ZORUNLU MANEVRA


Son dönemler de hemen her gün Türkiye'den Rusya, Rusya'dan da Türkiye’yle ilgili bir açıklama geliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "bir pilotun yapmış olduğu hata nedeniyle koskoca Türkiye’yi feda etmesinin düşündürücü olduğunu" söyledi, ilişkileri yeniden geliştirmek için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti. (Alıntı)

Halkın gündemi geçinememek! Turizm de bu yıl iş yok. Emekli bitik, çiftçi bitik, küçük esnaf bitik, terör ayrı bir dert, bizim halk olarak gündemimiz ise önce geçim. Sabah okula giderken çocuğumuza harçlık verebilmek, evimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek.

Amerika'nın oyunuyla düşürülen bir Rus uçağı ve komşu Rusya'yla gelinen atışmalar ne kadar doğru. Ege'de hava sahamızı defalarca ihlal eden Yunan uçaklarını neden düşürmedik / düşürmüyoruz.
Uçak düşürülünce Genelkurmay kimliği belirsiz bir uçak düşürüldü dedi. Rusya yerden açılan ateşle bir uçağımız düştü dedi. Sayın Cumhurbaşkanı Rus uçağını vurduk dedi. Genelkurmay temkinli, Rusya açık kapı bıraktı, Sayın Cumhurbaşkanı kapıyı kapattı. Bizim gibi yarını düşünemeyenler için insanların planlı hareketleri garip geliyor.

Karşılıklı pilotaj hatası + Kaybedilen milyarlarca dolar ve itibar. Bu bir pilotun hatası olsaydı özür dilenir, tazminatı verilir, aramız bozulmaz, çiftçi, turizmci bu hale gelmezdi. Zamanın da en üst düzeyde emri ben verdim denmişti tüm dünyaya. Pilota yazık ruh halini düşünemiyorum. Dün kahraman pilot, yarın hain olacak. Hiç bir asker, pilot, denizci vs. Komutan, Başkomutan emir vermedikçe düşman ve düşman uçağı mevzisine ateş etmez.

Peki sonuç ne oldu? Haziran ayında Antalya Havalimanı bomboş. Sebzeyi, meyveyi vs. kimseye satamıyoruz. Ne eğri belli, ne de doğru. Ancak böyle zorunluluk hallerin de manevra / manevralar yapılırsa kazanılabilir. Biz de bunu iyi beceriyoruz.
Artık her iki ülke tarafından da ülkelerinin ekonomisi düşünülüp, karşılıklı, ılımlı konuşmalar yapılmaya başlandı. Böylece bizlerin iş ve aş kapılarımız da aralandı gibi sanki. Sana Gül verene gülü vermek kolaydır. Asıl marifet sana taş atana Gül verebilmektir.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta