RESMİLEŞTİ! SAZAN OLMAYIN


İlk turda sazanlanmayanlar için bir olta daha atmışlar. Hukukçular bile paylaştı. Bu duruma kuyuya taş atan deli bile şaşırdı :) İnsanların alay konusu olmayın. Bu paylaşımınız şunun modernize olmuş halidir. Bir ara birileri dualar, yazılar vs. yazar altına da 9/99/5/8.... kişiye göndermezseniz öleceksiniz, dualarınız olmayacak, iflas edeceksiniz, dilekleriniz olsun vs. der ve bunlar paylaşıldıkça da dalgalarını geçerlerdi. Komik değil mi? İşte paylaşan arkadaşlarım sizler de bunu ilk çıkaran kişinin/lerin dalga konusu oluyorsunuz yapmayın lütfen. Yapmak istiyorsanız önce hukuken nedir, ne değildir bakın. Google bile yazsanız size söyler. Vaktim yok derseniz ki eğer ben de derim ki, facebook da kopyalayıp yapıştıracak vakti bulan, bir paragraf yazıyı da okuyacak vakti bulur. Mantığını kullanamayan çok insan var maleseff, inanmaya ne kadar müsait oldukları da belli oluyor. Aslında önemli bir konu. Başkalarının beyni ile hareket edenlere çok şey söylüyor. IP nedir? Sizin adınıza illegal bir şey paylaşsalar bile profile göre kanuni işlem yapılmaz. IP üzerinden işlem yapılır. Gerçi burası Türkiye, insanın başına ne zaman, ne geleceği belli olmaz, o yüzden insan psikolojisinin ihtiyaçlarından olan KENDİNİ GÜVENDE HİSSETME olayını biraz abartıyor olabiliriz. Bütün değerleriniz, kıymetli varlıklarınız, itibarınız hatta bütün hayatınız alınıp, çalınmışken tedbirli olmayı önemsemediniz. Ama facebook sayfanızı daha çok önemsediniz ya, ilginç bir milletiz biz. MİT, FBI, CIA işi gücü bıraktı bizim facebook hesabımızı takip ediyor. Okumuş görmüş geçirmiş bir sürü arkadaşım bile bu ucuz numaraya kanıp o mesajı paylaştı.

Facebook duvarında bir şey paylaşmak hukuken sizi korumaz da, sizin adınıza bir şey paylaşılması sizi hukuken suçlu da yapmaz. Facebook vs. üye olduğumuzda bir anlaşmayı kabul ederek üye oluyoruz. Ayrıca MİT Müsteşarlığı Sosyal Ağ Bildirgesi diye bir bildirge yok. Sahte bir hesap ile konusu suç teşkil eden bir paylaşım ile bir kişinin bundan dolayı cezalandırılması diye bir durum yok. Yani bu mesajların kanun değerinde ve facebook şartnamesinde hiç bir değeri yok.

Düşünün her işte böyleyiz. Yani kolay yoldan işi sağlama almak, doğru mu, değil mi sorgulamamak, sırf tanıdıklar paylaşmış diye paylaşmak. Garantici olmak ama asla araştırmamak. Açık göz ama çok cahiliz. Kendimizi zeki sanıyoruz ama tembellikte zirveyiz. Okumuyoruz ama her şeyi biz biliyoruz.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta