Sadece bir şişe su için :(


Cumartesi günü Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 20 çocuk ve iki yuva görevlisiyle Cinemaximum Brandium’da film izlemeye giden iki kişi, suları dışarıdan aldıkları için sinema görevlisinin kötü davranışlarına maruz kaldıklarını ve çocuklara kötü muamele yapıldığını belirtti. (Alıntı)

O günahsız yavrulara reva görülen tutum ve de fahiş fiyatlar ödeyip de alınamayan hizmet. Sinema bileti fiyatına satılan mısır ve su. Gitmeyerek tepkimizi koyalım. Orada film izlenmezse ne kaybedilir? Ama onların kayıpları hak ettikleri olur.

Bu dünya da tüm sıfatlara, rütbelere, makamlara sahip olunabilir ama bir tanesi olabilmek için bazen ömür bile yetmeyebilir. İNSAN OLABİLMEK.

Yavruların hafızalarından bir ömür boyu silinmeyecek, her su şişesi bu olayı hatırlatacak belki de. Ve yine belki de ilk kez sinemaya gidip film seyredeceklerdi. Biz insanlığımızı ne zaman kaybettik. Her şey para mı, o masumlara nasıl bunu yaşatabildiniz. Zaten onlar kanatları kırık birer melek. Özür dilemek kırılan kalpleri onarmaya yetmeyecektir. Bir kez daha kimsesiz oldukları onların yüzlerine vuruldu, aşağılandılar. Onlara yaşattıklarınız ve hissettirdikleriniz için utanın. Ne oldu bu ülkenin vicdanlı, misafirperver, komşum açken tok uyuyamam diyen insanlarına. Nasıl bu hale geldiler ve bu kadar vicdansız, kalpsiz, duygusuz oldular.

Sosyal sorumluluktan bahseden CİNEMAXİMUM kim inanır size. Bu kadar hassassınız da neden yöneticilerinizin ve çalışanlarınızın birbirlerinden haberleri yok. Bu suç çalışanın değil aslında, elemanına gerekli eğitimi vermediği için cinemaximumdur. Aslında su yaygarası yapmayı bırakın, kimsesiz yavrulardan bilet parası bile alınmaması gerekirdi.

Enbiya süresi 35 ayet; Kerime biz sizi iyiliklerinizle ve kötülüklerinizle imtihan olasınız diye gönderdik. Burada siz isterseniz nefsinizle iyilik, isterseniz kötülük yaparsınız, ancak burada din istismarlığı yapıp dünya menfaati sağlayanlara Allah'ın mutlaka bir hesabı vardır.

İnsan kavramını bilmiyorlar, sorgulama yapmıyorlar. İnsan nedir, ne yapar vs. gibi sorular sormuş olsalardı kendilerine ve insan olabilmek için mücadele etmiş olsalardı belki de insan olabilirlerdi.
Eğitim gerekiyor konusu da; İnsan olabilmek ve kalabilmek. Vicdan insanın içindeki tanrıdır. Artık insanlar da kalp yerine buz dağı, vicdan yerine duvar var.
Gökyüzünden sağanak halinde akıl, fikir yağsın tüm insanlığın üzerine çok geç olmadan.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta