Yüksek emekli maaşı alabilirsiniz


Yüksek emekli maaşı almak için yapmanız gerekenler.
Emekli maaşları, Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından prim gün sayısı ve kazanca göre hesaplanıyor. Prim ödeme sayısı ve sigortaya bildirilen kazanç baz alınıyor. Bir çok iş yeri tarafından düşük gösterilen ve SGK’ya da bu şekilde bildirilen primler, emekli maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Çalışırken asgari ücret üzerinden yatırılan primler nedeniyle emekli maaşları azalabiliyor. 2008 yılından sonra 10 yıllık bir çalışma hayatının içerisinde bulunan çalışanlar, 200-300 lira daha az maaş alıyorlar. Bu durumda emekli olurken bağlanacak olan maaşın çalıştıkça düşmesini önlemek ve arttırmak mümkün olabilir. Emekli maaşını çalıştıkça düşüren sistem, 3 bin lira formülü ile tam tersine çevrilebilir.

Çalıştıkça maaşın düşmesini engelleyen 3000 lira formülü, brüt maaşın 3 bin liranın üzerinde yatırılması sayesinde sağlanır. Bu şekilde yılda 80 ile 100 lira arasında bir artış gerçekleşmiş olur.

AYRICA, Emekli olurken Tahsis formunda doldurulan bakmakla yükümlü olduğu kişi hanesine eş, çocuk gibi yakınların eklenmesi AYLIK BAĞLAMA ORANI'nı arttırdığından maaşın hesaplanmasında da ekstra bir katkı sağlıyor.

YİNE AYRICA, iki farklı yerde sigortalı veya son 4 yılda SGK’ya tavandan kazanç (10.750 TL) bildirebilecek bir iş imkanınız olursa, emekli maaşınızda da ekstra artış olacaktır.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta