ile onur kol kola gezer. Benim inanmadığım ve dolayısı ile başaramayacağım işi inanan yapsın dedi kısaca. Umarım bütün liderlere örnek olur.

HÜLYA ÇAKICI  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta