Bilgi, Sevginin içinde saklıdır



Peygamberimiz Ashabına sormuş, Biri size kötülük yaparsa ne yaparsınız.
Sahabi efendilerimiz: Eyilikle karşılık veririz cevabını vermişler.
Peygamber Efendimiz, "Ya bir daha kötülük yaparsa" diye sormuş. Aynı cevabı almış. Üç kez tekrar etmiş. Aynı cevabı almış. Bir daha tekrar edince sahabe efendilerimiz, biz de kötülük yaparız cevabında bulunmuşlar.
O sırada Hz. ALİ çıka gelmiş. Peygamber Efendimiz (SAV) aynı şekil de tekrar ede ede ona da sormuş her seferinde Hz. Ali'den "Ben iyilikle karşılık veririm" cevabını almış. Tekrar sormalar devam edince Hz Ali, "Anam babam sana feda olsun Ey Allahın Resulu kendini tekrar ile yorma, ne kadar sorarsan sor değişik bir cevabım yok" deyince. Allah Resulu şöyle buyurmuş "İşte Ali'nin sizlerden farkı. Bunun için Ali'yi çok seviyorum."

Sözün de özün de bir olmalı, aşkın da sevgin de tek olmalı, dürüst ve gerçekçi olmalı, kaybetmek yerine kazanırsın, düşmek yerine havalanırsın. Yaradan her insanı kendisini koruyacak, savaşacak, mücadele edecek ve idame ettirecek şekil de ve özellikte yaratmıştır. Her hangi bir durum karşısında beyin otomatik olarak devreye girerek, acil çözümler üreterek kendine has bir savunma ile tepki verir. Bu tepki aynı zamanda bilinçaltında kayıtlı kalır ve aynı durum ile tekrar karşılaşıldığında bilinçaltı bu hazır savunma programını devreye sokar. Sevgisiz bir insan kendini yalnız ve dışlanmış hisseder. Bu durum onda kaygı, stres, gam, keder, korku, güvende olmadığı vs. hisleri yaratır. Bu hisleri bağlı bir çok hastalık türemeye başlar. Sevgi her şeyin ilacıdır.

Bizi en çok etkileyen ve en çok korkutan alışkanlıklarımızdır. Önceleri onları kazanmak için korkar ve çabalarız. Kazandıktan sonra da vazgeçmeyi beceremeyiz. Bu durum bizi alışkanlıklara mahkum etmiştir. İnsanı en çok kendisi değersiz hissettirir. Verdiği ödünlerle ve yaptığı davranışlarla. İnsanları gözünde büyütmeyeceksin. Her zaman en değerlinin sen olduğunu bileceksin. Sen onları değil, onlar seni kaybetmekten korkacak.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta