Yandı Türkiye'nin Ciğerleri


Daha yeni Yunanistan'a orman yangını için yardım talebinde bulunduk. Israrla ve adamlar şartlı kabul ettiler. Avrupa'nın kıskandığı teknolojimizin orman yangınını söndürmek için kullanılmasını bekliyoruz. Bu bölgenin Muhtarı, Belediye başkanı, Kaymakamı, Büyük şehir Belediye başkanı, Bakanlar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı hangi partiden, hangi inançtan, hangi cinsiyetten olursa olsunlar yanan her bir ağaçtan sorumludurlar. Şahsi bir durum değil, milleti ilgilendiren bir durum söz konusudur. Yakanı da, sebebini de bulmaktan aciz mi bu ülke? Uzaydan kimin nerede, ne adım attığını görülüyor. Cenneti cehenneme çevirenlerin sorgulaması diğer tarafa bırakılmadan burada sorgulanıp cezalandırılmalı. Kim yapıyor bunu? Her yerde gözetleme kulesi varken üstelik. Bilinçli olarak yapılan bir şeye tedbir alınmaz tabii değil mi? Bize yazık, ülkemize, insanlarımıza yazık.

Antalya yanıyor. Belediye ve hükumet bakıyor. Ülkemizin her yeri yanıyor. Batı orman yangınları ile Doğu terörle yanıyor. İktidar devlet olanakları ile iftar sofralarında. Üç gündür bir yangını söndüremediler. Sayın vekilim yanan yerlere otel ve rant sağlanmamasının takipçisi olacağınızdan eminiz ama lütfen takip edin ranta açılmasın. Yeni ağaçlar dikilsin. Hep aynı yerlerde yangın çıkması normal mi? Antalya'nın dağların da, kırsalın da yangın neden çıkmaz. Çünkü orada rant yok. Bu kadar yalan, bu kadar talan. Diriyi bıraktılar, ölüye, ölüyü bıraktılar, doğaya saldırdılar. Durmak yok yola devam. Kim bilir kimler yanan orman arazilerinden zengin olacak. Expo Expo olmadan önce kaç dekarlık ormandı. İnsanlar kendi sonlarını kendisi hazırlıyor ama doğanın intikamı acı olur.

SONUÇ: Yeni otellere ihtiyaçları var ve yer lazım. Bu oteller normal oteller değiller. Arap ülkelerinden gelecek turistler için olacaklar. Zengin ve Müslüman geçinen Türk iş adamlarına hizmet edecekler. Kendilerine ait koyları, helikopter ve uçak pistleri olacak.

Türkiye orman bölgesi kaç tane yangın uçağı var? 18 tane. Ama sadece 8 tanesini Devlet kullanabiliyor gerisi ücretli. Pilotları da Rus ve Ukraynalı. Yazık cennetimize, yazık Antalya'ya. Allah'dan başka yardım edecek kimse kalmadı bizlere. Herkes kendi derdinde. Ağaç, orman, su vs. halk ile ilgili şeyler ilgilendirmiyor kimseyi. Menfaatler ülke çıkarlarından önemli değildir. Geleceğimiz yanıyor, içimiz yanıyor. Geçmiş olsun hepimize.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta