NEREM DOĞRU Kİ!


Ne ekerseniz onu biçersiniz. Savaş ekerseniz savaş biçersiniz, barış ekersiniz barış biçersiniz ve sonunda savaşa dur demek için çırpınmazsanız savaş gelip kapınıza dayanmış olur.
Terör eylemi nasıl bu kadar rahat yapılabiliyor? Yönetenlerin öncelikli görevi can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Ülkeyi kabus evine çevirenlere göz yumulamaz. İstihbarat bağışıklık sistemi gibidir. Çöktüğü ve çalışmadığı zaman beden hasta adama dönüşür.

Terör ile mücadele askere bırakılmadığı sürece daha çok polis ölür. Polisin işi terör ile mücadele etmek değildir. Terörü kullanan, onu himaye eden ve destek verenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini bozmak adına yapılan hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. En değerli varlıklarını bu ülke için feda eden ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Yedisi şehit polis onbir vatandaş. Kadın ile uğraşırken anneler evlatsız kalıyor. Çocuğunu devletine, milletine faydalı bir evlat olsun diye yıllarca yemeden yediren, giymeden giydiren anne, evladının mürüvveti yerine teröre kurban edilişini görmektense hiç doğurmasın. Başkasının acısını duyabilmek insana özgü. Empati yeteneği yüksek insanlar, insani değeri hak ediyorlar. Etrafına duyarsız ve mutlu, kaygısız ama mutlu, sonuç başarısı düşük toplumlar. Deveye demişler boynun neden eğri? Nerem doğru ki! İşte öyle bir şey. Danışıklı döğüş veya aldatılmışlık. Neden her olaydan sonra Irak'ı bombalıyoruz. Nereleri bombalıyoruz? Boş arazileri. Önemli olan uçakların gidip oraları bombalaması değil. Uçak pistten kalkmadan o kamplara haber vererek saklanmalarını sağlayanların tespit edilmesidir. İcraat gösterin uçakların nereleri bombaladığını değil.

Zor olsa da milletimiz kenetlenerek bu zorlukları da aşacaktır. Ama çok iyi bildikleri/bildiğimiz bir şey var. Asla bu ülkeyi bölemeyecek ve yıkamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Hepimizin başı sağ olsun ölenlerimizin ailelerine sabırlar yaralılar için acil şifalar dilerim.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta