VARDIR BİR BİLDİĞİ


İngilteredeki afişte yazan, Türkiye (nüfus 76 milyon) Avrupa birliğine katılıyor. Ayrılmayı oylayın. Türkiye'yi bu konuma düşürenler utanmalı. Ülkemizin mevcut siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel yapısı ile beğenilmediğinin ve istenilmediğinin kanıtı ve gözler önüne serilmiş hali. Kötü olan haklı olmaları belki. Ülkemizin nereden nereye geldiğinin kanıtı. Buna bakıp üzülüyoruz evet Avrupa Birliği gereksiz bir külfet ve girilmemesi taraftarıyım. Ama üzücü olan burada okuduklarım. Micro ve macro ekonomiyi anlamadan, insanı insan olarak görmeden ayrım yaparken insanların oy vermeleri.

Avrupa Birliği bitti. Birleşik Krallık AB'den ayrılan tek ülke olmayacak. Bundan sonra AB çok süratli bir şekilde küçülme sürecine girecek. Yeni referendumlar bir domino etkisi ile birbiri ardına gelecek ki başladı bile. İngiltere ve Galler AYRILALIM, İskoçya ve Kuzey İrlanda KALALIM.

İngilizler tarih boyu stratejik hamlelerle monarşiyi ayakta tutmuştur. Yeni bir strateji benimsendi gibi yeni bir doktrin. Vardır İngilizlerin bir bildiği. İngilterenin hayır demesi dünyadaki tüm ekonomik durumları etkileyecek. Borsalar düşüşe geçecek, mülteciler ülkelerine geri gönderilecek, Avrupa ülkelerin de işsizlik artacak, büyük bir ekonomik kriz başlayacak, dolar yükselecek, altın düşecek, bankalar zor duruma düşecek bir kısmı iflas edecek. AB dışındaki ülkeler de bu krizden çok zarar görecek. Dünya da Turizm sektörü duracak. Çünkü ihtiyaç değil de lüks olarak görüldüğü için daima ilk etkilenen sektördür tüm dünya da Turizm. Ama bir çok sektörün de bağlı olduğu bir durumu vardır, ayrımına varacak zekası olanlar görürler. Basit bir anlatım ile yiyecek, içecek, giyecek, ulaşım vss. Yine aynı benzetme belki ama CUK OTURUYOR buna. DOMİNO TAŞI ilk turizmi devirir belki ama bilirsiniz ki (umarım) taşlar durmaz en başa giderek yıkana kadar devam eder. Ve sonra yeni bir oluşumla taşlar yeniden dizilir. AB Ülkeleri dış ticaret alımlarını bırakacak, Amerika için karlıymış gibi gözükse de Amerika borsaları çöküşe geçecek. Sonuç Dünyanın en büyük Krizleri başlıyor. Hoşbulduk.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta