İNSANLAR ÖLÜYOR, İNSANLIK ÖLÜYOR


Bir asır önce Atatürk anlamadan inanılan dinin bu noktaya geleceğini bildiği için, Kuran'ı Türkçeye tercüme ettirdi. Bir asır sonra ki eğitim düzeyi ise hem halkı dininden soğuttu, hem de kulaktan duyma bir takım hurafelere inanan bir kitle yarattı.
Bir Suriyeli, Ülkemizde sürekli ve bir yerlerde bombalar patlıyordu umursamıyorduk, ta ki evlerimize bombalar yağana kadar diyor. Başımıza gelmemesini dilerim canı gönülden. Keskin eleştiriler yaptık hepimiz. Başına vermeden almam canını der Allah, bunu vermez umarım. Artık bu saldırıları durdurmanın bir yolu olmalı, onca emek verip özel kuvvetler yetiştirmek yetmiyor işte. Mevcut kanunların işe yaramadığı da ortada. Adamlar uçakla Atatürk hava limanına geliyor etrafı tarıyorlar iki tane canlı bomba patlatıyorlar ve bunun önlemi alınamıyor. Unutulacak tabii ki, tekrarlar ki öyle görünüyor hangimiz nefes alıyorsak artık çünkü kimin başına geleceğini bilemeyiz. Bize olmaz deme lüksümüz yok, tekrar yazıp çizeceğiz, konuşacağız şimdi sadece acının türbülansı yaşanıyor. Ölenler sonsuzluğa gideli saatler oldu. Hiçbir kınama döndüremez yarım kalan hayatları. Geride bırakılan acıları.

Canlı bombalar kendilerinden önce patlayanların sonlarını görmüyorlar mı? Hangisi kahraman ilan edildi bu güne kadar? Ruhları yok, beyinleri yok. Nerede üretiliyorlar ve o fabrikayı nasıl bulamıyorlar/bulamıyoruz? Artık hepimizin beyni durdu. Olayın nasıl olduğunu, girişte yaşandığını teröristlerin X-Raydan geçemeyeceklerini anlayınca insanların üzerine ateş açtıklarını biliyoruz. Bizim sorduğumuz istihbarat nerede ve ne işe yarıyor? Yeni bir bomba olayına kadar yine kınamakla mı yetineceğiz? Bu ülkeyi onbeş yıldır terör alanı haline getirenler cevaplayacaklar mı? Bugün Atatürk havalimanı, yarın başka bir yer. Ne önlem alınıyor kınamak dışında. Bu bombaları kimler patlatıyor değil sorumuz, bombaların patlamasına kimler engel olamıyor? Kimler sorumluluk almıyor? Bizim vergilerimizle bu ülkeyi yönetenler vatandaşını korumak zorundalar. Yani teröristler patlatıyor bombaları bizimle alakası yok diyemezler. Çok söylenecek şey var ama bunları söyleyeceklerin elinden bir şey gelmiyor. Elinden gelecek olanlar da hiç bir şey yapmıyor. Öylesine acıklı bir durum bizimkisi.

O kadar büyük ülkeyiz ki saraylar inşa ediyoruz ama ne çocukları, ne kadınları, ne doğayı, ne askerleri vs. koruyabiliyoruz. O kadar muazzam bir ülke ki, işsizlikten başımız dönmüş, kimsenin ziyaret etmediği bir avuç kütüphanesi var, sayısız kanalında sayısız dizi yayınlanıyor ve her gün anlamsız sebeplerle insanları ölüyor. Ama dünya bize gıpta ediyor.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta