SOYKIRIM MI?


Alman parlamentosunda 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanımlandığı oturumda konuşan Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir'in taktığı rozet tepki çekti, sosyal medyada eleştiri yağdı. Alman parlamentosunda 11'i Türk kökenli, toplam 631 milletvekili bulunuyor. Bir tek CDU milletvekili Bettina Kudla ‘soykırım’a 'hayır' dedi. (Alıntı)

Ne Türk'ün, ne de Osmanlı'nın soykırımla bir alakası yoktur. Bu Avrupalı bir kavramdır. Yapılan Ermeni göçü ise tamamen Alman / Ortadoğu politikası gereği Osmanlıya dayatılmıştır.

Almanya parlamentosu Ermenilere bu konuda destek vererek günah çıkarıyor anlaşılan. 6 milyon Yahudi'nin kanı hala ellerinde olan bir ülkenin kalkıp araştırmadan böyle bir oylama yapması düşündürücü. Zamanında Türkiye karşılıklı arşivlerimizi açalım dediğinde Ermenistan yanaşmamıştı ve Avrupa'da buna seyirci kalmıştı. Almanya dahil!
Fikrimce Türkiye Rusya ilişkilerinin bozulması Avrupa'nın ekmeğine yağ sürdü / sürüyor. Şu an elimizde olan mülteci kartını Avrupa'ya karşı iyi ve akıllıca kullanmak gerekir. Merkel'in oylamaya katılmaması dolaylı evet oylarına destek gibi görünüyor. Oylamaya katılıp çekimser oy kullansaydı, yani evet yada hayır demeselerdi bile bu tasarı kabul edilemezdi. Merkel'in katılmaması Türkiye'nin gözünü boyamaktır.

Politikacıların işi tarihçilik değildir. Ve oradaki 20/30 kişinin inisiyatifinde bir olay hiç değildir. Siyasi bir olay haline getirilmiştir. Bu işler siyasiler tarafından değil, tarihçiler tarafından irdelenmeli ve herkes elindekini masaya koymalı, kafa karıştırmadan gerçekler çıkarılmalı ortaya. Parlamentoların bu tür kararlar alma yetkisi yoktur. Uluslararası mahkemeler tarafından bir karar verilmedikçe hükümsüzdür.
Sayın Cumhurbaşkanının konuya ilişkin cevabı ise yerine tam oturmuş; "Bizim soykırım diye bir sorunumuz yok. Yine de siz istediğiniz gibi karar verebilirsiniz. Çıkaracağınız karar da umurumuzda bile olmayacaktır."

İnsan hakları mahkemesi kararını verdi ve bu olay kapandı. Geçerliliği olan da bu karardır.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta