Memurların geri dönüşümsüz işten ihracı


Terörle mücadele kapsamında 657 saylı Devlet Memurları Kanunu’ndaki düzenlemeyle, illegal yapılarla bağlantılı isimler memuriyetten atılacaklar ve bu isimler bir daha memur olamayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 657 DEĞİŞTİRİLMEDİĞİ SÜRECE bu iş çözülmez, DEĞİŞTİRİN talimatını verdiği Devlet Memurları Kanununda, Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca yürütülen çalışma ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki disiplin hukukuna ilişkin madde yeniden düzenleniyor ve memura yönelik yargı güvencesi zırhı da kaldırılıyor. Böylece hem paralel yapı adı verilen Fethullahçılar, hem de terör örgütü PKK gibi illegal yapılarla bağlantılı kişiler memurluktan çıkartılacak ve bir daha memur olamayacaklar.

Tespitler ve uygulamalar;
* Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem ve işlemlerde bulunanların işine son verilecek. Terör örgütü, legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran, eylem birliği içinde olan bir kamu çalışanı kalmayacak. Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütlere kullandıranlar, propagandasını yapanların işine son verilecek.
* Memurluk şartlarını düzenleyen madde ile disiplin hukukuna ilişkin maddenin yeniden düzenleniyor. Buna göre paralel yapı gibi illegal yapılarla ilişkisi olan kişiler kamuda hiçbir görev de yer alamayacak.

* İçişleri Bakanlığınca terör bağlantıları tespit edilen çalışanlar ihraç edilecek. İdari yargı kararıyla geri dönüş kapısı kapanacak ve İş garantisi olmayacak.

* Yasada terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin devlet memuru olmayacağı açıkça ortaya konulacak.

Ayrıca, Kamu uzman kadrosunda çalışan personelin özlük hakları iyileştirilecek. Kıdemli ve iş bilen personelin az gelişmiş bölgeler de görev yapması teşvik edilecek.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta