NEŞE DEPOSU ADİLE NAŞİT



Yüreği de yüzü gibi güzel olan insan, Işıklar içinde uyu. Bizler senin yıllar önce TRT'de sunduğun uykudan önce programındaki kuzucuklarındık. Yaşama sevincini senden öğrendik. Güzel ve temiz yıllardı o zamanlar. Ne kadar güzel insan hala seviliyor ve arkasından güzel konuşuluyor bu büyük bir başarıdır az insana nasip olur.

Kadınlar sahneye çıkar mı denilen yıllarda diyenlere inat yeteneğiyle beraber çıktı o sahneye ve diyenleri de hayran bıraktı kendisine. Şehrin en komik adamı ünvanının sahibi Naşit Bey'in hep yüzü gülen güzel kızıydı. Annesi de bir tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dır. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950 yılında evlendiği eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıdır. Adile Naşit eşi Ziya Keskiner'in Temmuz 1982'deki vefatından sonra 16 Eylül 1983 yılında Cemal İnce ile evlendi. Doğduğu şehir de olan İstanbul'da 57 yaşındayken bağırsak kanseri sonucu yaşamını yitirmiştir. Yaşadığı zorluklara ve ağır hastalığına rağmen yüzüden gülücüklerini eksik etmeden severek, sevilerek kısa ama dolu bir hayat yaşamıştır.

Her kahkahasıyla güldüren, ağlamasıyla da ağlatan harika insan.14 yaşındaki oğlunu, kendi doğum gününde kaybetti ve doğum gününü bir daha hiç kutlamadı. Oğlunun ölüm haberini İzmir’deki bir oyun öncesi alan Adile Naşit, bu habere rağmen sahneye çıktı ve bütün salonu güldürdü. Türk kültürüne, Türk sanatına, sinemasına yaptıkları katkılar için kendisine teşekkür borçluyuz. ABD sineması gibi teknoloji ve büyük bütçeler olmamasına rağmen, Türk sinemasında sade bir ruh ve bir insanlık vardı o zamanlar. Maddiyat ön plan da olmadığı için güzel dostluklar da vardı. O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler. Neşe deposu Allah Rahmet Eylesin, mekanın cennet olsun.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta